Jump to content

Audi addiction

Members
  • Мнения

    290
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    '02 Audi A4 1.9TDI

Последни посетители

1934 профилни разглеждания

Audi addiction's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. Audi addiction

    S tronic

    Ако освобождава напълно, когато кутията е на D с натисната спирачка моментния разход ще е еднакъв с положение N или Р, а той не е... Лично аз на светофари с по-голяма продължителност оставям на Р за да не държа спирачката... по удобно ми е.
  2. Audi addiction

    S tronic

    Всеки сам решава как да експлоатира автомобила си;) Просто потвърдих казаното от Мишо! Поздрави
  3. Audi addiction

    S tronic

    Здравейте, виждам, че по-назад в темата съм цитиран, че кутията не трябва да се оставя на D много време... тази информация я имам директно от Мишо ...когато стоим повече време напр. на светофар е добре да се оставя на N или P. Издевателства не се препоръчват, но ако се наложи въртене на гуми, стръмно изкачване е хубаво да се прави на големия съединител (нечетни скорости) и с изключено esp. С-троника си е ръчна кутия с роботизирано управление. Според мен да я оставиш спряла на D или аутохолд е равносилно да я държиш спряла на полусъединител...вижте моментната консумация при спряла кола на N или P и я сравнете с D. между N и P разликата е, че на Р има и механично зацепване (едно чопче).
  4. Audi addiction

    S tronic

    По- новите S-tronic (2016-2018)са с 8 скорости и са пак с 2 съединителя, а не с хидротрансформатор и доколкото знам са с по-качествени съединители и не са толкова проблемни....
  5. Audi addiction

    S tronic

    Доколкото ми е известно проблемите са при borg warner кутиите s-tronic... новите на ZF с 8 скорости са с по-добри съединители и по-безпроблемни се водят... Има вече доста коли 2016-2018 г на над 200 000 км.
  6. Здравей, Търся стопа, който се намира в задната броня на Q5, 2009 г. от дясната(пасажерската) страна. Поздрави!
  7. Здравей, Търся стопа, който се намира в задната броня на Q5, 2009 г. от дясната(пасажерската) страна. Поздрави!
  8. Моето е същото и съм с карти за 2017 г. Ъпдейта ми го направи Мишо. Доста се подобри изгледа, като освен че картата е много по-подробна и даже в големите градове дава сгради, забележителности, стадиони в 3Д:)
  9. Благодаря за инфото:) Доскоро казваха, че е доста добър този на БМВ, но явно нещата се променят ... Аз не съм го ползвал още, но съм със светъл кожен салон и вече е належащо да го освежа... Направо да вземам този на Meguiars тогава, щом е добър... нали чисти и подхранва? Поздрави
  10. Привет, От информацията, която съм изчел е добре първо да се изчисти хубаво кожата от мръсотия и мазнини с All purpose cleaner и след това да се подхрани с някои от препаратите за кожа. Имам един препарат на Sonax Upholstery and carpet cleaner... мога ли да го ползвам да изчистя основно кожата на колата и след това да намажа с препарата на БМВ, който ми е наличен към момента?
  11. Ами поради факта че четните скорости и задната са на малкия диаметър съединител се налага да се внимава при бавно изкачване (например в мол) да не се прави на втора а ръчно да се остави колата на първа докато се изкачи... на сняг ако ще боксуваме да се спира задължително ЕСП... като сме спрели на светофар е по-добре да се остави на Р или N, а не да сме на спирачка и на D... все неща, които удължават пробега на съединителите... Ако се прави пълен ребилд на кутията се сменя и софта, защото мехатроника работи на различно налягане... хубаво е да се смени и вътрешния филтър, който е безбожно скъп, но регулира налягането и спестява много проблеми...
  12. Присъединявам се на 100%!!! Мишо безспорно много разбира от Аудита и има задълбочени познания по нашите автомобили. Аз лично рядко съм срещал толкова добро и професионално отношение и обслужване, и толкова информиран, и опитен механик. Наистина Загреб не е близо (особено за тези живеещи на морето), но си заслужава! Освен, че ми поправи S-tronic-a ми обясни толкова неща за колата, как да избягвам бъдещи проблеми, за какви акции мога да претендирам и какво ли още не. Разделихме се като приятели и като минавам през Загреб задължително се виждаме за по кафе. За мен той е пример за човек, който където и да отиде ще успее.
  13. При мен е в диапазона 12-14 л /100 км градско.... извънградското е 12-12,5 л със 140-150 км/ч
  14. Е, това се казва подробна информация, благодаря и темата доста подробно описва нещата... След ремонта ще дискутираме масла и т.н. , като в тази тема ще давам отзиви от колата. Поздрави!
  15. Много благодаря за информацията.. аз малко се привързвам към колите си.. Б6-цата я карам 9 години и пак не ми се продава Смятам доста километри да правя в БГ пък и по Европа и ще проверя по сервизите кой прави ремонта и как. Веригите за надлъжен и напречен мотор еднакви ли са?
×
×
  • Create New...