Jump to content

Проблеми с централно заключване и светеща индикация на Ауди А4 Б6


Kukata_a4

Recommended Posts

Здравейте колеги, проблемите ми са следните:

От известно време забелязвах,че не ми свети километража и часовника при отваряне на шофьорската врата но не му обръщах внимание защото нямаше други проблеми допреди три четири дни.

Първо започна да ми свети индикацията за отворена шофьорска врата по време на движение и светкаше плафона,при отваряне и затваряне на вратата когато се движа всичко се оправяше,след пет десет минути пак правише същата аномалия.Насочих се към буксата на вратата която отива към купето и по скоро към кабелите им.Открих два оголени кабела и един прекъснат калайдисах оголените и оправих прекъснатия изолирах всичко и първоначално всичко се оправи но....

На следващия ден пак започна да прави същите номера проверих буксата и всичко беше наред,но вместо да се оправят нещата те започнаха да се влошават започна да ми се заключва колата сама без да я докосвам дори когато ключа е вътре на таблото (при угасена кола разбира се) 

Примерно гася я излизам от колата взимам си ключа в мен и след 20 секунди се заключва,прави го понякога,понякога не го прави.При заключване на колата понякога заключва шофьорската врата понякога не, понякога пък всичко си е нормално отключвам колата и когато отворя вратата всичко си работи нормално (направо ме влудява)

Сега съм набедил микроключето на бравата и утре ще го сменям но вече се замислям дали проблема не е в комфорт модула.

Моля за съвети както и за клип за демонтиране на бравата от вратата защото до сега не съм свалял брава и ще се мъча повече без помощта ви.

Благодаря ви предварително.

Редактирано от Kukata_a4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо комфорт модула виж.

Иначе това намерих:

https://www.youtube.com/results?search_query=repair+lock+driver+Audi+a4b6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В това поколение А4 бравите са си проблемни. Преди да сменяш микроключето го провери с мултицета дали работи, не е сигурно, че е там проблема. По-често са спойките по платката, както ще е те посъветват и другите - презапои всички. Комфорт модула също е заподозрян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги оправих проблема излезе от микроключето,след като го смених всичко се оправи и няма проблеми всичко си работи нормално.Съветвам при подобни проблеми потърпевшите да си проверят снопа с кабелите и ако няма резултати директно да се насочват към микроключето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...