Jump to content

2 проблема (загуба на осветление и парктроник)


lizart95

Recommended Posts

Здравейте

Първия проблем е този от клипа.Като извадя ключа от гнездото му ,светва както трябва понякога, или направо самите бутони за регулиране осветеноста на интериора и това за регулиране на фаровете гаснат но другите светят.Не знам дали се вижда много от клипа но като натисна между тях с пръст и в частност това за регулирането малко в ляво светват.Дали е нещо кабел или е бутоните ? 
Клип

Втория е парктроника.До сега два месеца не ми е бил необходим и все го отлагах но му е време вече.Не работи...Из интернет четох как се прави тест дали сензорите по бронята работят.Когато е колата на задна системата се активира и те започват да "жужат" и като ги докоснеш с пръст се усеща даже се и чува.Това е така ,обаче 3 от 4 го правят.Крайния десен не "жужи" и от там цялата система най-вероятно не работи.Дали само той е заминал и от къде да купя само него? Универсални ли са ? Възможно ли е нещо да се откачило по системата в бронята? Виждам ,че там има сумати и кабели и незакрепени "неща" държащи се на тях .Бушона е здрав.

20191105_172000.jpg

Редактирано от lizart95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако един от сензорите не работи...не работи целия парктроник.Това е направено умишлено с цел да не те подведе и да удариш колата.Свали бронята и провери за прекъсмат кабел ако не нов сензор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парктроника е китайски (съдейки по местоположението и видът на сензорите). Най-лесния и евтин вариант е да разкараш стария и да монтираш нов (пак китайски). На дали, ще намериш резервни части за сегашния си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8п е точно там на спортсбек-а е по-нагоре но може да е китайски защото са изпъкнали сензорите.Все пак като я разглобя ще видя дано нещо не е свързано.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е била блъсната отзад затова е в България.Взели са броня с парктрониците направо и сложена но явно още тогава единия не е работил ,но са закачени към нея.Няма да свалям бронята защото нямам необходимите инструменти (поне засега).Има достатъчно място отдолу за да бръкна поне да снимам някой сензор да го видя отблизо.Пък ако трябва ще купя изцяло нова система.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Да ъпна малко старата тема с нова информация.При проверка на кодовете в багажника колата е излязла с парктроник.Не знам дали това се потвърждава ,че го има заводски но и на всдс излиза и дава изгорял десен сензор и зумер.Тук въпроса е да даде някой идея какво да направя-смяна на всички сензори и зумера или само единия и зумера... 🙄 .И как мога да разбера какъв сензор ми трябва с минимална интервенция защотото няма място и инструменти да сваля бронята.Ако се стигне до смяна вече ще го правя при майстора ми защотото има знае как и има инструменти и място... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...