Jump to content

Трудно пали, пада горивото


Danzel-jtd

Recommended Posts

Здравейте. Взех ауди 1.9 тди 90 к.с., за подарък на жената. Има досаден проблем. Изчетох целия форум, но никъде не намерих поне 1 снимка на филтър от голф 2, приспособен за тди. След престой пали след много въртене. Днес сложих нов акумулатор и пак същото. Колата още не се кара всеки ден и за това искам да я вкарам в правия път. Всеки нов ден и ново въртене. Но щом запали, колкото и да я гасиш (незагряла) веднага пали от зъб. Искам да сложа филтър от голф 2,но някой беше казал че трябва и някъкви тройници да се слагат за да стане. Нестава само със премахване на досадния клапан и съединяването на двете тръбички. Моля за помощ!Имаше и нещо с помпа за стискане от пежо, на входящата нафта преди филтъра, както и малко клапанче с една посока на маркуча след клапана на филтъра. Не мога да се ориентирам кое ще върши работа за да дам колата на жената и да съм спокоен че ще тръгва сигурна всеки ден. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито тройници, нито нищо няма. Съединяваш двата маркуча и това е. Другото е, да намериш откъде идва проблема. Тия "помпички" ги остави за пежата. Жената, като стане зима, всеки ден ли ще я караш да прави тази глупост... Да не говорим, че проблема не идва само и единствено от дефектирал клапан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето някъкъв вариант. Самата гумена помпа има 2 възвратни клапана и би трябвало само тя да недава нафтата да пада, за какво тогава е другия малкия възвратен клапан

Картинката е на някво 2.5 тди, но замисъла явно е същия

IMG-nokiq.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си клапана, мяза на клапан за обратното гориво. Не ечак толкова скъп, но не съм сигурен аз съм с бензиново.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих същото както на 2.5 от първата снимка. Проблема е решен. Вече втора сутрин пали без проблеми. Поздрави 

IMG_20200830_105152.jpg

IMG_20200830_105148.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че тези помпички са малко афив. С годините се размекват и то най-вече от биодизела. Иначе има и клапанче  да не връща гориво ако е спазена посоката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпичката има 2 клапана с една посока иначе няма да работи като помпичка. Аз не я ползвам, само клапаните и си вършат работата която ми трябва. Карам я всеки ден за работа, и сутрин и вечер пали от раз. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...