Jump to content

Проблем с ABS


Recommended Posts

Колеги имам един проблем смених си задните спира4ни дискове и като си трагнах от работа ABS-са ми даде грешка и сега ми свети лампата на таблото които знае каде е проблема нека да пише.Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да се проверят датчиците на АБС-а.....Възможно е също да са доста запрашени,зацапани и за това да дава грешка и да светва.....И трети вариант-майстора със спирачните дискове да е сгафил незнайно как и какво....При мен светна лампичката след манипулации по предницата-накрайници,тампони....но причината беше зацапване на датчиците.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчиците са до колко знам на магнитен принцип. Тоест излъчва магнитни вълни които се отрзяват в едно като зъбчатка на задната страна на главината поне на мойта кола са така а има и някои варянти които май е в главината, както и да е тези магнитни вълни се отразяват в зъбчатката като по този начин се получават променливи стойности. Когато колелото блокира се получава еднаква стойност на сигнала при което АБС-а се задейства. Не вярвам проблема да идва от зацапване може да е нещо повреден датчика. Не знам това е само мое мнение някой ако разбира повече да каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се случи скапване на датчик след интервенция на предница. Докато се опитваха да махнат макферсона и датчика от него, го напънаха с някво желязо и съответно корпуса му се огъна леко и чао. Вътре имало някакъв графит много крехък и ако се чукне външно леко и заминава. После си взех от моргата за 60 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...