Jump to content

Масло за двигател на мотофреза


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Тази седмица ще си купувам мотофреза, и ми предлагат масло към нея което е 8 лв за 400 мл., като на тубичката пише W30, само това. Двигателя е четиритактов бензин едноцилиндров по патент на хонда и е с висящи клапани. Фрезите се произвеждат в Пловдив и се куплират с китайски мотори.

И така въпросът ми е, с какво масло да си карам фрезата. Ако якой има опит с такава техника, нека сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , съветвам те ползвай масло което е само за мотора. В смисъл , по паспорт. Аз имам мотоблок , Бригс и Стратън. И карам само с такова масло. Не рискувай с друго , имаш и гаранция. Избери качеството. При фрезенето , натоварването е голямо. Аз го сменям на около 10 моточаса. Много е прашно . Успех. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да да съгласен съм с теб колега!

обаче там е работата, че ми дават някакво масло на което пише хускварна и етикера е ксерокопие залепено с тесто за тубичката. Незнам дали замо аз съдя по опаковката но не ми изглежда сериозно това:respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега ако мотофрезата е модел Фортеко то маслото е 15W40.Сипва се нормално масло за бензинови мотори а не двутаково.При разработка е хубаво да се сменя маслото на всеки 2 работни часа до 8часа.След това на всеки 50.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , пиша ти с най добри намерения. Аз , слагам от масло , на което има етикет.Че , е произведено само за този мотор. И бутилката и етикета уж ми се виждат оригинални. А на , теб с тия съмнителни опаковки , направо не знам. Но , ако фирмата , дето ти продава тракторчето го предлага тогава ,трябва да им се има доверие. Но имай , едно на ум , в Бг. правят и Шотландско уйски. Може би , клегата има право, за маслото 15/ 40 . Успех .:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат ми има мотофреза и в книжката и пише да се ползва масло 15W40, по схемата на колегата по горе.Първоначално се сменя на 2 р.ч. при разработката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И аз така направих, взех си от шела 15/40 за бензин едни жълти тубички, и газ. Не мога да ви опиша какъв кеф е да фрезоваш. Смених първото на два часа, второто сега ще го сменя на 5 откоито ми остават още два три. мале преди голямо наказило е било с мотиката.

Двигателя е китайски уж по патент на хонда. Но при положение че такава с двигател на хонда е 1200, везните се наклониха доста в полза на фортекото 740 лева.

благодаря на всички ви за отговорите колеги.

с най добри пожелания

бозов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Hypalube_M_10W30_Pack.png                 Здравейте колеги предстои ми смяна на масло на мотофреза първото масло беше мтд сае 30, но сега от един магазин ми дадоха това масло 1 л.  дето е на снимката. Въпроса ми е дали това масло става за мотофреза бензин?

Редактирано от raifcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам с какъв мотор е мотофрезата,но маслото трябва да е със същият вискозитет каквото ще се източи.

За тая марка нямам идея.Аз съм ползвал и на Приста ойл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...