NikX

Castrol EDGE FST 0W-30

168 posts in this topic

Колеги,предстои ми поредната смяна на масло,и реших този път да пробвам Castrol EDGE FST 0W-30

Да обаче.....разликата в цената на 5 литровата опаковка в предлаганото у нас е ..просто драматична!Срещат се цени от 80 лева та до 190!

Каква е вероятността да попадна на менте при него?От къде идва тази потресаваща разлика в цената?

При колегата Казаков,тук от офертите във форума го гледам 90...някой има ли впечатления от него?Обикновено не се стиснявя за части и масла,но в този случай разликата просто е очевадна,дайте акъл моля!

мерси в аванс!

П.С

Не робувам на марки,бих пробвал и друго,сега за сега съм с Мотул Ow30,но цената му е...

Edited by NikX

Share this post


Link to post

А според теб при цена, наполовина спрямо тази в официалния вносител, дали е истинско. Пазарът е залят от евтин Кастрол. Ако беше истински, защо големите дистрибутори и официални вносители на се конкурират и цената да падне. Просто, който продава истински Кастрол, а не някакво масло в туби на Кастрол, не може да го дава на 50% отстъпка към краен клиент. Няма такава търговска отстъпка. Също така тези 5л опаковки не знам за какъв пазар са предназначени. Но не са за нашия, а маслата са различни според климатичните зони, за които са предназначени и вискозитета е само част о цялата истина.

http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=18 - това е страницата на Мотобул - няма други разфасовки освен 1 и 4 л.

С други думи, ако си купуваш масло от интернет, вероятността да попаднеш на менте е огромна, еле пък Кастрол, който е най-фалшифициран.

EDGE 0W-30 4L СИНТ. МОТОРНО МАСЛО - 148 лв - това е цената в Ауто Плюс. Там може да имаш гаранция, че е истински. В Тех-ко цената е същата но нямат 4л туби.

Литровките са по 38 лв. Аз мога да ти осигуря отстъпка от 30% за маслото в Ауто Плюс и 25% от Тех-ко. И за двете фирми е гарантирано, че маслото е истинско.

Share this post


Link to post

Не го приемай като лична нападка , но как точно можеш да го гарантираш ми стана интересно :steinigung:/>

Ако отговора е "Пробвал съм го нямам грижи" или "Има всички документи за произход" по-добре не ми отговаряй.

А относно колегата който е пуснал темата, моя съвет е да си избереш друго масло като марка. Арал или Лики Моли. Досега не съм чул да има менте от тях на пазара в БГ, а като качества неотстъпват по нищо на прослувутия Кастрол. Арал само в Германия са произвежда , Лики Моли в Германия и (Холандия или Англия), просто непомня къде имаха втора фабрика. Все пак преди около година пак гръмнаха по медиите за незаконен цех за пакетиране на Кастрол в Благоевград.

Edited by Rad0

Share this post


Link to post

Точно поради това пуснах темата,много го хвалят този Кастрол в германския Ауди форум,та реших да попитам

В интерес на истината в Йбей 4 литровата туба от този кастрол е 31-2 паунда,а 5 литровата е 42,като говоря за оторизирани риселири на Кастрол,така че на този фон....не че ще тругна и масло от Ибей да купувам

от както имам колата,тоест 3 смени на масло или 2 години,съм слагал Мотул

Share this post


Link to post

Да ти кажа и аз 4г. си карах предишната кола с Мотул от колегата от Пловдив и не съм имал проблем, а сега слагам на новата Мобил!

Share this post


Link to post

Бях изправен пред същата диалема, дори бях пуснал пост с който търсих колега да си разделим разходите по доставката на Кастрол от и-бей Германия.За 10 дни и маслото пристигна на домашния адрес, купих го от търговец от Германия, който има много /повече от 86 х.продажби /и 100% одобрение на купувачите. http://www.ebay.de/itm/170662531965#ht_4703wt_1153 / Препоръчвам ти го. По голяма сигурност от това здраве му кажи.За мен този начин е най-добър.Трябва само да намериш някой с който да си разделиш разходите по доставката - за 4 и за 25 литра е с една цена и струва 20,5 евро.Не искам да кажа нищо лошо за нашите търговци, но в момента има много ментета на пазара, не само на масло, но и на части.Маслото много трудно може да се разбере дали е менте или не.

Edited by stefan

Share this post


Link to post

Нищо не му е,там дори литърчето е 6.9 евро,аз точно това визирах,че и има оторизирани риселъри на марката

6те литра с транспорта до тук идват за 62 евро,или 120 лева,докато Авто + цена стъпва на 190

И точно това е дразнещото,в моят сектор,аз също съм в търговията,% печалба не минава 15%,хубаво официален вносител,разбирам че сме малък пазар но 10% печалба от внос на консумативи...еми извинете,не е 1994та

Та,на този фон,е възможно офертите на някой хора относно това масло да са за оригинално такова,но да,в общи линии обаче сигурно преобладаващото предлагане са пакетирани "някъде" с "някакво" съдържание

Share this post


Link to post

Та,на този фон,е възможно офертите на някой хора относно това масло да са за оригинално такова,но да,в общи линии обаче сигурно преобладаващото предлагане са пакетирани "някъде" с "някакво" съдържание

:zustimm::zustimm::zustimm:

Share this post


Link to post

Сега го погледнах - в Англия, при реномиран доставчик е около 90лв тубата, цена на дребно. Това без промоции, а често има по 10-15% промоции.

Share this post


Link to post

Интернет е доста лъжливо място за пазаруване. Никога не знаеш кой е отсреща. На фона на милиони потребители в немския Ибай 86 000 положителни мнения са нищо като процент. Освен това на тая цена е нормално да са положителни. Факт е че не минават и 2-3 месеца без да се разбие поредното депо за пакетиране на фалшив Кастрол.

Да цената в големите вериги е висока, обаче според мен си струва - причината е проста - големите пазаруват директно от големите. Няма прекупвачи, няма дребни търговци и тн. Тоест тея 15% дето ги визирате остават на едно място.

Я сметнете 2-3 прекупувания по 15% и ми кажете как 5литрова туба ви идва на половин цена? Е значи първия по веригата трябва да си купи само туби на Кастрол, а какво ще сложи вътре е въпрос на негов вкус. И честно казано ако сипе Тотал 10W40 и ви го шитне за Кастрол Магнатек 5W40 без химически анализ никога няма да разберете какво сте си купили наистина.

Share this post


Link to post

Слагането на равенство между ибей и интернет е некоректно, за да не кажа нещо по-остро:)/>.

Да не говорим, че много големи търговци имат И ибей магазин, за който важат много по-строги правила отколкото за българското Метро.

Edited by robobug

Share this post


Link to post

Може, вероятно си прав, но пак не се връзват нещата, а аз имам опит в търговията, доставките и тн, вътрешна информация също не ми липсва.

Пазарът затова е свободен - всеки може да продава където и каквото си иска, да си определя цени, отстъпки, надценки, промоции и тн. Засега обаче най-сигурния начин за избягване на ментета и фалшификати е купуване от оторизиран дилър или официален вносител. Там правилата са много строги и вероятността за измама е много малка.

Аз също имам електронен интернет магазин, но там цените са официалните на пазара, отстъпките се изчисляват въз основа на тези цени и нещата са максимално ясни.

Share this post


Link to post

Я пак се похвали, и разкажи за тия (другите които продават масла) как са мошеници, и ако не си купиш масло от теб или официалният вносител 100% си се преебал.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

Нашите "търговци" искат да ти отрежат главата през краката с 300% надценки най малко. как тези немски търговци с по над 50 000 продажби ще са фалшиви? хората са си регистрирани данъчно с история. просто си продават с минимална надценка както си трябва. пък и цените на маслата в германия са нормални, 1 туба в бензиностанция примерно варви към 55 евро - 5 литра. последно когато бях видял мобил. и при нас има официални дистрибутори които продават на по 90 лв. примерно 5 литра което е по нормално но за всичко си има клиенти и балъци. както се казва не е виновен този който яде баницата.. :zustimm:

Share this post


Link to post

Аз съм давал на химичен анализ Кастрол 10W40 и 5W40 купен от BG.официален вносител.Също и 2 туби х 5л 5w40,едната я купих от eBay.de а другата от голям on-line магазин в UK.Лаборанта на който дадох маслото (сещате се сигурно къде работи),ми каза,че маслото от Германия е най-добро,това от UK също ОК(беше старо).А за това от BG .... спомням си ме пита : - Пил ли са кафе от трета цедка:unsure:/>.Каза ми да карам с Германското:rolleyes:/>

Share this post


Link to post

то така е и с почти всички продукти за немския пазар. там качеството е най добро, спор няма :zustimm:

Share this post


Link to post

Подкрепям с две ръце мненията на колегите robobug,jim1 и edinak :zustimm:/>/> .Към колегата gsb - не си коректен колега :rotcol:/>/> , именно защото съм сигурен, че знаеш как стоят нещата с ментетата на масла и части на българския пазар.Трябва да знаеш и какво става с търговците на ментета в Германия - санкциите са безмилостни, а не като тук.100% позитивни оценки значи МНОГО. Не съм пазарувал от теб и затова не те коментирам, но миналатв седмица случайно научих от достоверен човек такива неща за един търговец от твоя сегмент /от който много колеги във форума са във възторг от цените/ ,че даже не мога да повярвам. Ти все пак недей да смяташ, че ядем доматите с колците.

Edited by stefan

Share this post


Link to post

Нищо не смятам, просто съм доста по-навътре в нещата от повечето в бранша, но разбира се щом смятате, че нещо може да е почти безплатно и в пъти по-добро - то си е ваше право. Само да вметна, че в Германия хората са поне 10 пъти по-платежоспособни отколкото у нас, съответно никаква логика няма да ни пробутват супер скъпо масло, че даже и на двойна цена. Просто никой няма да го купи. Това е една друга гледна точка.

Share this post


Link to post

Освен че стандарта в Германия е в пъти по-висок от този в България, там законите се спазват от всички.Тези които не го правят после дълбоко съжаляват. Ментета там не виреят :2gunsfiring_v1:/>. Искаш да кажеш,че reifenexpress24 като продавач от линка по-горе предлага ментета на високи цени, така ли да те разбирам. Приятелю, не се излагай, за съжаление всяка втора стока на нашите търговци е менте еле пък в твоя бранш.Коментирай поста на колегата kocetoMR :stupid:

Edited by stefan

Share this post


Link to post

На мен ми е по-интересно да се коментира това:

... миналатв седмица случайно научих от достоверен човек такива неща за един търговец от твоя сегмент /от който много колеги във форума са във възторг от цените/ ,че даже не мога да повярвам...

gruebel.gif

Потребителят gsb не разбирам защо го коментирате... nixweiss.gif

Share this post


Link to post

Официалните вносители даржат мн. високи цени:angry:/> Не са виновни ресеиларите!Какви неща викаш си нучил колега?

Share this post


Link to post

... но миналатв седмица случайно научих от достоверен човек такива неща за един търговец от твоя сегмент /от който много колеги във форума са във възторг от цените/ ,че даже не мога да повярвам. Ти все пак недей да смяташ, че ядем доматите с колците.

Кажи са кой става дума колега,че ми стана интересно....

Share this post


Link to post

Не ми създавайте проблеми Колеги.Няма как да соча имена след като лично не съм установил фактите.Другото е набедяване.За мен извода е че трябва много да внимаваме за какво си даваме парите когато пазаруваме и не става въпрос само за авто части и консумативи :(

Share this post


Link to post

E, защо го написа това изобщо тогава?

Да ти имам политиканските изказвания: Аз знам нещо, ама нема да кажа па!

steinigung.gif

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.