Jump to content

Блокирала централна клапа


pepito17

Recommended Posts

Здравейте колеги, изчетох повечето теми по въпроса за блокиралата централна клапа, на дисплея ми дава единствено грешка 08.5 , както е описал колегата VBI в една подобна тема , разгледах пластмасовите бели рамена за движението от режим Lo в HI и не се движеха изобщо, следстви на което нямам топло, опитах с една отвертка да натисна тези лостчета и с прилижена много голяма сила ги задвижиш и задържах - в този момент венага тръгна топлото , но много е голямо усилието , което ги държи в това положение , та искам да ви питам , как точно може да е блокирала тази клапа, къде контактува и какво да правя..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами трудно е защото моторчето не върти директно а през редуктор

Ще трябва бая да поразглабяш и внимавай защото някой пластмаси с годините са се опекли и са станали трошливи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не напъвай пластмасовите щанги защото ще ги счупиш. Самата клапа се ремонтира сравнително лесно и не е въпроса само да я отвориш в положение "топло" защото чрез нея климатроника регулира температурата в купето - т.е. непрекъснато се движи. Понеже гледам, че сайта със снимките за ремонта не работи (явно са го преместили някъде, но съм го записал на диска) съм направил един PDF файл на web страницата с инструкциите. Дай мейл адрес да ти го пратя защото е 1.2MB, а нямам място да го прикача във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратих то по мейла, а междувременно намерих къде са преместили сайта: http://audi.webtime.com.ua/publications/ho...ctrics/plain259 . На самия сайт има много полезна информация въобще за ремонт на Ауди :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратих то по мейла, а междувременно намерих къде са преместили сайта: http://audi.webtime.com.ua/publications/ho...ctrics/plain259 . На самия сайт има много полезна информация въобще за ремонт на Ауди :rolleyes:

ето ти инструкция за ремонт, аз съм я правил: дано ти е от полза.

а модераторите искам да ги помоля да я сложат в раздела където е описано разглобяването на фаровете за да имат всички достъп а не да търсят като малоумни всеки път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега много благодаря за материала :rolleyes: !!!!При първа възможност се захващам с ремонта и ще пишя какво става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега много благодаря за материала :lol: !!!!При първа възможност се захващам с ремонта и ще пишя какво става...

послушай колегата VBI-съвсем наскоро ми помогна с акъл за една друга клапа -и работата стана

:respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде време да изкажа Благодарности на VBI (vlado) и на колегата nobody_lbg :hilezh::blink: , с тяхната помощ от предоставените файлове си оправих вчера клапата и вече имам парно -тъкмо навреме защото застудя. Оправих се само с почистване колектора на моторчето даже без да вадя моторчето , обилно го напръсках с WD-40 и то заработи :lol: , реших да напръскам и другото моторче където е на гофрирания голям въздуховод -сега всичко работи , само дето останаха грешките 08.5 и 15.7 , така че ще видя дали ще се нулират сами след време или ще трябва да се ходи на VAG. Още веднъж БЛАГОДАРЯ за помоща!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че вече имаш топло :hilezh: . Само едно уточнение - не съм Владо, а Вальо :blink:. За грешките вероятно ще ти трябва VAG-COM.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вальо съжалявам , че ти обърках името :hilezh: , ама бързах да се похваля , че голям кеф беше , навън вали а аз си имам топло в колата ..... :wall:

Редактирано от pepito17
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...