Jump to content

Основни въпроси след покупка


4kraga

Recommended Posts

Наливате 1 литър масло и нулирате трип компютъра и вижте кога пак ще светне лампата за маслото .Ако светне преди да сте изминали 2000 км направо за сервиза.Моята също е 2015 година и харчеше 400 мл масло на 1000км. Декември месец я правехме, сегменти , няколко клапана и нови вериги.Изминах 3000 км до момента и масло не е доливано.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, чак сега видях отговорите. Иначе днес долях около 600 мл 5w30 (така каза и моя майстор като му звъннах и да го проследя), на което пишеше и VW502 00 защото одеве гледах книжката и пишеше да съдържа това или VW504 00 за бензиновите. Когато и аз запалих (защото на жената светна първо вчера докато се е прибирала) освен иконата показа и скала, че е на минимума. 

Нещо обаче не ми дава инфо колко е маслото като отида на меню Оил, за да видя колко е станало. Изписва,че няма данни. И на топла и на студена кола, нищо не дава. Да не би нещо да не правя по процедура.

Интересното е, че по книжка го дава нормално да се долива на 600 мили, което е под 1000 км. Не помня дали пишеше 1/2 или цял литър. Ще видя утре, че книжката остана в жабката. Дори да е по 1/2 литър, това е цял на 2000 км.

Одеве ми се случи нещо много интересно. Бях натиснал бутона офф на памет седалките (така, че да загасне лампата на бутона), изгасих колата, излязох и след минута бре седалката назад бая и не пали. Краката не ми стигаха педалите. Натиснах си моята позиция 2 (на жената е 1), натиснах бутона офф, че да светне и всичко точно. После пак пробвах с изгасена лампа на бутона офф, загасих колата излязэх и като влязох вратата седалката гледам се дърпа назад. 

Та таквиз работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Направих го, ще чакам да видя. 

Снимах днес книжката относно разхода на масло.

Друг проблем е, че се събират капчици на единия стоп и на долната лента, където е светлината за задната. Забелязах го като мия колата. Може да са сваляни и да не са стегнати добре или и аз не знам какво.

 

IMG_20240324_120435244.jpg

Редактирано от 4kraga
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода на масло по книжка е юридическа хватка … за са не ги влачат Ауди по съдилищата :)

Различните колеги имат различно ниво на търпимост към харченето на масло… аз бих казал всичко под литър на 10 000 км. е напълно ОК, подминеш ли 2 л. / 10 000 км. определено има някакъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Е добре де. Чета, че масово тия двигатели си харчили маслото, което уж по-късно е коригирано. Означава ли това, че всички тези мотори са проявили проблем, а не, че просто така са били произведени.

Ще го следя.

Редактирано от 4kraga
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...