Jump to content

Проблем с километраж и тресене


Stan123

Recommended Posts

Здравейте, колата е 1.9tdi 90 ALH , проблема е че вчера ми отказа скоростомера и това което отчита изминатите километри и оттогава между 1000 и 1500 оборота на различните скорости придърпва и тресе. Изчетох няколко теми и разбрах , че километража връща грешни стойности към компютъра и от там тресе така. Махах буксата на скоростната кутия и нямаше разлика , което ме учуди. После я пръсках с контактен спрей , чистих я и нямаше промяна. Има ли как да пробвам дали е таблото ? Пробвах да закача старото ми на което му изгоря фиса , но то трябва да се обучава с ключа. Дайте някакви съвети да тествам различни неща , да видя къде е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами запали колата със стария и докато работи го свали и сложи другото табло което имаш. Така ще видиш с него как ще е, само няма да я гасиш преди да се прибереш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Е тя колата ще загасне като махна буксите на таблото , нали в него е имобилайзера. Според мен не е в таблото проблема , защото стрелката си мърда леко както и тази на оборотите като съм на контакт. Пробвах да въртя датчика на ръка докато съм на контакт , въртях , въртях , нищо не отчете тоест отпада проблема да е в скоростната кутия. Интересното е че има напрежение до буксата , тоест кабела не е прекъснат никъде и реално не остава логично обяснение къде е проблема. 

Редактирано от Stan123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, тествахме таблото и се оказа, че всички стрелки си работят. Проблемът остава да е в този датчик за скоростта или кабелите към него. Има ли как проблема да е в буксата , въпреки че има напрежение на една от трите жици и по-точно на средната?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имам работещ километраж. Явно датчика си е бил заминал , но освен него когато съм пипал и махал таблото съм изгърмял бушона на таблото. Днеска реших пак да прослушам бушончетата , след като това ми беше първото нещо , което направих когато се прецака и ето че излезна виновника. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...