Jump to content

Харчи антифриз без видими течове

Stamatov 1

Recommended Posts

Здравейте група! Автомобила е Ауди а8 д4 3.0 дизел 2011г. От известно време на 200 /300км губи антифриз. Като я запаля сутрин пуши бяло. Закарах я в един много добър сервиз и ми казаха, че на 90% е глава или гарнитура. Възможно ли е да бъде охладител на егр. Благодаря предварително, ако някой се е сблъскал с този проблем 🥂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пукал така глава на модерния душегуб (3.0 ТДИ), при мен губеше антифриз като загрее добре и изляза извън града… след това палеше трудно топла, на студено беше добре. 
Направихме тест за изгорели газове в антифриза (в моя случай след каране извън града и на добре загряла кола) и той потвърди проблема. Оказа се пукната главата от към пасажера, точно в тънката част между цилиндрите… това на кола на под 5 години и 130к км. по това време (преди 15 години).

Тогава и приключих с модерните дизели (душегуби) на  Ауди, тия мотори са за мазохисти…

Редактирано от BECKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде вероятно е майсторите да са прави, но има вероятност и да не са. Първо да уточним, че ако от ауспуха излиза бял пушек само няколко минути след запалването на колата, това не е никакъв проблем. Ако обаче пуши (почти) непрекъснато, то наистина трябва да се ориентираш към гарнитурата и главата.

Лично аз в случая бих започнал с най-прозаичното, а и най-често срещаното - да проверя дали има теч, като си струва да се отбележи, че теча може и да не се прояви при спрял автомобил, а само в движение, когато охладителната система работи под налягане. Ако няма теч, освен в гарнитурата и главата, проблема може да е във водната помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...