Jump to content

АУДИ 80 В4 за начинаещи


Recommended Posts

Те първа ще взимам книжка и се чудя дали тази кола е добра за начинаещи. Предлагат ми я нов внос с газ. 2.0 90 к.с. 92г. Може ли да ми обясните по подробно за колата. Чести проблеми с нея, разход на гориво. Като цяло ако си взема такъв автомобил какво да очаквам от него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е добра. Аз имам Б3 и съм доволен. Постоянно я човъркам (Стара кола и млада жена трябва да се барат) и разхода ми е 8-18/100 зима/лято върви/не върви (с карбуратор съм). По отношение на разхода не съм еталон. Приятел има 2.0 инжекция и кара на 8 градско. Дали ще се занимаваш зависи от състоянието. Иначе са със здрави предници- за 2 години съм сменил само един чарк за 10лв. по окачването.

Като проблеми може да се разгледаш из форума какво е по-често: таблото се прецаква по някое време, вакум мотора на централното, реле за прозорци, ако колата е над 20г и т.н. Много е относително, но поддръжката е малка като цяло.

Ааа и не гният. Братовчеда махна опела и си взе ауди...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи на каква попаднеш и каква й е била потдъжката колега.. но като цяло мотора е здрав с газовата няма да имаш проблем.. докато аз имам сЪщата и направо ти казвам проблеми един след друг но кой на каква попадне нали знаеш :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително евтин за подръжка двигател, малък данък, лесно пригоден за газифициране. Разход мога да споделя само на газ понеже на бензин не съм я засиячал, градско от 12 до 15/100 извънградско от 8,5 до 11/100 зависи колко бързаш. Мотора не е много мощен и мисля, че като за начинаещ шофьор е подходящ.

Някои цени които се сещам:

Ангренажен ремък - 20сетина лв.

Пистов ремък - 10-12лв.

ремък бона помпа и клима по 7-8лв единия

ангренажна ролка SKF 50-60лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колега взимай я ако е читава.Аз карам същото Ауди и наистина не съжалявам за избора си, и аз съм с АГУ, това чудо няма ръждясване-аз я държа пред блока навън зиме и лете, вътре салона за тези години е безупречен-няма да тропа или да хлопа, двигателя както ще прочетеш тук във форума е доста здрав, опростен и като цяло се обслужва лесно и евтино.Масления ми филтър е 8 лв. на МАН имаше алтернатива и за 5 лева, събира 3 литра масло(за 2.0 мотор мисля че е супер добре) заедно с масления филтър, въздушния ми е 7 лева горивния е 20, може някъде разбира се да има и по евтини.Откакто я карам за близо две години съм и навъртял 55 хил.км и да чукна на дърво тая кола не ме остави нито веднъж на пътя, не я спирам нито зиме нито лете но и си я глезя с добри масла, гуми и т.н.Ангренажен ремък Гейтс ми е 32 лева ролката на ес ка еф ми е 76 лева.Става обикновено АГУ и заспива с него.Има голям клиренс което бих казал е + за нашите "пътища".Като недостатък според мен е че отзад е с барабанни спирачки а купето не е леко, двигателя малко малеее за него но като набере спокойно си поддържам 140 на газ по магистрала може и повече но няма смисъл.Абе с две думи това е колата поне като за начало е перфектен старт!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите. Колата е наистина читава и сега я вкарват ,даже и тук си намерих една само че 94 + климатик на добри пари и ако излезне на стенда здрава мисля да я однасям да се уча на нея. А що се однася до скоростите не е нещо което да ме вълнува. Аз несъм от рейсърите по пътищата. Бавно ,но сигурно :rotcol::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-удачното Б4 от гледна точка на подръжка.....и върви горе - долу прилично.....за дълъг път е идеална да подържа по-високи скорости , заради дългите си скорости......определено си се насочил правилно в тази посока :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако имаш интерес точно такава продавам в момента.Вече ми е малка за семейна кола.Ауди80 Б4 2000к.см. 90к. моно 1993г.ел.стъкла и огледала,аларма,климатик,АГУ-BRC с 35л.бутилка,застраховка,винетка.0893564248-Тодор.

Редактирано от simplex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...