zyo Posted March 15 Report Share Posted March 15 Здравейте нов съм тука, сигурно има много форуми по тази тема, но се пак да питам. Преди седмица две си закупих първата ми кола A4 B6 1.9TDI 131HP 2002, има си забележки като за годините, но поне за мен ме притеснява проблема с теча на масло от EGR-a, на същия ден като я зех и смених масла и филтри и след 3 дена ходих да и измият двигателя да видя за някакви течове и защото беше много омаслен, оказа се че единствения теч не от EGR-a. Та така де, ако имате някакви съвети ще съм много благодарен. Етo link към снимките който направих първите 3 са ден след като ми измиха двигателя, а останалите са след седмица, тоест днес: https://drive.google.com/drive/folders/1VucVGCINnSGqjP_l5FOo4Z8d-PadBD-q?usp=sharing Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tgod Posted March 17 Report Share Posted March 17 Това което се сещам е или имаш проблем с турбото или клапана за картерна вентилация. И от двете места може да ти вкарва масло към всмукателния колектор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted March 18 Report Share Posted March 18 Рано или късно всички ЕГР-и протичат.Сменя се с нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyo Posted April 10 Author Report Share Posted April 10 Бях чел някъде из стари чуждестранни форуми и някой беше казал да го премахна като цяло да не ми се дави двигателя, и софтуерно и като цяло.Но първо май ще го сваля да видя дали е замърсен или нещо друго му има, и чак тогава ще му го мисля дали със или без. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts