Jump to content

ABS откачи!


Iliy@

Recommended Posts

Ще е малко кофти да ти откаже ей така, особено ако си хванал волана с 1 пръст. Идеята ми беше, че докато се движи колата не е толкова тегаво. А за удивителната си прав. Всяка червена лампа която светне по таблото е сигнал колата да се спре и да се потърси задължително сервизна помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еееееех колеги, не всички червени лампи са опасни :hilezh: , а и "задължително" сервизна помощ, бухахаха, :respekt: та нали цялото осветление в купето е с червен цвят - ко става, пускаш фаровете и търсиш "задължително" сервизна помощ :blink: . Наздраве и безаварийна. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорим за контролни лампи ... сладур :rolleyes:

Ти ако искаш може и в багажника да си монтираш нещо червеничко, ама нема да има значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, сладури и т.н.... мисля, че темата беше съвсем друга, но да дойдеме пак на нея. Онзи ден пак при сядане ми правеше същия проблем и реших оак да се ровя из кабелите да видя да няма някой оголен. След много тестове (при мърдане на кой кабел ще светне) установих че куплунга е проблема :lupe: Странното е че видимо нищо му нямаше, вътре пластинките които притискаха контактите изглеждаха добре стегнати и нямаше разстояние м/у тях, отзад където влизат проводниците също изглеждаше стегнато и здраво, но винаги при пипане на този куплун лампата на ABS придружена с удивителната светваше :bia: Единственото видимо беше че при нормалното му положение (което е вертикално) при сядане се притиска (виждаха се следи във мекия материал отдолу) след което взех решение и го поставих във хоризонтално положение като премахнах улейчетата които го държаха вертикално и сега подскачам на задните седалки и не светва лампата. Да се надявам че това е окончателното решение. Съжелявам само, че не направих снимкков материал. Който има въпроси да пита ще му помогна с каквото мога :bia::respekt::bia::dance: :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези ABS имат броблем с общата си маса. От там ти е проблема вътре в самия модул има студена спойка на масата. Получило се е от вибрации на колата с времето. Сега има контакт от време на време докато не прекъсне на цяло. Проблема е, че са много финни проводниците и трудно се запоява. Това е почети невъзможно. Има такива теми из форума ако искаш потърси. Имаше някой който се опитваше да го запои. Това го знам от личен опит. Аз смених целия модул. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз мисля че не е от това, защото веднага след като докосна коплунга светва, което не мисля че има връзка със спойките, въпреки че е възможно и да има, но за сега не е се проявило при мен. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

icko, модула чисто нов ли го купи или 2-ра употреба? Ако е нов кажи откъде го купи и колко струва? Доста обикалях из Софето и не можах да намеря нов на склад, а и цената е манй-манй, започва от 1500лв. та до 3600лв. к-т с помпата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега за модула аз мисля че мога да ти намеря втора ръка модул, но да не отклоняваме темата тук. Пиши на ЛС. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

При мене не премигва. Няма логика да премигва ,все пак лампата сигнализира за проблем или изключена система ,а включването на АБС не е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...