Jump to content

Recommended Posts

Към този момент темата е направена, за да събера достатъчно инфо около няколко подробности, които ме вълнуват. Достатъчно почетох немски и английски форуми, само че за съжаление темите са доста стари и реално единствената тема с повече инфо е от един немски форум, в който един човек монтира 1.8Т от Polo. Такъв мотор втора ръка е меко казано мъка да се намери. То такива Polo-та почти няма, камо ли тоталки или на части.

След като прочетох темите ми стана ясно, че такава интервенция е напълно възможна и не е нещо, което е плод на въображението ми. Около мен доста приятели и познати са имали или имат 1.8Т двигател. Аз лично не съм имал, но А2-ката на жена ми е шанса да проимам.

Първото ми питане и то главно към хората, които познават 1.8Т двигателя е дали всички са с единакъв начин за захващане към купето? Лесно може да се намери такъв двигател от А3, А4 или дори от Ibiza Cupra, но дали всичко по захващането в коша е еднакво. Аз лично мисля, че би трябвало от А3 да е най-лесно да се сложи, тъй като няма голяма разлика в климатроника, предполагам и в уредите. Като цяло притесненията ми са:

- захващане за коша

- уреди (какво ще работи и какво не)

- окачване

Моята (на жената де) към момента е 1.4 бензин.

Ето снимки на вече готовата още преди години такава А2-ка:

fw8.JPG

a2motorraumfinal2.JPG

a2motorraumfinal.JPG

Редактирано от ShoxXx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Golf, Beatle, A3 и производните предполагам биха ти свършили работа, т.е. тези с напречни мотори. Не знам до колко е удачна подобна транспланация , понеже А2 , не ми се струва най-подходящия автомобил за такова начинание. С един Бийтъл или А3 , ще си много по-щастлив и доволен, а и откъмм стабилност и управляемост , значително превъзхождат дребосъка. Според мен продавай А2ката и се мятай на един Бийтъл, тъкмо и жена ти ще е щастлива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Golf, Beatle, A3 т.е. тези с напречни мотори.

+1

Щом човека си го влече да слага на А2-ката 1.8Т значи знае плюсовете и минусите на тази кола.

Успех в начинанието :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Всичко е възможно колега, с достатъчно време, желание и средства не на последно място. Аз не бих си причинил подобна драма. Не мисля че колата е подходяща, като пари ще излезе доста над читаво А3 или Ибиза и двата с 1.8 Т. Определено ще е по-добрия вариант. Помисли за окачването, стабилността и ремонтопригодността на "отрочето" си. Бих попитал какво ще направиш след 2 или 3 години когато и на теб и на жена ти ви омръзне колата ? Продаване няма освен на части, а ти ще си набил камара пари през този период. Трябва да се мисли по практично, но все пак това е само моето мнение. Успех в начинанието !

Редактирано от astrapower
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...