Jump to content

Ауди а4 б6 2.4 бензин проблем


Коленце

Recommended Posts

Здравейте колеги , боря се с оборотите и вървежа на колата на майка ми (ауди а4 б6 2.4 бензин 2001г). От известно време започнаха да свети чека , изписваше грешки за бедна смес , ходихме по газаджии уж да настройват , имаше проблем с ваккум уж го смениха . 2-3 дена каране и пак светва чека . Закачам на диагностика излизат грешки пак с въздуха свързани : P1411 , 1423 . От днес започна да набива грешка и за MAF сеонзора , че сигнала е много слаб . Та много объркваща ситуация и в момента колата може да се движи единствено на бензин при изключен дебитомер ( има и газ пропуснах да отбележа) . Когато включа дебитомера и на газ и на бензин започва да тресе , не върви и прекъсва . Трябва ли да сменя дебитомера или иска пак някаква настройка на тоя въздух ? Свещите са сменени с Бош иридиум скоро , понеже ми даваше и missfire , сега с това няма проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен дебитомера е леш и като го включиш подава грешни сигнали на компа което бърка смесообразуването,купи един спрей за почистване на дебитомери 10-12 лв е и пробвай да го изчистиш с него (понякога действа) ако не стане пробвай с друг дебитомер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте отново колеги, да обсъдим развитието по случая ... Смених дебитомера с нов , проблема не се реши . След това напръсках с контактен спрей буксата която влиза в дебитомера и колата заспа на бензин , на газ положението е трагично , но предполагам че е нужна настройка на газта , но това в момента няма значние . За момента се стремим да  я подкараме на бензин . Въпросът ми е какво трябва да направя , какви съпротивления да проверя ( аз лично не мога , но при ел майстор ли трябва да я закарам ? ) само буксата се реже и се сменя с нова или с такава втора ръка ? А ако някой има други идеи или нещо друго да проверя , да сподели . Няма пропуск на въздух след дебитомера ( категорично ) . Грешката която набива , явно като изветрее контактния спрей е за Слаб сигнал към Дебитомера . 
Благодаря на отзовалите се :)

Spoiler

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проследява се окабеляването и се прозвънява от ДВЕТЕ страни тоа кабел.

Буксата се разглобява и пиновете се чистят и им се оправя натяга на пружинките ако са здрави и неокислени, чак тогава сменяш възли и устройства.

Вадене пинове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...