Jump to content

Марката "Ауди" подготвя участието си във Формула 1


Recommended Posts

"Ауди" е третата германска автомобилна марка, която се е ориентирала към реклама чрез участие в световния шампионат във Формула 1. Според информация на агенция Ройтерс компанията "Фолксваген", собственик на "Ауди", е започнала преговори с ръководството на "Ред бул" да доставя двигатели за тима от началото на 2008 г. и по този начин да последва примера на други две големи германски фирми - "Даймлер-Крайслер", която доставя мотори за "Макларън", и БМВ, планираща самостоятелно участие в първенството от новия сезон.

Президентът на "Фолксваген" Бернд Пишецридер е започнал преговори със собственика на компанията за производство на енергийната безалкохолна напитка "Ред бул" Дитрих Матешиц, който издържа и едноименния тим във Формула 1. Посредник по сделката е бившият технически директор на БМВ Герхард Бергер, който е много близък с Пишецридер и Матешиц и за когото се предполага, че ще се върне да работи в най-гледаното автомобилно първенство.

Очаква се техническата база на "Ред бул" да се развие изключително бързо в следващите две години, тъй като в екипа от началото на февруари 2006 г. като технически директор работа започва считаният за един от най-добрите инженери в шампионата Ейдриън Нюи, който напусна поста си в "Макларън".

В зависимост от това как ще се представят двигателите с марка "Ауди" във Формула 1 е възможно автомобилният концерн "Фолксваген" да вземе решение да засили своето присъствие във Формула 1. "Рано или късно "Фолксваген" ще се включи в първенството, заяви промоторът на първенството Бърни Екълстоун. Когато компания от този ранг потърси реклама чрез автомобилните спортове, винаги стига до Формула 1."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще видим кой "рулз"...

Нещата се променят постоянно и както се казва "единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно".

Надявам се поне след като Audi се включат в Ф1, по болидите да пише Audi, а не VW

Редактирано от trespasser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди време чух за нещо подобно но си мислех че е само слух-оказва се че не е,а до колкото аз съм чувал идеята е АУДИ да влезне в Ф1 а не Фолксваген.

Еми дано да стане поне ще има тим които наистина ще ми харесва за разлика от досегашните!

Успех на наще!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фолскваген не се възприемат като спортната марка, макар и да имат доста спортни модели :blink: Все пак Ауди рулллззз в Льо Ман и то доста убедително пет години. Има повече резон те да са във Формулата :o Накрая да не се окаже, че Ламборгини ще се настанят трайно там?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нюи вече потписа с Ред Бул,говори се и Монтоя да отиде от 2007 там,е ако и Ауди им доставят двигатели ще ми станат втория любим отбор след МакЛарен разбира се :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 18 years later...

Виждам, че темата е ужасно стара, но реших да събудя нея, вместо да отварям нова. А и не намерих май по-добра по въпроса с марката и влизането й във Формула 1. Стана ми доста интересно и реших да огледам какво сме коментирали във форума. Очертава се с новите 2026 регулации и двигатели да стане доста по-интересно. Мерцедес доминират от гледна точна на двигатели, понеже доста отбори ползват техните мотори. Форд се връщат в играта след много дълго прекъсване ( до колкото знам Ред Бул ще ползват техни компоненти/двигатели). ВАГ са с много интересен подход, май ще се опитат да набутат два отбора или поне две марки https://carsfiction.com/audi-planira-pulno-poglushtane-na-zauber/ . Агресивно действат , но да видим какво ще успеят да покажат и реализират. Много ми се иска отново да видим Ф1 като място, източник на иновации за шосейните автомобили. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...