Jump to content

А8 3.0tdi asb ниско налягане проблем с палене


maverickpl

Recommended Posts

Здравейте, моля за съвет с интересен проблем. Колата е с 3.0tdi asb двигател. Вчера след прибиране на паркинга и престой около 30 мин. Колата не пожела да запали. Завърта известно време и спира стартера сама, независимо дали задържам ключа. На vcds няма грешки, но налягането докато завърта е 99бара.прилагам линк към клип.

https://www.dropbox.com/s/46r8bywsfpnqhsr/Video 2.08.22%2C 20 22 58.mov?dl=0
 

Смея да кажа, че колата въпреки пробег и години се поддържа без компромиси и е в перфектно техническо състояние. Дюзите са нови /не рециклирани/ на около 10000км. Помпата е CR3.

Днес слез запододозрени “стружки” махнах клапана на самата помпа, който изглежда като нов. Няма и помен от стружки или друго. Ето снимки:

https://www.dropbox.com/s/9c2853yyfsedrc4/Photo 3.08.22%2C 20 32 05.jpg?dl=0
 

https://www.dropbox.com/s/yxelfekndbwi9ef/Photo 3.08.22%2C 20 31 52.jpg?dl=0
 

Сглобих всичко и като пробвах колата запали. Ето клип:

https://www.dropbox.com/s/bic65ej24gqarts/Video 3.08.22%2C 21 15 56.mov?dl=0
 

До момента не съм имал отказ от запалване, намален вървеж, неравномерен празен ход. Разхода е идеален, колата върви много.

 

Моля за идеи, защото не искам да чакам кога и къде ще се случи пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, колегата kpematop също ми обърна внимание на датчика на коляновия вал. Днес купих нов bosch , но датчика е на кофти място и ще ми трябва подемник, за да го сменя. Това ще стане събота и ще пиша отзиви. Мисля профилактично да сменя и този на разпределителния вал. Дняс няма и помен от проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, някой има ли информация къде се намира датчика на разпределителния вал на 3.0tdi asb. Утре ще сменям датчика на коляновия вал и взех профилактично да сменя и този на разпределителния. Никъде не намирам инфо за датчик G40.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес успешно смених датчик колянов вал G28 и датчик разпределителен вал G40 с нови на bosch. За G28 много полезна беше тази тема: https://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c6-platform-discussion-58/a6-c6-2-7-tdi-crankshaft-position-sensor-replacement-3002862/

Смяната е малко кофти и задължително се маха ламарината над карето. Отнема около час. 

 

Датчка на разпределителния вал G40 се намира под големия маркуч, на който е дебитомера отстрани на главата на двигателя на много достъпно място. за него нямах грешки или признаци на лоша работа, но бе сменен профилактично. Оказа се оригиналния.

 

Първи впечатления - няма видима промяна в работата на двигателя. Отчита на мига обороти на двигателя и пали веднага. Надявам се да съм полезен и на други колеги с 3.0tdi asb.


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тоя на разпределителния вал не би трябвало да има влияние на работата, чрез него се следи синхронизацията с коляновия.

Редактирано от mshbul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчика на разпределителния вал смених профилактично. Както писах, следя всичко по колата да е Топ. В момента колата не се замисля дали да запали. Всъщност един единствен път направи проблем.

Сега смятам да сменя профилактично и клапана за ниско налягане на самото ГНП т.н. FCA клапан, който изглежда като нов. Моят е с номер 0928400572, който вече се опитват за заменят с 0928400676. Някой с 3.0tdi може ли да каже с какъв номер е неговия клапан на ГНП и ако го е сменял с какъв номер го смени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има ревизия на този клапан и е с нов номер. Не го знам вече какъв е, но няма ядове да сложиш новия, моя го бях сменял превантивно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...