hrmariann Posted June 6, 2022 Report Share Posted June 6, 2022 Привет, Пиша тази тема с цел да получа съвет, или някой да ме насочи към даден човек/сервиз. Проблемът е следния: Собственик съм на А4 B8.5 от доста време и напоследък се забелязва неприятно скърцане в купето. Според моя слух скърцането е в зоната на пасажерската врата, или зоната на механизма за колана. Скърцането се появява по време на движение по неравен път и то когато няма никой на пасажерската седалка (т.е. съм сам в колата). При наличие на пътник до мен това скърцане изчезва. Пробвах вече да напръскам гумените уплътнения на вратата, но не видях някакъв ефект (може и спрея да не е бил правилен или да не съм пръскал достатъчно). Въпросният спрей е на wurth за гумени уплътнения. Отскоро имам чувството, че понякога това скърцане се появява и на шофьорската страна, но тя не е такъв фактор към момента. Четох из чуждите форуми, че потенциален вариант за скърцането е в областа на колана - така нареченото 'B-pillar'. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, защото смятма, че проблемът не е обвързан точно с модела, то моля да сподели някакво мнение. Ако някой познава специалист във Варна и района, който знае как се лекуват тези неща - нека каже. Естествено всяка информация, помощ и т.н. ще се заплати от моя страна, цената не е от значение! Вече пробвах да се допитам в оторизирания сервиз на Ауди във Варна, но може би не им се занимаваше с мен и излязоха със становището, че колата е идеална и нищо й няма. Търся изрично някой, който знае какво прави, защото най-лесното е да свалям на случаен принцип различни пластмаси, но това няма да доведе до нищо хубаво и само ще се начупят. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vle4ugoto Posted June 6, 2022 Report Share Posted June 6, 2022 А сигурен ли си че скърцането е вътре а не от вън ? Аз имам скърцане само в студените месеци когато мина по-бързо през легнал полицай / само тогава / , смених всичко по окачването и пак същата работа Преди 15г имах голф 4 същата работа беше така и не можаха да разберат от какво е и аз се отказах да го търся и така го продадох след като му дойде времето да си има нов собственик . Аз нямам проблем да ме повозиш да видя и аз дали ще чуя нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrmariann Posted June 6, 2022 Author Report Share Posted June 6, 2022 Привет, Да, сигурен съм, че е от вътрешната страна. Ту ми бие на пластмаса, ту ми бие на метал. Има дни в които не се чува, има пък други в които от най-малката неравност скърца вътре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy3 Posted June 7, 2022 Report Share Posted June 7, 2022 От облегалката на пасажера е при мен, когато се появи скърцането я натисни с ръка да видиш изчезва ли или и промени малко наклона. Преди 6 часа, vle4ugoto написа: А сигурен ли си че скърцането е вътре а не от вън ? Аз имам скърцане само в студените месеци когато мина по-бързо през легнал полицай / само тогава / , смених всичко по окачването и пак същата работа Преди 15г имах голф 4 същата работа беше така и не можаха да разберат от какво е и аз се отказах да го търся и така го продадох след като му дойде времето да си има нов собственик . Аз нямам проблем да ме повозиш да видя и аз дали ще чуя нещо Аз като смених амортисьорите изчезна въпросното скърцане при легнал полицай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrmariann Posted June 7, 2022 Author Report Share Posted June 7, 2022 Привет, Сега погледнах последното изречение на @vle4ugoto -> Не е проблем да те повозя, лошото е, че го прави когато никой не се вози от пасажерската страна, или може би когато самата кола е по-лека в общи линии.@Andy3 -> Не е от облегалката, но за всеки случай пробвах да я натисна с ръка в движение, но нямаше промяна. Може и под самата седалка да е нещо, но най-много клоня за колонката на колана или самата врата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen_jelezniq Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 (edited) При мен също се появи това леко скърцане,откакто колата беше за боя на броня и калник(даже имаше лек удар от една жена която паркира в мен,но само огънат калник леко и разбита броня,като цяло дребна работа).Аз също пръсках гумените уплътненея със силиконов спрей, но няма подобрение.В движение като карам по кофти път отварям вратата(шофьорската при мен) и скърцането изчезва.Но защо продължава след като напръсках уплътненията и аз се чудя. Edited June 9, 2022 by plamen_jelezniq Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrmariann Posted June 9, 2022 Author Report Share Posted June 9, 2022 @plamen_jelezniq Пробвал ли си да напръскаш бравата (или както се казва) на самата врата, където се затваря? Замислял съм се и да разпитам хора, които се занимават с музика, защото би трябвало да са запознати с шумоизлоацията и да знаят какво може да се направи покрай тия скърцания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts