Jump to content

1.4tfsi дълго магистрално каране


ttip

Recommended Posts

Здравейте, минавал съм няколко пъти магистрала с близо 1000км път и нямам проблеми, нито разход на масло. Поддържам скорост 110 120, при изпреварвания 140 150.

Проблемът е, че с тази скорост 110 постоянно настигам тирове, бусове, автомобили, и на 1000км път това са десетки изпреварвания и постоянно гледане в огледалата назад, чести спирачки и главоболие. Не гоня време, нито пестене на гориво, а малко комфорт.

Идеята е този път да карам с 150 предимно в бързата лента и да си спестя цялото напрежение при постоянно изпреварване. Но 1000км почти изцяло с 150скорост на 6та предавка 3000оборота, ще доведе ли до повреди в иначе крехкото 1.4тфсй моторче, спиране 1 път за бързо кафе сандвич даже няма да гася и колата, и 1 път като намалее горивото. Риск ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колата не знам дали е риск, но за теб може да е - няма да е зле да почиваш през макс. 2 часа. Човек някакси неусетно се вглъбява и му се притъпяват реакциите, а те са нужни точно, когато не очакваш. Като спираш (ако) не забравяй да оставиш за малко двигателя да се охлади турбото. Знам, че не е отговор, но е съвет 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз това питане го виждам като "ще й стане ли нещо на колата ако я карам нормално". Нищо няма да й стане, най-много да ти е по-приятно пътуването. В общия случай шофиране със 140-150км/ч по магистрала е дори по-безопасно отколкото със 110-120, точно заради постоянните изпреварвания и смяна на ленти при по-ниската скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предполагам, че 3000оборота изобщо не са много за бензинов двигател на 6та скорост. Просто 1000км с 150скорост са 7часа непрекъсната работа на високо натоварване на техниката. Преди години един голф4 75кс му се изпече всичко, гарнитура, гумички, антифриз, изгори 1-2л масло, взе да прегрява...и аз бях, чел да не се гаси веднага, но за дизел. 

За почивката така е, но София Бургас 1 път спирам за кафе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за София-Бургас е нормално 1 спиране. Ама то си е приятно да спреш някъде като пътуваш. Затова не обичам рейсовете и самолетите 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3000 оборота далеч не са много. Ако колата е изправна, редовно обслужвана и с хубаво масло, не мисля че има от какво да се притесняваш. Естествено че винаги има някаква вероятност нещо да се повреди, особено при сравнително стара кола, но това важи във всяка ситуация. Може и на празен ход пред блока да ти се счупи колата, ако й е дошло времето.

 

Ако все пак се притесняваш, вариант е ако имаш възможност да пътуваш във време, в което няма много трафик по магистралата и да си караш със 120. Аз винаги когато имам възможност пътувам късно вечер или дори през нощта, защото почти няма други коли и камиони и се пътува много спокойно със всякаква скорост. Единствено ти трябват добри фарове за целата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...