Jump to content

търся схема на фаровете

gerardiro

Recommended Posts

търся и човек с а6 ц4 който има желание да счупи с мен по една бира и да си отвори горната пластмаса на волана да му видя буксата на лостчето за фаровете :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
Тука не се ли вижда това което ти трябва?

благодаря колега. гледах го вече тоя линк в твоята тема но не ми върши работа

A тук се вижда на С4 :blink:

Мерси Иво, но се оказа че моята не е такава

ето я моята букса:

34125_412093483179_661688179_4411704_5839284_n.jpg

ето как изглежда буксата на а6 95-та година.

37329_412094483179_661688179_4411733_6606838_n.jpg

има разлика в броя кабели - на 100 са 10 а на а6 са 11, броя на пиновете които се използват в 100 са 10, а в а6 са 12. в а6 има един кабел в повече с цвят червено/кафява. въпросът е какво носи тоя кабел?

при правилно наредени моите кабели на букса на а6 и сложени на лостове от а6 единственото нещо което не работи са късите светлини. всичко друго е изправно!

ето и инсталацията на фаровете, но не съм сигурен на коя от двете коли е - мисля става дума за а6 //// едит - всъщност се оказва че това е инсталацията на моята s4 c4

36976_412096628179_661688179_4411865_5859655_n.jpg

гатанката е - какво носи червено/кафявия кабел

сега разгледах схемата:

обект номер 100 е лоста. на него са дадени цветовете на кабелите и номера на пина на буксата - съвпада напълно с моята оригинална букса, което означава че това е схема на ауди 100/s4. съвпада напълно както номерацията на пиновете така и на цвета на кабелите!

сега търся същата тая схема само че за ауди а6 95-та година авант!!!

Редактирано от gerardiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и така - оказва се че има а6 с моята схема, и а6/с6 с букса която има горепосочения кабел червено/кафяв.

замерих същия този кабел с мултицет - при контакт и включени къси светлини дава 12 в +, което съответно мен ме навежда на мисълта че това е кабелът за късите светлини, работещи през реле. т.е. този кабел дава плюс на релето,което затваря веригата на фаровете и съответно те светват.

за да съм сигурен в това обаче продължавам да търся схемата на фаровете на ауди S6 1995 година

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

къде ги поставихте? във фара или?

и аз мисля така да направя, да пусна кабел до реле-таблото в двигателния отсек и там да сложа реле за фаровете. обаче това означава че трябва да преправя бая инсталацията, да дърпам кабели от фаровете до там, а също и от лоста пак до там...

Редактирано от gerardiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще ти бъде ползено- моята нямаше релета, поставихме и допълнително. Явно на А6- ците почват да слагат релета, и то след '95 :rolleyes:

Не съм убеден, макар, че ще бъда особено щастлив.

Знам, че със сигурност А6 С4 96 та година имат релета на клаксона, но на фаровете ... не съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на твоята стара кола - бялата няма със сигурност, защото днес я гледах. обаче на колата от която свалих лостовете тоя кабел няма за какво да бъде освен да даде сигнал на релето. щото пуска +, при това по тънък кабел, а не силов каквито са по принцип за плюса и минуса на фаровете - едни такива по-дебели, на буксата за лоста на фаровете

Редактирано от gerardiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Довечера ще погледна А6 цата, ще ти пиша ако искаш, но съм почти сигурен, че нямам реле за фаровете. Моделът е от последните, с фабричната аларма без инфрареда на вратите, по вин се води октомври 1996 г., по талон 1997 г. :rolleyes: Всички до едно релета под капака отпред знам за какво са. Твоята май беше преди лятото на 95 та, нещо имаше там заигравка с алармата ... в смисъл двата модела на трансмитерите бяха с дата от и до ако не се лъжа 95 та година. Така ли е и с ел. инсталациите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

къде ги поставихте? във фара или?

и аз мисля така да направя, да пусна кабел до реле-таблото в двигателния отсек и там да сложа реле за фаровете. обаче това означава че трябва да преправя бая инсталацията, да дърпам кабели от фаровете до там, а също и от лоста пак до там...

Сложихме ги до другите релета, под волана. Стана чисто, лесно и подредено- тук в ляво се виждат цокълите и релетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоята май беше преди лятото на 95 та, нещо имаше там заигравка с алармата ... в смисъл двата модела на трансмитерите бяха с дата от и до ако не се лъжа 95 та година. Така ли е и с ел. инсталациите?

моята е 93-та и пак е с аларма.... ако намерим схема на фаровете на ауди S6 най-добре ще стане ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята е 93-та и пак е с аларма.... ако намерим схема на фаровете на ауди S6 най-добре ще стане ясно.

Така е, спор няма, но е с тази, която се командва от инфрачервени датчици на гредите на вратите.

Твоята идея каква е-да ги направиш както си е оригинално или да ги направиш просто да работят? В смисъл какво се е наложило да преправяш, та си стигнал до тази дилема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

смяна на лостчетата на фаровете в резултат на смяна на пръта и волана. обаче лостчетата освен в размер са различни и в букса. пренаредих кабелите, но новата букса използва 2 крачета в повече, и двете са с един кабел с мостче... и искам да го направя да ми работят късите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сайтът е интересен и се порових бая, но за съжаление не намерих търсеното там.... а може би трябва там да си пусна темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сходен на твоя проблем без отговор, за съжаление...

http://www.audi-forums.com/general-a6-rs6-...ght-wiring.html

Ако намериш нещо, имай едно на ум, че това е сайт в САЩ. :)

В смисъл схемата на фаровете при тях е без габарити.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и така. след дълго прекарано време с батко гогъл, намерих нещо което мисля може да бъде полезно на много хора във форума!

смятам това файлче представлява пълна схема на ауди а6 1995 година.

ето го и него:

още не съм го разгледал в детайли но на първо четене с едното око ангажирано върху мача и другото тук, изглежда обнадеждаващо

Audi_A6_96_wiring_diagram.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DRL = daytime running lights т.е. габарити.

нещо подобно е схемата на а6:

34182_413583758179_661688179_4446245_6814317_n.jpg

само че на буксата на лостчето за фаровете на позиция 1 и 14 не е жълто-бял кабела а е червено кавяф и не е на позиция 1 и 14 а на 11 и 14!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...