Jump to content

Проблем със спирачки


Recommended Posts

Здравейте всички и за много години! Това е първият ми пост за тази година, така че ще го използвам за да отправя своите пожелания към всички колеги, а именно - бъдете живи, здрави, щастливи и дано новата година ви донесе много хубави емоции!

А сега по темата. Преди няколко дни забелязах много странен проблем със спирачките при ниски температури (-10С). За пръв път проблема се появи преди няколко седмици, когато при натискане на педала - спирачките сякаш отказаха .. Т.е. педалът беше твърд и трябваше здраво да натисна за да спра (използвах дори ръчната, защото при първото натискане щях да спра в един автомобил, който си чакаше светофара) След като покарах малко - 5-6км. този проблем изчезна и тогава реших, че може би нещо е замръзнало между дисковете и накладките. Миналата седмица обаче се случи нещо различно. Още при потеглянето забелязах, че педала за спирачката сякаш беше замръзнал. При натискане създаваше усещането, че "хрупа" - абе направо си беше като замръзнал. След като потеглих усетих, че нещо не е наред ... Колата се движеше някак трудно, а когато спирах да подавам газ - скоростта намаляваше доста по-бързо от обикновено. Спрях за да видя какво се случва и видях, че дисковете са горещи и мирише на феродо. След като покарах 15тина минути - всичко се оправи. През цялото това време обаче - педалът на спирачката си "хрупаше" и се натискаше по-трудно.

На какво може да се дължи това според вас? През тази година съм доливал съвсем малко спирачна течност (гледал съм точно каква трябва да бъде, дори проверих казанчето да не би да е замръзнала - но нямаше такива признаци), сменял съм дискове, накладки, както и спирачни маркучи. Миналата зима не съм имал никакъв проблем дори при -24С. Притеснявам се да карам така, още повече че и приятелката ми доста често кара колата и се чудя как да процедирам. Не ми се иска да отида в някой сервиз, където да ми вземат 50лв и да ми кажат че "всичко е наред" (тъй като в момента не е толкова студено и проблема го няма).

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

филма е голям обади ми се да ти споделя,и при мен беше така,дълго е за писане.   а4 б6 2002г. 1.9д 131коня     тел.0895729811    Галин.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Такааа, ами оправих проблема, а сега да го опишем тук, че както обичам да казвам - да остане в историята :)

Към проблема ме насочи колегата Галин. Оказа се, че той е минал по този път преди година, но при него положението е било доста по-сериозно.

Проблемът се оказа в това, че при сервото е попаднала вода от коша, който се намира под чистачките. Получава се като аквариум - поради запушване на оточните каналчета/отвори. При мен нямаше видимо вода, но когато в сервиза са свалили сервото - са открили доста тиня. Подсушили са го добре, но също така са извадили и помпата, за да се уверят, че и там всичко е наред. Оказало се, че и до там е стигнала мръсотията. Сега се надявам, че проблемът ми е решен, но дали е така ще разберем, когато температурите паднат отново до -10С (което така като гледам - май няма да е скоро :D)

Това също се оказва WKI (well known issue) на Ауди А4/B6, тъй като Галин ми сподели, че знае за други поне 10 такива автомобила .. :D

Ами това е, използвам възможността с този пост да благодаря на колегата за изчерпателните насоки и разговори, които проведохме с него ;)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се,че успях да помогна,нали за това е форума все пак.  След това почистване,ще спестиш най вече много нерви и неприятни мигове.Желая ти много, безпроблемни километри,с любимото AUDI.    

Обаждай се,да обменяме инфо,не се притеснявай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...