Jump to content

препоръчвам една добавка

Recommended Posts

Вчера от ХИТ,купих една добавка за дизел нарича се POWER DIZEL за повишаване на цетановото число,но пише ,че още почиства дюзите и предоотвратява отлаганате на парафини.Разфасовката е от 355 милилитра мисля, и стига за третиране на 135 л.гориво(2 резорвоара).Сутринта я сложих и фулирах резервоара и мисля че има ефект,мотора работи по тихо и педала на газта стана по спонтанен(дано не си внушавам).Веднъж бях зареждал с V-power disel на Шел и усещането е съпоставимо,въпроса е в рентабилноста,незнам в момента кава е цената за литър на V-power -а,но при тази добавка ,сметката показва,че оскъпяването е с 7 стотинки на литър.Фирмата която я произвежда GOLD EAGLE е американска(на шишето си пише "made in U.S."),имат и друга която е анти-гел ама не съм я ползвал пък и май засега нема нужда при тия температури.Цената е 10-на лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавките са добро нещо май, но не ги препоръчват много ако искаш да си караш колата доста време а не да я сменяш... Ако искаш колата ти да стане още по спонтанна и да не я познаеш може да намериш някой, който разбира много от програмата Ваг-ком и да ти направи някой настойки, и ти гарантирам че няма да си познаеш колата... Може и до мен да си направиш една разходка и ти гарантирам успех... А за добавката е добра, да...

Редактирано от dani_94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GOLD EAGLE е американска

Няма нищо лошо в добавките. Тази фирма заедно с още две-три като STP, SNAP, Redex, Red Bull( :flipoff: - извинявай за шегата) са компании с дългогодишен опит и традиции в производството на присадки. Само че въпросът е по-скоро дали помагат толкова, колкото рекламира производителя.

Защото аз като взема една тубичка Redex например и прочета какво пише на етикета, направо свят ми се завива: повишава октановото число/цетановия индекс, почиства дюзите от отлагания, реализира икономия на гориво.

Колегата е прав, една добра диагностика с леки корекции може да направи колата истински звяр, направо да я преоткриеш и да се кефиш отново, също като когато си я купувал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав, една добра диагностика с леки корекции може да направи колата истински звяр, направо да я преоткриеш и да се кефиш отново, също като когато си я купувал.

Някой се оплакват така: "Когато купих колата вървеше на бургия,сега ми се струва ,че не върви както в началото",стандартния отговор е "споко пич,просто си свикнал с вървежа".

Е при мен не е така колата си върви както си е вървяла винаги,т.е. много добре.Незнам защо слагам присадки,може би само защото се предлагат на пазара,пък обичам да я глезя.Но в случая с гореспоменатата добавка мисля,че тя подобрява просто качеството на горивота като му повишава цетановия индекс и на това се дължи по добрата работа на мотора.

За донастройките на ВАГ-кома ,незнам ...дали трябва да се пипа нещо което си работи добре.Човек винаги иска нещо по добро има ли гаранция обаче ,че нещата няма да се прецакат в преспектива ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом нещо си работи добре не се пипа, а то човек не знае утре какво ще му се случи, камо ли в переспектива да знае кое ще му се счупи на колата :machkaputt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом нещо си работи добре не се пипа, а то човек не знае утре какво ще му се случи, камо ли в переспектива да знае кое ще му се счупи на колата :)

Имах предвид пипайки по настройките,дали не се създават предпоставки за бъдещи неволи,както например всеки които се чипоса,си има едно наум, а ако недай си боже му гръмне турбината вече е сигурен каква е причината :wink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм ти казал че ще ти слагам чип, а че ще пипна по настройките. Например количеството въздух пуснат от ЕГРа, настройка на предварение и закъснение на помпата, почистване на електронният блок на помпата, който плува постоянно в нафта, а нашата нафта се знае каква е, Настройка на тайминга в по ниско ниво като границите са му от 2.5-9мг. а на доста коли съм успял да го свала и под 2мг. Това ще рече по чувствителна газ и доста по бързо и плавно набиране до 2000-2500 оборота, където турбината още не е в силата си. И още много други работи, но в никакав случай това не е тунинг, и не може да навреди на автомобила ти, а с годините заводските настройки не са най-оптимални и сега направените от човек който разбира, може да ти достави ново удоволствие от по добрата работа на автомобила ти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оК,виждам,че си от Монтана.Аз имам село в тази посока(Черни върх)на 50 км на север и когато имам път натам може да се разберем да я пипнеш,Дай тел.за връзка.

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дани, при помпа дюза моторите как стои въпроса?

И там могат да се ръчкат доста работи с Ваг-кома, но не е като при обикновена електронна помпа. От помпата се извлича най-много от това което обясних, като се изчисти хубаво и настрой... В Супер дизел за смяна на ел.блока с техен като им оставяш твоят те да си го работят след това, вземат към 700лв....вие си направете сметката сами

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Леле аз още малко ще им стана рекламен агент на тия.

начи,вчера -7.00ч. сутринта t (-17) колата пали от трети опит(прецедент),снощи отивам до ХИТ и взимам 370мл-разфасовка GOLD EAGLE-анти гел-отивам на Лукойл капвам 40 мл.добавка-наливам 20 л дизел-прибирам се в къщи.

Днес сутринта-7.00ч. -17 градуса-пали от раз все едно е лято-евала,евала,евала :):hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

начи,вчера -7.00ч. сутринта t (-17) колата пали от трети опит(прецедент),снощи отивам до ХИТ и взимам 370мл-разфасовка GOLD EAGLE-анти гел-отивам на Лукойл капвам 40 мл.добавка-наливам 20 л дизел-прибирам се в къщи.

Днес сутринта-7.00ч. -17 градуса-пали от раз все едно е лято-евала,евала,евала :hilezh::hilezh::flehan:

Хммм... на мен и с и без нея ми пали от първия опит при -18! Разлика няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта-7.00ч. -17 градуса-пали от раз все едно е лято-евала,евала,евала :hilezh::hilezh::hilezh:

А с какво гориво беше заредил когат си запалил с зор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...