Jump to content

Audi A6 4F C6 2.0 TDI


Recommended Posts

Здравейте!

Собственик съм на Ауди А4 Б6 1.9TDI 131h.p ,много съм доволен от всичко обаче много тясничка ми идва вече пък и скоро семейство ме очаква та бих искал да питам какво ви е мнението за А6 4F C6 2.0 TDI с ръчни скорости (автоматик не обичам да карам) и седанче. Знам че мотора е малък за това купе не търся вървеж търся икономия и сравнително евтино обслужване 3.0 куатро не бих бил способен да обслужвам и зареждам. Та въпроса ми е какви са проблемите на този двигател и като цяло всякаква информация от колеги които са имали този модел и двигател би била полезна. Видях че са доста урязани от към екстри ,но попаднах на едно наскоро с почти всички екстри и ми харесва много. Евентуално ако е наистина доста тромав този двигател на това купе алтернативния вариант е едно качествено чипче и на 170 коня ще е страхотно. 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо място маслената помпа е проблем със шестограма,може и някоя дюза да даде проблем а иначе си гори горе долу 8 в града а извън зависи но е по малко за возията е прекрасна по завои не се клати ако всичко е здраво по ходовата част,малко е слабичка но ако не караш много бързо пак си върви добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпа дюза е със шестограма по новата вече няма проблем при 4f 2004-2008г. Са със мотори BLB и BRE други няма и са на 100% със балансиращи валове и шестограм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията колеги!

понеже ме отказват от този двигател бил същия като на а3 и имало същите проблеми (валове ,шедтограми,маслени помпи и т.н) А честно казано много ми се иска да не е чак толкова зле и да се радвам на А6 модела ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този автомобил с този мотор по нашите автокъщи почти винаги е бил нейде из запад служебен и уморен от каране и винаги с много върнат километраж.

Мисълта ми е много да внимаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...