Jump to content

А3 8P смяна на ECU и извличане на PIN


batpets

Recommended Posts

Здравейте, колата е A3 8p 2010г 1.6 tdi CR 105 кс. Оригиналиният компютър безвъзвратно е изгорял и взехме втора ръка друг. Според процедурите в ross tech за обучението са нужни и стария и новия пин. Стария до колкото разбирам няма как да се извлече при положение че старото еку вече не функционира. Когато сложим новия компютър и опитам да се свържа с Vag commander 3.6 , също не успявам да извлеча ПИН от таблото. Реално сега колата пали и веднага гасне заради имобилайзера. Може ли да ми дадете насоки какво е нужно, евентуално друг кабел който да се използва или трябва ЕКУ да е в комплект с таблото. Прилагам и снимки на оригиналния и новият комютър. Благодаря предварително.

ecu_for_swap original_ECU

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търси човек с Abrites, ще ти го оправи за 10 минути. Мисля че колегата @sunshai от Пазарджик се занимаваше с това.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не гледай rosstech, и този кабел който имаш едва ли ще успее да прочете нужната информация от компютъра който си взел. Както виждаш само с пин няма да стане, нужни са поне 6-те байта от CS (седмия го няма в компютъра) , powerclass трябва да е същия като на стария ти комп. Abrites ще прочете ecu-то, а новите данни които трябва да актуализираш ще ги вземеш от километража след като стария компютър не е наличен.

image.png

Редактирано от evg_eni
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и не успях да се свържа с колегата, но през това време собственика на колата е взел комплект ЕКУ + табло. Сега колата пали, модула за спирачките не се разпознава и трябва да се прекодира. Използва long coding и в момента всичко е нули. Имаше ли тук някакъв код за логин който за позволи да се кодира през VCDS? Предполагам след като се кодира трябва да се направят и адаптациите на сензорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябвало е да си запазиш кодирането на abs-а предварително или да изключиш модула. предупреждението го има по ръководствата, нямаш ли някакъв лог от пълно сканиране на колата преди да се случи това? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...