Jump to content

Проблем с охлаждането


Peshi

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам проблем с охладителната система на моето Ауди а3 2.0тди 140кс. Първоначално не можеше да загрее и смених термостата. Обезвъздуших системата и покарах но като стигне 90градуса термостата не отваря. Горната тръба на радиатора е гореща но долната е студена. След това се пуска и перката но върти постоянно защото радиатора е студен и няма какво да охлади. Мачках какви ли не маркучи на какви ли не баири спирах но така и не проработи. Смених го пак и пак същата работа не се отваря термостата. Ако някой има някаква идея какво да направя да казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термостата оригинален ли е? Може да е дефектен, опитай да обезвъздушиш още един път, може да е останал въздух в системата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е оригинален. Казаха ми че wahler са добри. Иначе колкото и да обезвъздушаване никакъв резултат. Ако знаете някакъв метод който да работи ефективно споделете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми спукана главата и нямаше втори термостат като разглабях. Предполагам е в главата, нали@

Иначе днес си купих нов термостат оригинален и го смених по добре е но пак нещо не ми се струва наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Уреда за температура на таблото ти работи и отчита 90 градуса, докато работи постоянно вентилатора нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ъпдейт по темата. Тези дни имах време да си играя с колата. Оказа се че наистина не иска да се обезвъздуши сама. Та днес разглобих сложих си оригинален термостат и преди да почна да наливам антифриза махнах маркуча за горещата вода която излиза от главата с цел наливам през казанчето антифриза се пълни в блока и въздуха излиза през главата. Като почна да прелива вече през маркуча го сложих обратно и доналях. Запалих и след около 5 минути работа на място започна да вдига температура долях последно и затворих казанчето. Покарах и на 90градуса си отваря охлажда се и след това като се спусках дълго време на скорост доста добре задържа температурата. Та стана работата покрай това оправих и един лек теч който имах от датчика на термостата и вече всичко е бомба. Това беше последния дерт на колата от сега нататък започвам с леки модификации по интериора и екстериора :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...