Jump to content

Обръщане на волан на Cabriolet


WiLdSTyL3

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам запитване и понеже не мога да намеря никъде из световните форуми информация ще се допитам до вас за мнения. На кратко смятам да прекратявам кариерата си на имигрант в англия и да си ходя на хубавото. Тука обаче след голямо търсене и търпение преди година успях да си намеря перфектния кабриолет (зелен + зелен гюрук) и много ми се иска да си го отнеса в къщи. И така ще ми се наложи да обръщам волан на 20+ годишна кола :)  Като собственик и на Купе от дълги години, мисля че няма особенни загадки за мен по конструкцията на Б4 и ще успея да се справя. Все пак искам да чуя мнения и най-вече ако имам шанса някой да сподели личен опит за подобна работа по Б4-ка. 

И да добавя малко инфо за колата:

1998г. 1.8 (АДР мисля) 125к.с. Като екстри нищо специално няма (даже палатката се сгъва на ръка 😁)

Снимки и поздрави...

48420354_2222979877945866_9056141171583090688_n.thumb.jpg.2c2bfedecfb0e56615fb718a350f3b03.jpg60612476_418721225375735_100707306529882112_n.thumb.jpg.ae1c1028b0002711af031e4d4621fd41.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купуваш за донор б4 с бензинов мотор и хидравлика, абк и аце има колкото искаш. Има заваряване и пробиване на отвори, конзола педали, Ел инсталация и подобни, по преградата е всичко. Ел инсталацията е на букси, от твоята ще остане само моторната, другата ще и от кола с ляв волан.

Най- подходящ донор ще е абк, защото разпределението в коша е същото.

Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 29.11.2019 г. at 0:56, WiLdSTyL3 написа:

.................прекратявам кариерата си на имигрант в англия и да си ходя на хубавото............

 

, къде, във Варна ли?^_^

преди 4 минути, rams написа:

....голям , дълъг и тежък филм......

, който се решава лесно с пари, познания и умения.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@NIKO  Баш там :) ти трябва да знаЙш 😁

 

  Мерси на   krisalex  за мнението. Бях прочел някъде че точно по-старите модели не е голям проблем понеже до 90те колите са проектирани за дясна дирекция и английските модели са били предимно доработка върху готовата платформа. Та за това се надявах да има оставени някакви оригинални дупки за монтаж на педали и подобни елементи но това може да е само в моите фантазии. Като цяло точно инсталацията ме притеснява най - много.Надявах се с търпение и голямо разплитане да си ги преместя ,но докато не стигна до там това ще  ми е най-тъмната част. Чудно ми е как ще се разменят целия панел с бушоните и въздуховода с моторчето на парното и дали дупките им от двете страни под прозореца са поне със сходни размери.  Мисля си да я разхвърля и част по част според нуждите да се снабдявам. Купето ми е спряно от движение и може даже да го ползвам за донор ,но за сега не ми харесва идеята. Мисля че има няколко човека тук във форума които разглобиха доста от тези коли и се надявам да има части под ръка.  

  Филма за сега има само сюжет и главни актьори апък тука се надявам да му реша бюджета , сценария, режисурата и подобни дреболии :) пък тогава да реша дали ще го снимам.

Редактирано от WiLdSTyL3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Точно тази марка и тези модели, от тези години не са правени за обръщане на волан. Не са проектирани и не, няма оставени дупки за монтаж.

За съжаление (както и за мое такова) процеса е по-сложен, от колкото при по нов автомобил.

За ставането ще стане. Стига да имаш желание. Средства - не мисля, че ще е нещо, което ще те откаже като сума, още повече ако имаш донор.. ще ти излезе без пари.

Допълнително, на пазара има пре достатъчно б4-ки, купета и кабриолети, които не стават за нищо и могат да бъдат закупени на тънки пари.

Но тук пък идва въпроса- дали не е по добре именно твоята да използваш за донор и да вземеш някой боклук, на който да прехвърлиш всичко което ти харесва от твоят автомобил ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...