Jump to content

Бъпроси за Б4


Recommended Posts

Здравейте приятели, (малеее, прозвучах като прасенцето Проки от Лъни Тюнс)

Наскоро си купих Б4, не можах да издържа без кола и естествно пак си взех Ауди. Мотора е 2.0 115 кц. Не съм се хвалил още щото някои дреболии ме нервят. Имам следните въпроси и разчитам на вашата помощ:

1. Ако колата не се форсира веднага и глъхне на ниските обороти (1000-2000) докато мине над 2500 това от какво може да е породено. Гледаха я в Юве на стенда като я взимах и казаха че е перфектна, казаха че май ламбдата е за смяна щото била "стиснала двигателя яко за гушата", каквото и да значи това. Естествено смених ламбдата и работата не се подобри много. Сега един приятел ми каза че може да е запушен катализатор, ама знам ли? И хабер си нямам от инжекцион. Старата ми беше карбуратор 90 коня и вървеше повече.

2. Като карам извънградско на 140 стрелката на оборотомера е на 4000 оборота. Това нормално ли е? До колкото си спомням на Б3-ката ми беше около 3500.

Благодаря за съветите. Като я стегна ще се похваля официално в главния форум. Иначе колата е кукла:dance:)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За оборотите ми се вижда съвсем нормално......

За двигателя ти препоръчвам диагностика в сервиза на БОШ под моста Чавдар....

0889 210994 0889432982

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оборотите са нормални, защото скоростната кутия е с различни предавателни числа. За решаване на проблема ти с оборотите ти препоръчвам сервиза на BOSCH на ул.Симеон Радев 3.Търсиш Росен.

Аз имам AUDI 100 C4 със същия мотор и трябва да знаеш, че си направил добър избор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за помощта, ако имате още съвети или наблюдения за този двигател пишете.

Махнах катализатора (по-скоро "избушиха го"):dance:) и сега е малко по-добре. Все пак ми се струва, че трябва да върви повече от старата Б3, но да не забравяме че е с 200 кила по-тежка.

Като цяло съм много доволен, все едно не съм си продавал колата. Интериора е същия, хендлинга също, абе....Ауди!!! Жалко че не взех един куатро авант, но цената беше много висока за кола която ще карам относително малко време, а и колата имаше доста кусури. Дай-боже следващото Ауди (4-то във фамилията:angry:)) да ми е куатро, много ми е мерак да ге:angry:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...