Jump to content

Audi B8.5 Скърцане - Питане за компетентен майстор/сервиз

hrmariann

Recommended Posts

Привет,

Пиша тази тема с цел да получа съвет, или някой да ме насочи към даден човек/сервиз. Проблемът е следния: Собственик съм на А4 B8.5 от доста време и напоследък се забелязва неприятно скърцане в купето. Според моя слух скърцането е в зоната на пасажерската врата, или зоната на механизма за колана. Скърцането се появява по време на движение по неравен път и то когато няма никой на пасажерската седалка (т.е. съм сам в колата). При наличие на пътник до мен това скърцане изчезва. Пробвах вече да напръскам гумените уплътнения на вратата, но не видях някакъв ефект (може и спрея да не е бил правилен или да не съм пръскал достатъчно). Въпросният спрей е на wurth за гумени уплътнения. Отскоро имам чувството, че понякога това скърцане се появява и на шофьорската страна, но тя не е такъв фактор към момента. Четох из чуждите форуми, че потенциален вариант за скърцането е в областа на колана - така нареченото 'B-pillar'. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, защото смятма, че проблемът не е обвързан точно с модела, то моля да сподели някакво мнение. Ако някой познава специалист във Варна и района, който знае как се лекуват тези неща - нека каже. Естествено всяка информация, помощ и т.н. ще се заплати от моя страна, цената не е от значение! Вече пробвах да се допитам в оторизирания сервиз на Ауди във Варна, но може би не им се занимаваше с мен и излязоха със становището, че колата е идеална и нищо й няма. Търся изрично някой, който знае какво прави, защото най-лесното е да свалям на случаен принцип различни пластмаси, но това няма да доведе до нищо хубаво и само ще се начупят. 

Благодаря предварително!

А сигурен ли си че скърцането е вътре а не от вън ? Аз имам скърцане само в студените месеци когато мина по-бързо през легнал полицай / само тогава /  , смених всичко по окачването и пак същата работа :( Преди 15г имах голф 4 същата работа беше така и не можаха да разберат от какво е и аз се отказах да го търся и така го продадох след като му дойде времето да си има нов собственик . Аз нямам проблем да ме повозиш да видя и аз дали ще чуя нещо  :)

Привет,

Да, сигурен съм, че е от вътрешната страна. Ту ми бие на пластмаса, ту ми бие на метал. Има дни в които не се чува, има пък други в които от най-малката неравност скърца вътре.

От облегалката на пасажера е при мен, когато се появи скърцането я натисни с ръка да видиш изчезва ли или и промени малко наклона.

Преди 6 часа, vle4ugoto написа:

А сигурен ли си че скърцането е вътре а не от вън ? Аз имам скърцане само в студените месеци когато мина по-бързо през легнал полицай / само тогава /  , смених всичко по окачването и пак същата работа :( Преди 15г имах голф 4 същата работа беше така и не можаха да разберат от какво е и аз се отказах да го търся и така го продадох след като му дойде времето да си има нов собственик . Аз нямам проблем да ме повозиш да видя и аз дали ще чуя нещо  :)

Аз като смених амортисьорите изчезна въпросното скърцане при легнал полицай.

Привет,

Сега погледнах последното изречение на @vle4ugoto -> Не е проблем да те повозя, лошото е, че го прави когато никой не се вози от пасажерската страна, или може би когато самата кола е по-лека в общи линии.

@Andy3 -> Не е от облегалката, но за всеки случай пробвах да я натисна с ръка в движение, но нямаше промяна. Може и под самата седалка да е нещо, но най-много клоня за колонката на колана или самата врата.

При мен също се появи това леко скърцане,откакто колата беше за боя на броня и калник(даже имаше лек удар от една жена която паркира в мен,но само огънат калник леко и разбита броня,като цяло дребна работа).Аз също пръсках гумените уплътненея със силиконов спрей, но няма подобрение.В движение като карам по кофти път отварям вратата(шофьорската при мен) и скърцането изчезва.Но защо продължава след като напръсках уплътненията и аз се чудя.

Edited by plamen_jelezniq

@plamen_jelezniq Пробвал ли си да напръскаш бравата (или както се казва) на самата врата, където се затваря? Замислял съм се и да разпитам хора, които се занимават с музика, защото би трябвало да са запознати с шумоизлоацията и да знаят какво може да се направи покрай тия скърцания.