Jump to content

Даниел Д.

Members
  • Мнения

    139
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Даниел Д.

  1. Даниел Д.

    Дебитомер

    Показанията са нормални, не е там проблема.. Нямам идея какво друго може да е, не ми звучи и като разпр вал, но не го изключвай като вариант.. А кога се появи проблема?
  2. Даниел Д.

    Дебитомер

    Аз бих се обърнал към разпр. валове тъй като те правят подобни мизерии, а и щом вече си проверил главните причинители, почти не остава друго. Имах подобен проблем преди няколко години, само че тресенията бяха при пълна газ на висока предавка на ниски обороти (1500-2500) и се оказа, че валовете бяха задрали. Взех втора ръка валове и нови лагери и проблема се реши. Също като теб не съм имал пушеци, тракания и колата вървеше нормално.. Друго което е възможно да създава проблем е датчика за температура на водата или нафтата, тъй като при ниски температури компютъра компенсира с повече гориво заради промяната на плътността на дизела. Моя мотор е BRE, но компютъра ми е от BLB и в моя софтуер се използват стойностите от датчика за темп. на водата, като при теб може да се използва датчика за темп на нафтата, не съм сигурен. Ако пратиш клип с работата на двигателя на студено, докато тресе, може да е по-лесно да разгадаем проблема
  3. Даниел Д.

    Дебитомер

    Добре, като загрее мотора колата нормално ли върви и работи? Някакви пушеци, забивания, тресения и подобни? Виждал съм 2.0тди да тресе като пералня с тухла заради износен разпредилитен вал, твоя в какво състояние е? Синхронизацията е пипана, а с колко? Идеално е 0, +-0.5 градуса. Също синхронизацията на другия вал пипана ли е? До колкото знам, от него се влияе моментния разход, като идеално трябва да е около 0.50l/h на загряла кола с изключен климатик и консумативи.
  4. Даниел Д.

    Дебитомер

    Не, мап-а няма общо в този случай. На студен мотор впръсканото гориво също е нормално да е в повече, както и лекото разминаване в actual/specified на налягането на въздуха на място. Проблема ти е най-вероятно някъде по горивната система - дюзи, нафта, филтър, тандем помпа. Какви са ти отклоненията на дюзите на загрял мотор? 2.0тди попринцип си работи грубо на място, особено ако са ти премахнати баланс валовете в картера
  5. Даниел Д.

    Дебитомер

    Какъв е мотора? При 2.0тди 140 със сигурност знам, че дебитомера се използва само за следене на работата на ЕГР-а, а горивото се ограничава по МАП сензора. В такъв случай с правилно изключен ЕГР е нормално да няма никаква разлика при ваденето на дебитомера.
  6. Даниел Д.

    Пуши бяло

    Пробвай да изолираш егр охладителя като свържеш двата водни маркуча един в друг, не го сменяй напразно. Ако продължи да пуши, не искам да те разочаровам, но на 99% ще е глава. Минал съм през същите филми, тези двигатели, особено началните бройки (2005-2006) са изключитело склонни да пукат глави, без значение дали е А, B, C буква и решението е единствено AMC глава или ОЕ чисто нова. Гарнитура е много рядко да е издухала без също да е пукнала и главата. Ако мотора ти е BLB моя съвет е да се оттървеш от колата или да насадиш мотор с друг код - BRE, BRF, BPW, вместо да се занимаваш да решаваш твоя, тъй като и баланс валовете са леща при него. Аз съм вкарал хиляди в този мотор и единствения успех видях с AMC оборудвана нова глава, BRE оборудван блок на малко км. и баланс модул с дългия привод и нови зъбчатки. Успех!
  7. Провери датчика за температурата на водата и този за нафтата дали показват адекватни стойности. Датчиците за позицията на разпр. и коляновия вал също правят подобни мизерии, провери синхронизацията им (torsion value) с vcds.
  8. Даниел Д.

    волан от B7 на B6

    Писано е милиони пъти тук, при B6 волана има само 1 бег, докато при б7 е разделен на 2. На теория за да работи б7 волан в б6 се връзват двата заедно за да работи като един, но дали ще гръмне като се блъснеш...
  9. Датчика на разпр. вал и датчика на коляновия вал създават подобни проблеми. Провери синхронизацията с vcds
  10. BLB е с баланс модул задвижващ се от верига, съответно зъбчатката е различна, не със зъбно колело както е на схемата. Ако си със зъбно наистина, значи е преправяна. Зъбното колело можеш да го намериш само ново и оригинално. Тъй като е пресовано на вала, от морга никой не се наема да го изкарва. Ново мисля, че беше около 130лв. Във всички случаи, ако е разбито, и на баланс модула също са разбити зъбчатките, а нови са колкото баланс модул втора ръка. Ако твоето е разбито, със сигурност си губил налягане, така че най-добре си провери и лагерите. Аз хвърлих целия блок заради тази зъбчатка като след смяната ѝ карах точно 1 седмица докато налягането не се изгуби пак, само че от яко износен основен лагер. Успех...
  11. Колеги, за втори път ми спича механизма след седене на колата от 1 месец, а предния път го смених с нов. Вчера като пуснах чистачките механизма беше толкова затегнал, че моторчето превъртя и се развали позицията им.. Какво да правя, пак ли нов механизъм да търся? Също след смяната се чуваше странен звук при пуснати чистачки, все едно някое рамо се отмята или опира в нещо, което преди не се чуваше..
  12. Изскочи ми евтин баланс модул на 120к км от а6 4ф, пак с късия шестограм, но без абсолютно никакво износване, та реших да сложа него вместо помпа от 1.9. Нова зъбчатка на коляновия вал за 168лв от ауди, семеринг на коляновия вал, пълен комплект ремъци ролки, промивка с евтино масло заради стружките от зъбните колела и колата е отново в движение, макар и със същия конструктивен дефект.. явно ще се отваря пак при следващата смяна на ангренажа.
  13. @AngelAt еднакви са. Само при кабриото мисля, че има разлика
  14. Размени баластите и ще разбереш дали е от него
  15. Зъбчатките на самите валове са разбити, липсват и зъби.. Нищо не мога да използвам от сегашния модул. Притеснява ме, че докато съм карал с разбитите валове, двигателя най-вероятно е оставал без налягане на маслото и е възможно да са надрани лагери, но пък знам, че остане ли без налягане, турбото заминава първо и то почти веднага, а с него няма проблем.. От 2-3 месеца ми мигаше датчика на маслото когато си поиска. Закачах манометър, налягането беше ок и сменях сензори наред, мислейки си, че проблема е в тях. Стигнах чак до там, че да си прекарам допълнителен сензор за маслото с дисплей да показва точното налягане, но не ми остана време да го вържа
  16. @skorvod Благодаря ти. Преработен е вала задвижващ маслената помпа да приема по-дългия шестограм. Проблема не е там и привода няма луфт, просто тогавашния "майстор" при обратното сглабяне на баланс модула, не е зацепил правилно двата вала и с времето са се саморазбили.. Сега трябва да се търси втора ръка баланс модул, да се даде пак на стругар да реши проблема с привода и да се смени зъбчатката на коляновия вал.. Обмислях също и премахването на модула и преминаване към помпа от 1.9 с верига и обтегач, но четох доста негативни мнения, че мотора ставал по-шумен, повече вибрации и т.н. , апък и смятам, че мотора си е сметнат с него и премахването му ще доведе до други неща..
  17. Свалихме картера, зъбчатките на баланс модула и зъбчатката на коляновия вал който го задвижва, са натрошени. Причината е най-вероятно да не са зацепени валовете в баланс модула при монтаж, след като ми го "преработиха" и да са се саморазбили от вибрациите. Някой знае ли дали зъбчатката на коляновия вал се сменя като отделна част и дали се сваля коляновия вал за да се смени?
  18. @audi+ Благодаря ти за включването, свалих филтъра и изглеждаше нормално, няма следи от метални частици. Маслото също е чисто.
  19. @tgod Имах предвид, че при извадена букса самата клапа не набива грешка, а като си е включена си работи нормално, тоест не е като да е изключена софтуерно, ако изобщо има карти за нея. Все пак е възможно да е изтрита самата грешка и затова да не набива, затова и казах, че при мен работи така. Нямам идея дали и при другите коли е така
  20. Ако ЕГР-а ти е бил затапен и не изключен софтуерно, мисля че щеше да набие грешка, че MAF-а мери повече от колкото трябва, или да те вкара в авариен. При извадена букса на самия клапан колата набива грешка и светва чека. Клапата за меко гасене при мен не хвърля грешка с извадена букса, а си работи нормално. Проблемите ти според мен са по-скоро свързани с дюзите или зацепването на двигателя.
  21. Здравейте колеги, отново с кофти проблемите, та след доста дълъг път се появи почукване в мотора, което се проявява през интервал от около 2 секунди, забързва се с оборотите и няма разлика при натиснат съединител или загряла/студена кола.. Закарах я при майстора и каза, че му звучи като от някоя ролка или шайбата на разпр. вал. Свалихме пистовия ремък и чукането си остана. При въртене на двигателя на ръка, след около 3-4 оборота напред се чува въпросното почукване и почти не се върти назад. След като мине почукването се върти назад пак около 3-4 оборота и затяга, докато не се завърти напред. Та майстора каза, че най-вероятно е от баланс модула или биелен лагер... Искам да отбележа, че мотора работи добре, не като да затяга и чукането е учетливо, но не силно като от износен лагер и е през доста по-голям интервал. Двигателя свободно ли трябва да се върти напред и назад? Има ли вероятност въпросното чукане и затягане назад да е от маховика или от някоя ролка по ангренажа? Какво друго мога да проверя и направя преди да започнем със свалянето на картера? Мотора е 2.0тди 16 клапана BLB, маслената помпа е със зъбни колела и преработен шестограм. Благодаря на всички отзовали се
  22. @Valio0526 Предположение. но мисля, че предните колони са вързани директно към радиото/навигацията, а задните са към задния усилвател, който също директно е вързан към радиото.
  23. А каква е мощността на нагревателя му?
  24. @user12321 Не всички Б6/7 имат алармa, а и при тези които имат не е нищо особено.
  25. Има доста спекулации по тази тема относно разбиване на кутията, разбити основни лагери и дори късане на колянов вал заради увеличените вибрации, но все още не съм чул за някого на когото са му се случили подобни неща в следствие от слагане на твърд маховик. На празни обороти, ще започнеш да чуваш подобно тракане и като цяло колата, ще се усеща повече като трактор, но не мисля че има някакви реални рискове.
×
×
  • Create New...