Jump to content

Печка


Badev_

Recommended Posts

Здравейте колеги !

Видях,че имам печка на колата,но нямам дистанционно за нея.Някой знае ли как да я пусна през MMI,тъй като четох,че може,но не знам откъде и как ?

Блаходаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ММИ трябва да има едно AUX Ventil при мен от там се пуска печката ръчно, но аз имам оригинално дистанционно, мисля че можеш да купиш едно читаво дистанционно и да ти я обучат.

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа AUX Ventil е екстрата свързана със соларния панел. Ако имаш солар от тия настройки (Aux Ventil + Solar Panel (най-отдолу в списъка)) пускаш вентилатора, за да ти духа в купето, което по принцип се ползва лятото.

В настройките на климатика има Aux Heating, което трябва да е за печката. Running time настройва за колко време да работи печката (15,30 или 45мин). Това важи както за дистанционното така и при активиране по график, който се настройва пак от същото място. Мисля имаше Таймер 1,2,3. Имаше няква схема, че ако се ползва таймера и е посочено време за старт 8ам. Печката не тръгваше в 8ам, а преди това, за да може когато отидеш до колата вече да е стоплена малко, но аз ползвам само дистанционното.

Дистанционното се обучава да работи с конкретния приемник. Моето е на VW и го обучавах след като смених акумулатора. Моя приемник се намираше в багажника отсрани. Извадих му захранването за няколко секунди и го включих пак. После нацъках копчетата, обучи се и тръгна :Д.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А също мисля, че можеше да се обучи с дистанционното да пускаш също така Aux Ventil. за лятото. Ако успея да намеря документа, който преди бях намерил за обучението ще го споделя. Там имаше описано как става всичко.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен когато променя AUX ventil от дистанционното когато за действам печката в таблото започва да премигва символ вентилатор и започва да духа само от вънка и печката не се задейства тоест започва само вентилацията да работи, явно преди мен са е обучили или така си е по принцип.

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То зависи от температурата това го знаем и зависи на колко градуса го оставяш в предишния път и това ни е ясно, но тук става дума за съвсем друга опция, на вън дори - 20 градуса да е, има опция която печката не работи а се задейства само вентилацията, и това става пак от дистанционното, и точно това е предимство за лятото, речем си оставил колата на слънчево място и слънчево е напечел колата то както трябва, пускаш само вентилацията без печката да се задейства, или обратно през зимата не желаеш да е топло вътре в колата но искаш да има свеж въздух в купето, това имаме в предвид.

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето от тука четох как да обуча дистанционното (Telestart T91). Също има информация за смянана на модовете и кое как да се използва:
https://www.webasto-comfort.com/fileadmin/webasto__media/webasto-comfort.com/INT/Documents/car-technical-documentation-telestart-t91.pdf

 

За обучението пише под:
Teaching In Telestart Transmitter for Thermo Top E and C.

Те дават да извадиш бушона, чакаш 5сек и го слагаш отново.

Чакаш 2сек, но не повече от 6сек и натискаш за повече от 1сек ОФФ бутона.

 

За да провериш какъв е текущия мод:
Едновременно задържаш ОН и ОФФ:

Червена индикация - Heating mode

Зелена индикация - Ventil mode

 

A ей тука пък има инфо за оригинално дистанционно от Ауди:

https://www.manualslib.com/manual/1084305/Audi-2003-A8.html?page=24

Не успях да намеря точната страница, където е обяснено по същия начин като на Телестарт-а ама поразгледай ги страниците :Д.

 

Дано това да ти свърши работа @djuni_ibiza  или на който му е нужно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...