Jump to content

Color MFA на Audi 8P


bsdnikolov

Recommended Posts

Здравейте. Най-после в петък пристигна при мен Color MFA от 14-та партия на autopilot, и след като си подготвих нужния стенд и преходници, проекта започна. Има мнооого неща да се изчистват, преди физически да го монтирам на 8Р-то на @Zhaek, но важното е, че проекта вече стартира. Ето и малко снимки и клипчета "от кухнята":

 

 

 

 

01.jpg

 

02.jpg

 

03.jpg

 

04.jpg

 

05.jpg

 

06.jpg

 

07.jpg

 

 

 

Поздрави:  Logo_small.png

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е че си си направил отделна платка за да го пробваш преди да разваляш таблото. Моето направо го монтирах на доверие! 😓

 

Видях че е излязла по-новата версия на софтуера и мисля да флашна моето тези дни. Трябва ли таблото да е на колата като се закача с лаптопа или се захранва само през USB-то и автоматично може да влезе в режим "флашване" като се свържа?

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва колата да е на контакт, което автоматично ти отговаря на въпроса. 

Защо не си изведеш едно USB кабелче до бушониерата, примерно. Така няма да ти се налага да вадиш таблото, при всеки нов ъпдейт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е идея, но моето табло се сваля много лесно, тъй като даже и не го завинтвам. Имам и друга електроника в него която често рефлашвам.

 

Даже и се чудех дали да го ъпдейтвам към b29, тъй като сегашната версия (v2.9.4_b28)  е супер стабилна и никога не съм имал нито един проблем до сега. Обаче прочетох че показвала невярно ниво на маслото и затова се навих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Проектът набра добра скорост. Вече имам първа ревизия на софта, специално за 8Р:

 

10.jpg+

 

Имаме да изчистим още няколко досадни бъгчета по софта, но като цяло, почти сме готови.

 

06.jpg

 

00.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

👍👍👍

 

Само да обясня, защото колегата @bsdnikolov не го е обяснил (може би от скромност) и не е ясно точно за какво става дума. ColorMFA в момента не поддържа Ауди А3 8P, само do 8L. Този проект е да се добави и 8P към моделите които ColorMFA поддържа.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yep.jpg

 

Още малко работа по софта остана и ще направя "Installation manual ", за да може да го добави към поддържаните модели. 

Съпорта, който ми оказва autopilot е уникален. Комуникацията е невероятно бърза и точна. Много лесно, макар и от разстояние, вижда аз до къде съм пробил и адаптира софта по резултатите, които му представям. Даже ми угажда на някои глупави прищевки. В момента сме на етап, да му предоставя CAN информацията за два дребни но дразнещи бъга и той да допрепипа софта за да ги изчисти. Свършиме ли готова, официално ще има поддръжка и за 8Р. 

Следващия етап ще е, да му представя своето виждане за диагностиката (при нас тя е на отделен CAN) и да запретнеме ръкави, да проработи и тя. Към момента с текущия хардуер, диагностика може да се прави само на двигателя, ABS-a и климатроника. Другите модули са недостъпни за четене на грешки. Но, скоро и това ще се промени. Имам доста добра идея за решаването и на този проблем.

 

 

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...