Jump to content

Проблем с Ауди а3 8L 1.8T


Thriller

Recommended Posts

Колата ми люлееше оборотите и на свободен ход гаснеше.днес свалих и почистих Дроселовата клапа която беше ужасно мръсна,почистих я с спрей за карбуратори,след което я качих на колата и като я запалих ми вдигна 1400 об и постепено падаха до 900 като подам газ се реже и задържа на 1400 оборота и плавно падат.Като цяло работи и все едно си подава сама газ.Вързах я с ВАГ и ми даде това ::

021607609.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами едва ли много хора са се сблъсквали с проблема. Като начало най-много ме притеснява грешката ROM Еrror. Всичко друго може да идва от тук.

Втората грешка е за педала за газта. Твоето е с електронна газ нали така? Нямаш жило от педала до дросела? Ако е така предполагам, че и първата може да идва от тук. Ако сензора на педала не работи коректно няма да можеш да адаптираш дросела. Иначе първата грешка свързана с невъзможността за адаптация на дросела - сдухана електроника, неправилно сглобяване след почистването или механичен проблем в управлението му. Въобще нещо е блокирало което му пречи да се затвори нацяло, ТПС-а не сработва или стъпковия мотор нещо прави драми. Ако все пак колата е с жило започни от него и виж дали не си го сложил неправилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми мирише на нов дросел:steinigung:

Личен опит - същите грешки, същият сценарий.....

450 лева е нов VDO - не се занимавай с 2-ра ръка или с някои ментаци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ROM Error е от убочаването на ново табло смених таблото и за това ми го дава ROM Error и той го дава от доста време а преди това колата си вървеше добре..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1-час ходих в БОШ СЕРВИЗ в СТАРА ЗАГОРА и ми казаха понеже колата ти има ЧИП ТУНИНГ и за това се е скапал дросела няма да може да се оправи трябва да я уствиш или да отидеш при тоя дето ти е слагал чипа да ти върне заводския.ПО ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ НЕ БЯХ ЧУВАЛ ДО СЕГА И НЕСАМ ГО ОЧАКВАЛ ДА ГО ЧУЯ ТОЧНО ОТ СЕРВИЗ С РЕЙТИНГА НА БОШ!!!! ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ! След което ходих в един друг сервиз и едно момче ми върза колата кам ВАГ след което зададе някви настройки на Дросела след това изтри грешките и направи адаптацията,запалих си колата и нещата взеха да се поуправят !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...