Jump to content

ahmed bozov

Members
  • Мнения

    98
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ahmed bozov

  1. колеги, проблема е бил е спукана мембрана на ЕГР, от там и загуба на вакум. Взех друг, ще го изкисна, почистя и сменя. Ще пиша за резултата.
  2. тя върви, за вървенето, и спря да пуши. вероятно имам проблем с вакуумите към егр.
  3. Привет колеги, прощавайте, че повдигам стара тема, но имам проблем. Мотора е 1З на Б4. От седмица започна да пуши осезаемо-на фарове зад мен много личи. На магистралата за я изрязвах и в огледалото видях за миг облак дим, после изчезна колкото и да я мачкам. Тази вечер издърпах на тихи обороти вакума на ЕГР, и не изчатка и не смени гласа мотора. Това съм констатирал до момента. Въпроса ми е може ли пушенето да се дължи на заклинил егр клапан. Не знам какво да правя. Ще ви бъда благодарен за каквито и да е идеи. ПП не успях да подкарам търсачката на форума с "егр". извинявам се ако вече я има тази тема и аз не съм я намерил.
  4. Здравейте колеги, Питането ми е следното: каква може да е причината за да не работи пръскачката на задното стъкло? Въпроса ми е лаишки, но не знам от къде да тръгна. последно работеше лятото, и после не съм я пускал месец два, сега заредих казанчето и нъц. Работи само чистачката, мотора на помпичката изобщо не се чува, а преди го много ясно чувах ясно. Какво направих: 1.Проверих предпазителите, няма изгорели. Дайте съвет, който е имал подобни главоблъсканици, да сподели при възможност.
  5. Здравейте колеги, от няколко ден зумера на аудито започна да заглъхва.Отворих таблото видях го, и до там не го смених с новия,понеже не ми хареса пищенето на новия, не е така дразнещо като на оригиналния зумер(най лесно е да сменя зумера, като следвам снимковия материал на колегата, за което му благодаря). Та колеги имам един два въпроса и те са следните: - как мога да разбера колата ми с мини или ауточек е, или там както му се вика(според мен е без какъвто и да чекно аз толко не разбирам и питам за да зна дали имам втори зумер наподобяващ реле)Б4, 1993, тди. - заглъхването на звука, на какво може да се дължи? В момента се чува съвсем леко. - този зумер, намиращ се на арматурното табло, на същото място, на което при колегата със снимковия материал липсва зумер. И същия, който така славно заглъхва, само за забравени фарове ли е, или предупреждава и за други проблеми. е много писах колеги, лека вечер ви желая
  6. И аз да ви споделя за моя 20 годишен котурник. При -19 или 20 не знам с точност. Запали от четвърт след подгрева. По принцип винаги след студено първоначално палене когато и да е то, оставям колата да поработи минимун 15-20 минути на место, сутринта слизам, паля колата, заключвам с дистанционното и се качвам да си изпия кафето, след което детето го качвам в затоплена кола. Но жена ми нещо май не го прави, т.е. няма възможност. И след дълго каране я оставям да порабои до 5 минути на място за да се охлади маслото. АВЕ няма какво да си кривя душата, много си харесвам колата и съм щастлив, че я имам.
  7. Здравейте колеги. На моя авант не съм му калибровал уреда по простата причина че работи в моя полза. Като стигне първата червена черта, и наливам нафта. В началото си мислех, че резервоара събира 35 литра, понеже винаги събира около 20-25 литра. Само един път ми турих около 35 литра. Онзи ден минах 220 - 250 км, Шумен- Варна, и стрелката ми падна между 1/2 и 3/4. Но аз си знам муарифетите,така че не ми е проблем. Просто си знам че като влезе в червеното имам още 500 км докато намеря бензиностанция, естествено ако резервоара събира 65 литра. Поздрави на всички, и лека и безаварийна.
  8. Което ще рече, че датчика отчита близо 110-120 градуса. Не е малко. Но това си ми е работният режим на дизеляка. А най интересното е, че не го пържа. Имам пенсионерски манталитет на каране. Но един път го залепих на 130 и малко горница,беше лято с пусната клима и по завоите около ропотамо, просто пътя ме кефеше на макс, но тогава не ми беше монтирана камбанката, и незнаех какво става с налягането. и колега благодаря за бързия отговор.
  9. Не е като чат колега, хубаво е да се обяснява така подробно. Повярвай ми много е полезно.
  10. Здравейте колеги, става въпрос за уреда за температура на маслото, понеже е разграфен много икономично, не мога да разбера колко показва. Ако е на 60 е ок, но на колко отговаря делението между 60 и 130. Да знам колко е горе долу температурата. А иначе като дам на контакт стрелката на манометъра си седи на нула, според мен няма причини да показва различно от нула, в системата няма налягане, в покой само на контакт. Само за информация - като запаля на тихи обороти докато е студена манометъра показва почти 5, след каране около 100 км по магистрала, на около 2500 оборота е около 2 бара, обаче на тихи обороти пада почти на 1 бар. Температурата на маслото е преди деленото на 130 градуса. Маслото ми е магнетик 5 на 40. Има и една лека подробност с датчика ми, тези дето са го сваляли от донора направо с чешмеджийски ключ са го свалили, и корпуса ми е леко хлътнал. Незнам дали е читав.
  11. Колеги, привет. За много години, спокойна и безаварийна година ви пожелавам. Я кажете сега какви са ви показанията при загрял мотор, на манометъра за маслото. Говоря за тези които са си сложили такива уреди. благодаря предварително.
  12. Към колегата с дисплеите, здравей колега, чухме се миналата седмица искам да си купя един такъв дисплей. Ти ми каза, че ще провериш дали работят. Търся те на посочения телефон вече два дена, и никой не ми вдига. Към колегата с датчиците - ако успея да се сдобия с дисплей ще си взема и датчик.
  13. Задължително ще си го купя, ама утре ще проверя, за буксата. А датчика нов струва ли скъпо. за да не го диря по морги. иначе бих дал 50 лева за комплект.
  14. Благодаря, за бързите отговори колеги. Намерих снимка къде се монтира дисплея. Много оригинално става. Сега само трябва да разбера по някакъв начин имам ли или неам датчик, с инсталация.
  15. Преди малко гледах между бронята и радиатора, но нищо не видях, не съм си разглобявал таблото да видя дали нямам букса-мъжка. Колега ако не представлява трудност, можеш ли да снимаш къде си монтирал дисплея,понеже аз си нямам на представа къде да го сложа.
  16. Колеги, навих се да си сложа, дисплей за външна температура, но не знам дали имам датчик. Някой правил ли тази процедура на такава кола? Колата е без климатроник. Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете.
  17. Колега не го подвеждай с диаметъра, 205/60 е с по-малък диаметър от 195/65, разликата не е кой знае каква но я има и тя е 7 мм при нови гуми.
  18. Колега, незнам твоето как цъка, ама моето цвърчеше, все едно даваш къо междъ плюс минус. сега, т.е не сега а преди да се застуди на климатик, като вдигне налягане в кондензатора си изцъква веднъж и това е, отпред си става ураган. Да чукна на дърво. Поздрави от Шумен.
  19. ahmed bozov

    Добавки

    Колеги днес, си купих добавка за дизел на ВЮРТ. За съжаление скоро не ми се очертава да издухам цял резервоар за кратко. Но ефекта така или иначе ще го разбера какъв е. Някой пробвал ли е нещо от серията им. Дори мисля на следващата смяна на маслото си, да купя от същата марка. Цената му идва същата като на магнетик 5/40. Ето ви и линк ако някой иска да разгледа. http://wueko.wuerth.com/cgi-bin/wu_iframeprg.pl?NOSESSION;6;;;;;;;;;;;;;;0001;EN;;;;; надявам се да работи май не стана с линка, незнам.
  20. Здравейте колеги, Моя трактор след 30 минути каране както трябва, вече е на 130 градуса. Дали не е от това че меря температурата на главата, там намерих тапа и там сложих датчика, и май беше черен а не син. И тази температура си е постоянно държи си я и това е. понякога е малко преди 130, ама не мога да кажа колко е щот няма цифра, трябва да интерполирам.
  21. Здравей колега, Трябва ми тетката за масления датчик, от мотор AAZ на Б4 TD. От две части е едното е ухо, а другото е пробит болт който минава през ухото. Може и само ухото аз болт при стругар ще направя.
  22. ahmed bozov

    Спирачни маркучи

    Колега виждам, че си адресирал поста си до слона, ама май е и до мен, защото аз попитак как става. По принцип винаги има нацини нещо да стане. Но разбери че ако незнаеш какво искаш, в сервиза те отебват. В София вие сте си добре, имате си хора които пипат знаейки какво трябва да стане, за да е доволен клиента. Ела си смени маркучите в Шумен, и после ще си говоримм. Аз се радвам че има кадърни сервизи при вас. колега те не знаят колко масло събира мотора, сипаха ми цялата туба, после източвах от филтъра. Викам да измием кулера, оня вика то няма кола без масло по кулера. Това е положението по сервизите, ами представи си като идеш на доктор. Пожелавам на всички приятни почивни дни. И безаварийно пътуване, кой накъдето е хванал
  23. ahmed bozov

    Спирачни маркучи

    Аз май не обясних, както трябва- спуках маркуча в софия преди летището. после си направих затапването, на богоров. Ако не изолирам, е наистина безотговорно, и мисля че да се прибера на 3 колела на 380 километра не е безотговорно. Аз също видях сервизи, но беше 3 март. И никой не работеше. Абе да не ви се налага. п.п. При смяната на маслото: Само незнам как да я източа старата течност. Да речем я източа, то трябва и да се промие. Ако не промиеш нищо не сменяш. Дайте някаква технология на смяна на маслото, Или няма такава, просто почваш наред колелата и то не остава нищо докато свършиш
  24. здравей колега, аз като и не разбирам така и ще ти разкажа една работа: Приятел е с ААZ Мотор на Б4. И видях, че не му работи егр клапана. Започнахме да търсим проблема. Стигнахме до въпросния изключвател/включвател. Той би трябвало да може да се настройва(измества-според това на какви обороти да отваря и затваря ЕГР клапана). Та на въпросната кола се беше деформирала малко ламаринката по която се плъзга ролката на ключа. Последва изправяне. И сега си е ок. не би трябвало да нямаш егр. Ако все пак нямаш. ключа не върши никаква работа. дано съм ти бил полезен.
×
×
  • Create New...