Jump to content

Пуши бяло


Иван ке

Recommended Posts

Здравейте,от скоро имам проблем колата е 2.0 тди 140, 2006,на моменти губи антифриз и започва да пуши много бял пушек 10 15 минути и се оправя после.От два месеца ми го прави за втори път,иначе колата си върви нормално,маслото е добре,караш я на майстор и каза веднага глава,после на друг за мнение той пък каза първо да погледнем охладителя на егр.Дпф и Егр са изкормени.Та да попитам някой имал ли е такъв проблем,благодаря предварителна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери дали на напълно студена кола сутрин след 12 часа престой минимум като отвориш капачката на антифриза дали изсъсква като безалкохолно,ако го прави приготви се за гарнитура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверка на дюзите на Ваг Ком тринадесети канал на студена както и синхронизацията на вала,като пуши бяло каква миризма е пушека леко сладникав на неизгоряла нафта или задушлив и гаден на масло има ли мазни петна по ауспуха докато пуши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не няма мазни петна,утре ще направя тест на охладителната течност,и ще видя,това би трябвало да покаже дали има газове,но дали първо да сменя охладителя на егр

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да изолираш егр охладителя като свържеш двата водни маркуча един в друг, не го сменяй напразно. Ако продължи да пуши, не искам да те разочаровам, но на 99% ще е глава. Минал съм през същите филми, тези двигатели, особено началните бройки (2005-2006) са изключитело склонни да пукат глави, без значение дали е А, B, C буква и решението е единствено AMC глава или ОЕ чисто нова. Гарнитура е много рядко да е издухала без също да е пукнала и главата. Ако мотора ти е BLB моя съвет е да се оттървеш от колата или да насадиш мотор с друг код - BRE, BRF, BPW, вместо да се занимаваш да решаваш твоя, тъй като и баланс валовете са леща при него. Аз съм вкарал хиляди в този мотор и единствения успех видях с AMC оборудвана нова глава, BRE оборудван блок на малко км. и баланс модул с дългия привод и нови зъбчатки. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BRE e двигателя,вече взех нов охладител ще го сменя и ще видя,благодаря

Тя си пуши когато пожелае,последно онзи ден,не го беше правила поне 1000км съм минал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...