Simeon67 Публикувано 27 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2010 Здравейте колеги, от няколко дни влизам все по-дълбоко и по-дълбоко в един много страшен филм. Вчера майстора ми показа една джаджа която я нарече "валтроник" - тотално разбита и се чудим и двамата как ли е работил този мотор до сега. Аз понеже я закарах колата на ход до сервиза в който е сега. Колата е 1.8 ADR, 92kw-1998г. Та колеги въпроса ми е някой сменял ли го е и за какви пари става въпрос, понеже аз го намирам в ЕТКА за 281 евро без ддс, а това няма да е единствената част която ще се сменя и не зная дали си заслужава да влагам доста пари в 12 годишен автомобил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qckk Публикувано 27 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2010 А за какво служи това нещо и как разбра,че е счупено? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 27 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2010 Това е точно между двата разпределителни вала и за мен дори по-правилно е да се нарече "обтегач", но той си го нарича "валтроник". През него минава веригата, с просто око се вижда как е счупен, за това не ти трябва някакво техническо образование. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitsubishi galant Публикувано 27 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2010 И колко пари струва такъв обтегач, че е толкова страшно ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 27 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2010 "понеже аз го намирам в ЕТКА за 281 евро без ддс, а това няма да е единствената част която ще се сменя и не зная дали си заслужава да влагам доста пари в 12 годишен автомобил." Това съм го написал в първия си пост и не става дума за страх, а просто попитах дали си заслужава да се влагат към 1500-2000 лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Колега ,това ти сам трябва да решиш.Ако мислиш,че вече е време да сменяваш возилото е време.Ако те слуша и си я поддържаш не мисля ,че трябва да я махаш.Въпрос на личен избор Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor89 Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Питай в някой магазин Ауто + или Аутохит, това е нереална цена, която си написал, че ти от морга за 1000 лева ще се вземеш целия двигател. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 28 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Утре след като пообиколя из магазините и разбера за цените ще ви пиша. Аз затова попитах, ако някой е запознат... В интерес на истината за смяна на автомобила серизно не съм се замислял, но и да реша да го заменя пак ще бъде стегнат и ще остане в семейството. Остава за сина ми понеже той кара сега Пежо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Честито,ако е електрическия оптегач струва 1100лв.Лесно ще разбереш, ако от страната на веригата има един сив куплунг и влизат кабели значи е точно такъв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 28 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Колега тъкмо писах в твоята тема. Я кажи каде ти я казаха тази неприемлива цена. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qckk Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 По-добре си вземи от някоя морга за 100лв.....то а4-ка от 98г. е 5-6к следователно ще дадеш 1/5 от цената на цялата кола- няма смисъл. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 моля те дай ми номер на рама и най-добре номер на мотор, да видим със сигурност за какво става въпрос, че до 1997 е едно, след това е друго. Наистина може да се водиш и по това дали има електрически конектор на конкретното нещо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 (Редактирано) № 058 109 088 Е - това е номер по етка поне при мен. Редактирано 28 Февруари 2010 от Triger Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 28 Февруари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 WAUZZZ8DZWA274541 и ADR466129 След малко ще го видя и по ЕТКА и ще го напиша.Значи и при мен по ЕТКА е същият 058 109 088 Е - и струва 281евро без ДДС а с 325,96евро но там е 16% и доставка и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prai Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Какво му е на твоя,изтървал ли е.Слагаи втора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 мдам.. може да псуваш заради това EUR4 058 109 088 Е е сменен с 058 109 088 К крайна клиентска е 1103.32 (незнам колко са актуални твоите цени в ЕТКА, ама май не са много "пресни").Както и да е.. мисля си наясно че не си струва инвестицията. Обаче аз незнам дали проблема ти няма да се реши с обикновен обтегач 058109217B/D от по-старите ADR или АЕВ - според мен отражение ще има само във времето за загряване на катализатора, но най-добре го консултирай и с някой друг. Ако ти го потвърдят то в този случай ще минеш с около 200лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Щом е заменен с К, тогава има решение От тук Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ntgeorgeiv Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Здравейте колеги, от няколко дни влизам все по-дълбоко и по-дълбоко в един много страшен филм. Вчера майстора ми показа една джаджа която я нарече "валтроник" - тотално разбита и се чудим и двамата как ли е работил този мотор до сега. Аз понеже я закарах колата на ход до сервиза в който е сега. Колата е 1.8 ADR, 92kw-1998г. Та колеги въпроса ми е някой сменял ли го е и за какви пари става въпрос, понеже аз го намирам в ЕТКА за 281 евро без ддс, а това няма да е единствената част която ще се сменя и не зная дали си заслужава да влагам доста пари в 12 годишен автомобил. Един Offtopic. Какви са признаците на този "валтроник", т.е. че е тотално разбита. Питам защото последния път като качвах моята А3 (1.8 AGN мотор 125 к.с.) на диагностика, този "валтроник" даваше грешка, според която майстора ми каза, че колата практически не трябва да върви. Попита ме дали ускорява нормално, дали има проблем с вървенето и др. но аз останах много учуден, защото сравнена с А3 със същия двигател на 2-ма приятели върви дори по-добре, и дава идентичен разход с техния. Като се има в предвид, че техните за внос от Италия, а моята идва от Швейцария. Въпроса ми е в какво се проявява дефектирането на този обтегач? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Веригата трака, като дизел и дава грешка при диагностика.Може да прескочи зъб и тогава е страшно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ntgeorgeiv Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 При мен няма никакво тракане. ДВГ е тих, не се чува такова, колата си ускорява нормално, но диагностиката казвше, че този обтегач се бил скапал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 1 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Здравейте и от мен! Просто се чудя от къде да започна. По въпроса за ЕТКА- днес един приятел ми обясни че моята е стара версия и цената, с много голяма остъпка е 950лв. Колега Triger, това което показваш в EBAY за мен не става, понеже водачите са пласмасови. Аз мисля, че вчера ти изратих снимка с моите "метални" водачи как са натрошени. Та смятай, значи какво е натоварването и метала не е издържа, а камо ли пластмасата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 ако всички мислеха като теб и до ден днешен войниците щяха да изглеждат като средновековни рицъри не се шашкай - щом VAG са решили да сменят този с буква Е, с такъв с буква К (да предположим метални Vs пластмасови) значи са преценили че може.отделно да спомена, че не съм виждал метален плъзгач за верига до момента. Виждал съм пластмасови с метална основа, та да не се окаже че е това случея Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване