Jump to content

Evgeni K.

Members
  • Мнения

    1446
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Evgeni K.

  1. Evgeni K.

    Audi e-tron

    С огромно съжаление и нежелание трябва да ти кажа, че етрон има супер приятен интериор и добра возия, като с това се изчерпват позитивните неща. Задвижване, батерия, мултимедия са на дъното. Изобщо не им се получават нещата, проблеми и т.н.
  2. Търсете. Явно изобщо не сте проучвали, а искате всичко наготово, че и да си защитаваме мнението. https://www.google.com/search?q=audi+e+tron+front+motor+issues&oq=audi+etron+front+motor+is&aqs=chrome.1.69i57j33i10i160l5.13543j0j4&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
  3. Етрона имаше проблем с предния мотор. Теч на охладителна течност и мотора капут. Q4 за сега е добре. Ауди като цяло, към момента имат доста ниска ефективност на електричките. Комфорта са си топ.
  4. Амортисьорите са виновни. Виж на колко Нютона са, но това не пречи И моторите да приключват вече
  5. Evgeni K.

    Audi e-tron

    Мен ли питаш?
  6. Слагай си новия модул и махай СР. Точно така се държи неясно. Ако вече има проблем с моторите, например се мъчат и не могат да затворят или отворят, пиши пак. И това има оплавия.
  7. Evgeni K.

    Audi e-tron

    Странното в случая е, че градско му е повече разхода от извън. При EV е обратно. Градско е по-нисък разхода в км. Моята градско ми е около 10-11 кВтч. Е, не е 4х4 но все пак разликата е голяма. Извън ми е около 12-13, но при спазване на ограниченията. Забелязах, че колкото и агресивно да карам изнъградско (не магистрала) разхода е същия.
  8. Газовия комп според мен е специален за ФСИ. Не е просто настройка.
  9. Вземи си от А6 преди фейса, може и от олроад. От Ку7 ще трябва после още неща да търсиш и ще стане дабъл. Питай Мариан, той мисля, че има.
  10. Не ти върши работа сервиз - 95% от сервизите нищо смислено няма да видят. Другото е, че не си единствения който познавам и търси такава кола. Хубава такава, няма да седи много да те чака.
  11. Изобщо няма проблем с веригите (4 бр са.). Това са дертове на дизелджиите. По важно е да не е на 180к км, но преди 5 години тъкмо да е чуквала 350к км
  12. Не ти трябва електричка. Под 30к км е нерентабилно. Казва ти го човек, който има такава и за 6м вече съм й навил 37к 4.2FSI и твоята кола. Караш на бензин и си свиркаш.
  13. Не са по здрави, същите са, но захвата йм е друг.
  14. Не стават от Ку7. Моторите са почти същите, ама не баш. За присаждане ти трябва да е от А6.
  15. Отиди при Мариан. От тези официалните нищо не става.
  16. При MPI моторите входящи датчици за горивото няма. Чрез регулатора на налягане се формира константно диференциално налягане на бензина 4.0 бар и това е зададено в компютъра. При ФСИ то има датчик за налягане на горивната рейка, както при дизелите, което варира от 25 - 110 бар. И това налягане се регулира от помпите за високо налягане, но датчика служи за проверка и допълнително прецизно калибриране на оптималната смес и ъгъл на запалване. До тук всичко беше при бензин. Разбира се, щом сложим газ, трябва да се подсигури тази информация да постъпва по най-оптимален начин в бензиновия компютър за да работи мотора правилно. Пак казвам, фина работа, която повечето газаджии хванати от кол и въже, обясняват как не става, не си заслужава, много харчи, разваля двигателя и т.н. За същата уредба, ми обясняваха, как на този мотор щяла да харчи 5-6 литра бензин. Така, че, хора, трябва познания и мислене. Само от лъскави сервизи и камара скъпи коли отпред файда няма. П.с. Наскоро в една група, обясняваха специалисти как, ако слагаш по-високо октаново число бензин, било вредно и ще прецакаш клапаните. Направо в потрес. Трябваше да обяснявам що е то горивна смес и има ли то почва у нас.
  17. Evgeni K.

    Audi e-tron

    Бах маа му, много голям разход имаш. Гледах, че наистина имат по- висок, от това което може да се очаква за тези кг., ама това 32 градско е мноооого. Принципно, при ел машините, градското има даже по-добър разход от извън града. Чак се чудя дали да ти кажа моето ниро как харчи
  18. Бах мааму как го описваш, все едно си купуваш 4.2 и почваш ремонтите. Всичките 4.2, купувах само от разстояние, без оглед. Проверявам историята, оборудването и скачам. Едната даже като я купувах, беше обявена от немеца за счупена. На въпроса, какво й има - губи антифриз и не пали. Гледам, реални 200 к км и е обслужвана редовно. Бях убеден, че нищо й няма на колата. Излезе теч от радиатора и датчик разпределителен вал (не даваше грешка). ФсИ то също го купих рязко. На въпроса защо ги сменях - защото все исках и още някоя друга екстра. Например босе-то, е много по-лесно просто да смениш колата. За вървенето винаги ще се намери пръдльо с голф 1.9 на 3 бара, дето да те дръпне на светофара. И разни дизели по магистралата да се лепнат на гъза ти да се състезават с теб, а ти просто си караш и даже не знаеш, че има състезание, а си караш като пич, без да имаш усещането, че всеки момент ще се покаже някое бутало през капака. Тъй, че 4.2 V8 да се сравнява с разни дизели или турбинирани е все едно да мерим ябълки и сливи. Всеки има вкус, всеки харесва различни неща. Относно 3.0Т не е лош мотор, ама има доста случаи на счупване по блока. И не става на газ. Относно разхода, не ми се коментира, че стават панаири, но изправен 4.2 бил то мпи или фси харчи доста по-малко от общо коментираното.
  19. На моята масло не съм доливал, но от кола до кола разлика бол. Звука е малко по добре от 335. Като вдигнеш капака, се чува че си е фси, но може би са много запазени тръбите и звука е много приятен отвън. Вътре не се чува почти, защото е стъклопакет моята. На газ съм, харчи около литър бенз на 100. Нагара съм го чистил веднъж като я взех, и според ютубъри и ок да се чисти на 50-70 хил км. 3.0 тфси не става на газ. Пробвано е, много проблеми възникват. Колега scc, разбирам, че сте дизел фен. На 4.2 веригите нямат проблем с разтягане. Отделно там където 3.0 спира да дърпа, 4.2 започва да върви.
  20. При фси са 4, но нямат проблем. Карат доживот. Същите се слагат и на мерцедес, бмв и много други. Нямат проблема. Визуално се различават много. Тези при 335, единия основен детайл е от по-мек материал от необходимото. Симптомите прогресивно нарастват от леко тракане при палене до много различни проблеми с паленето и вървежа. Износването йм не е на км. а на паления, и затова не може да се каже горе-долу колко км. карат. И аз преди се дърпах от 350, и така смених няколко бр. 335. След като купих 350, разбрах за кво иде реч. И вървежа е по-добър на 350.
  21. Единствения проблем на тея мотори са авансаторите на разпределителните валове или познати като ваноси. Като свършат, струват мама и тати и се сменят само със сваляне на мотора. При 350 коня, този проблем вече го няма. Покритието на цилиндрите изобщо не е проблем.
  22. Да, и аз не съм от Бургас, но това са хората за тази задача.
×
×
  • Create New...