Jump to content

Няма мощност, тресене и гасне


Ilio636

Recommended Posts

Здравейте,

колата е Ауди А4 В7 2.0 TDI BLB

 

Вчера както карах по магистрала на темпомат усетих леки предърпвсния, коитов началото помислих за треперене от нередност. Малко по-късно отново се появи и така на няколко пъти. 60-70 км. след това трябваше да сляза от магистралата и при намалянето на скоростта и предавките, и последващо ускорение на 4-та с около 60 км/ч колата придърпа и притресе много сериозно, появи се обилно пушене и загуба на мощност придружени със силно придърване. На сутринта я запалих и вече не можеше да работи на празен ход и да се форсира, след 2-3секунди тресне гасне, като пуши много и мирише на сурова нафта. Проверих МАП сензор, клапан Н75 и дебитомер и взех от работеща кола същите, замених но без промяна. Не откривам спукан вакуум и турбо път. Направи ми впечатление, че когато извадя вакуума от актуатура на турбото колата пали, държи обороти и може да се форсира. Колата е катализатор (не запушен), ЕГР и рециклирано турбо преди 20к км. Прегледах дюзите, всички са със стойност до -+0.47. Грешките на ВагКом са 

16683/P0299 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached

16485/P0101 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal

 

Дайте някакви идеи от къде ми идват ядовете, че вече се изчерпах.

Редактирано от Ilio636
Смяна заглавие
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешка Р 0101е проблем с въздушния поток от него колата ще придърпва и няма да върви добре. Имал съм проблем с Р 0101на първо време свали дебитомера и маф сензора и ги измий с спрей за почистване на дебитомери,след това изтрий грешката и вили как ще се държи колата.Мойта се оправи с почистване на дебитомера и маф сензора.

Just now, Kukata_a4 написа:

Грешка Р 0101е проблем с въздушния поток от него колата ще придърпва и няма да върви добре. Имал съм проблем с Р 0101на първо време свали дебитомера и маф сензора и ги измий с спрей за почистване на дебитомери,след това изтрий грешката и вили как ще се държи колата.Мойта се оправи с почистване на дебитомера и маф.Задължително чисти с такъв спрей,а не с друг и жичките не се пипат с нищо само пръскаш и това е спря не е скъп 8лв е.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей те някой може ли да ми каже къде в България има диагностика и рецеклират помпа дюза.Освен в София дизел център като дюзите са свалени и се предполага че не работят в нормите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, stani81 написа:

Здравей те някой може ли да ми каже къде в България има диагностика и рецеклират помпа дюза.

https://decbg.com/remont-na-pompa-diuza-za-leki-avtomobili-vag/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...