Jump to content

LiuboG

Members
  • Мнения

    786
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LiuboG

  1. LiuboG

    проблем с автомата

    Принципно това се получава когато се увеличат луфтовете в пакетните съединители, тоест са износени. Ако всичко е наред не трябва да има никакво ритане. При мен риташе на задна, на директ и накрая спря и отиде на ремонт. Причината- влязла вода в маслото от отдушника на кутията, капачето му липсваше.
  2. И при мен едната седалка вече не работи. Първо взе да пари така ,че да не можеш да седиш върху нея и след няколко дни спря. Някъде из форума бях гледал такава тема даже със снимки, но не можах да я намеря.
  3. LiuboG

    Съвет за 2.8 AAH-AAH/AFC-AFC

    Значи си представяме.
  4. Най- често протича от самата помпичка (тя се състои от две части), оправя се с нова , не са скъпи.
  5. Кутията не е толкова архаична колкото я изкарвате, не се отличава от типтроника по нищо освен, че е с 4 скорости и няма + и - на лоста. Тези 4 скорости отговарят на 5 на механична кутия, то да не е опел кадет. 95 % от всички карат 5 скоростни кутии, къде е проблема тогава??? Достатъчно си е умна кутията и това ,че не вървяла , била мудна и привключвала твърдо са АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ. Ако кутията е в кондиция, превключването става доста меко, ако не значи има механичен проблем или старо масло/филтър. За тоя 1.8 мотор наистина ще му изяде малко коне, но ако пича не е състезател, едва ли ще му пука много. Друго е все пак да не ръчкаш лоста по `1000 пъти на ден.
  6. Това е много добре, защото аз от спукана мембрана си прегрях мотора.....
  7. В малък процент може и да се окажат прави тия майстори. Някой път се получава ръб там където търка ринга на семерингата и колкото и да не им се вярва на някои ,гумата износва метала с времето, тогава и да се смени може само да намалее теча. Зявиси колко е карана колата. Естествено трябва да се пробва преди да се правят такива прибързани заключения за вала.
  8. LiuboG

    A6 C4 лампа за маслото

    И при мен е така, запалих за една проба без пистовия ремък и светнаха трите лампи. Първоначално и аз се зачудих.
  9. Няма как да нямат ограничител капаците, самия капак е отлят така,че да той самият да опира в главата и да остане разтояние за гарнитурата. За да презатегнеш трябва да смачкаш алуминия..... Ако видиш някъде такъв капак свален, разгледай го добре и ще разбереш какво имам предвид.
  10. LiuboG

    Клеморед на А6 Ц4

    Аз съм с автомат и не мога да запаля повторно без да върна ключа до края. Също така и ако загася мотора и не сложа лоста на паркинг, ключа не се изкарва от патрона.
  11. Да, съвсем тънко се слага силикона за да не изплюва отвътре и особено да не се запушат едни миниатюрни отворчета за маслото на първите пети откъм предните семеринги на главите. Гарнитурата минава на 2-3 мм от тях.
  12. На този мотор е невъзможно да се пренатегнат капаците на главите, защото имат ограничител който определя сплескването, та не знам за какво пренатягане говорите. А протичането от новите гарнитури е от това, че с годините самите капаци се деформират в разстоянието между болтовете, които са само 6 бр. Та единственото решение е или нови капаци или нови гарнитури в комбинация със силикон, но хубав, например ЛОКТАЙТ. Иначе ако ще и 10 гарнитури да смените пак ще цапа.
  13. Навремето имах едно 5-цилиндрово ауди с издухан мотор, само ,че там щеката излизаше и пръскаше масло като изфорсирам на студен мотор, особено зимата. Като загрееше явно поуплътняваха сегментите и нямаше проблем.
  14. Аз съм с Каяба предни от 4 години, здрави са още , но зимата сутрин тракат и това ме дразни. Като се понапомпат малко или като скоча в 2-3 дупки и се оправят. Ако сега купувах не бих сложил такива.
  15. LiuboG

    A6 3.0 quattro 2002

    Тъкмо такова А6 с 3.0 бензин мисля да си вземам , но няма голям избор, защото аудита с този мотор са правени предимно за американския пазар. Иначе вътре гледам са с много богато оборудване. Относно разхода даже си е доста приличен.
  16. То за това някой път излиза по- евтино да си ремонтираш автомата, отколкото да го сменяш с друг или да го изринеш за да сложиш ръчна. Колега, ако ти се дават още пари направи както те е посъветвал "emsi_audi"- ремонтирай оригиналната кутия.
  17. Това със смяна на четките е временно решение ако е надран колектора на мотора. Аз от една година съм с нов мотор и засега всичко е ОК.
  18. Естествено ,че циркулира колега, помпата се върти от ремък все пак и от нея до рейката е високо налягането, а след нея до казанчето- ниско. Странно ,че си източил само 450 мл ,повечето събират около литър. Виж все пак в ЕТКА или в някой каталог за А 3 колко го дават.
  19. Ами тя белята може да не е много голяма, но това може да се разбере само като се разглоби кутията. Ако преди това е вървяла като хората, значи най- вероятно е за смяна на дискове и уплътнения. Аз ремонтирах моята защото спря задната скорост, напред си вървеше, въпреки това смених всички дискови пакети и някои уплътнения и дреболии и ми взеха 1020 лв ( 500 труд и 520 части). Това без сваляне/махане на кутията от купето , масла, филтър и гарнитура. Грубо ми излезе 1500 лв. Може да потърсиш 2- ра употреба, вървят около 500 лв за тея коли.
  20. Колега, една проверка на глава за пукнато е 20 лв, трябваше да го направите в самото начало, доста по- евтино щеше да ви излезе.
  21. LiuboG

    автоматик на ръчка

    Ми ква да е, автомата се е предал и за по- евтино ръчка....
  22. Абе какви са тези ваши електроники, при мен няма такова замисляне или поне мн. рядко се случва и то за не повече от 1 секунда. Говорим при рязко натискане на педала. А тези ръчните ги ползвам само при заледени баири надолу.
  23. Не, тази скоба се нанизва на едни планки пред зъбчатките на разпр. валове и по този начин ги позиционира, а датчика на коляновия вал се развива и на негово място се навива застопорявящ болт който влиза в дупка на вала. По този начин даже белезите не ти трябват.
×
×
  • Create New...