Jump to content

Покупка на А3 8L 1.8т 150кс


Recommended Posts

Здравейте колеги,  на 20 съм и ми предстои закопуване на първа кола като съм се насочил специално към 8L и то 1.8т 150кс. Като за начало баща ми има 8L от 2002, но с двигател 1.8 125кс автомат. Често я карам и е доста приятната от към гледна точка на видимост и се чувствам доста комфортно и уверен в нея. От там взех решение и моята да е 8L но имам следните въпроси:

1.Поддръжката на 1.8т по скъпа ли е в сравнение с 1.8 и добър избор ли е за първа кола. 

2.При покупката, за какво да гледам по двигател характерно за модела, има ли разлика от 1.8 или само едно турбо е сложено

3.Какъв разход на гориво(газ) да очаквам градско. В сравнение автомата газ градско с 10лв (0.83лв на литър) минавам 100/110км. По висок ли ще е на ръчката 1.8т.

4. Отделил съм към 3500 за самата кола. В този ценови диапазон намарит ли се читави екземпляри или да очаквам да ме боли главата след това😀

Редактирано от Кармен
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най- вече да е нов внос, щот тука в БГ такива коли са карани и кърпени по всевъзможни начини. 1.8 125к.с имах преди 7/8 години по спомен с дроселовата клапа, ламбда сонда и парното имах така по сериозни проблеми иначе всичко е до късмет. Кола и жена не се избират ква ти се падне хаха. Карай гледай и ако ти харесва взимай. Гледай и за течове отдолу за антифриза говоря че имаше май един трипътник някъде зад мотора дето от температурата се прецакваше, не че е скъпо ама си по майстори. Задължително надуй парното на макс и ако е слаба струята въздух значи е почнало да се зъдръстват каналите там вече си е таблото долу за да се оправи.

Успех с покупката, ако се досетя още нещо ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, определено ще наблегна на тях

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Готин мотор но трябва да внимаваш да не попаднеш на някой който иска смяна на дросел,бобини демпфер и още една камара датчици ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...