Jump to content

охлаждане на загасен двигател


BALABANOV a4 b8 3.0

Recommended Posts

здравейте

напоследък почти постоянно след огасяне на двигателя перките продължават да работят известно време и спират.

предполагам че е свързано с охлаждането на трансмисията,не съм сигурен :(

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-вероятно е да е свързано с ДПФ-а… да се опитва да прави регенерация, ти я прекъсваш като угасиш колата.

Ако е скоростната кутия ще ти вдига обороти и на празен ход, ще въртят и двете перки при ниска скорост… потенциално ще ти даде и предупреждение на таблото за проблем с кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм такава ситуация редовно със старата колата на жена ми /пежо 207/ При интензивно каране в града като почне да държи по-висока температура и като я угасиш доохлажда системата при изключен двигател и спира , според мен ако имаш някакъв проблем ще ти светне чек-а . Ако си купиш обд11 с блутут и с апликейшън ще можеш да си гледаш на телефона всички параметри и да видиш и температурата на антифриза и маслото .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://obdeleven.bg/obdeleven/  Не го рекламирам и не продавам :) 

Това представлява "устройството"  , запознай се с продукта добре преди да си го закупиш . Според мен е по удобен / бърз от VAG COM , за по елементарни неща / хоби / Разрови се в нета , клипчета как се използва , какво може и какво неможе да прави . 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам що изтъркахте на Мотофена комента, но макар и в ироничен стил е напълно прав, че в градска среда лятото перката ще си работи винаги до достигане на охлаждане след всяко гасене на силно загрят агрегат. Това е нормално за всички автомобили с радиатори, ползващи електически задвижвани охладители, С ремък няма как да стане... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е от това, което коментирах, остава регенерация, както предполагат останалите колеги. Не знам, нямам дизел, затова коментирам само причината от жегите. Но дори и в студено време, ако се кара дълго с ниска скорост, резултатът ще е същия. Направете една проверка, за да няма притеснения, нали все пак спират перките по някое време?.. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Включвам се като собственик на съответния автомобил 3.0тди. Колата ми няма дпф от 4-5 години, но това не и пречи да си включва перката. При мен перката се пуска, когато колата е запалена и изгасена след кратко време(няколко минути) независимо дали се е движила или не. Това го прави абсолютно всеки път в по-топло време (над 10-15 градуса) , но се е случвало и на по-ниски температури. Аз лично го отдавам на някоя софтуерна настройка за ДОохлаждане на двигателя, защото не е стигнало време да се случи това, през малкото време на запален двигател. Не съм експерт, изказвам само моето предположение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с тфси и при мен като я запаля  и тръгна и измина 5- 6 км., и я загася и перката работи известно време. Чудех се дали е нормално, но виждам че не е само при мен.

Редактирано от acpa4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...