Jump to content

Допълнителни уреди

Recommended Posts

колеги,

днес, при поредния ми тур по магазините за авто-части-глезотии, установих :twisted: ,че в ауто-мания са пуснали уреди за допълнително вграждане. моята бледо-розава мечта е да си монитрам следните три уреда- налягане на маслото, температура на маслото и волтметър....продават се отделните "часовници" и към тях има нещо :roll: като датчик. знам, че на NG моторите се вграждат серийно тия уреди, ама ми се иска и на моето АБК моторче да си поставя такива джаджи....някой има ли идеи как става врътката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ценаната на уред е около 25-30 лева. върви в комплекта с разни датчици и скоби и винтчета, ама нещо датчиците голямо менте ми се видяха....

проблем ще бъде и осветлението на уредите..... :roll: както и конзолата, в която ще се вграждат.

в магазина има една дето е предвидена за три такива уреда, ама нещо много груба и грозна ми се стори....

иначе за налягане на маслото- нали всеки от нас има такъм датчик- за него паралено на лампата на таблото...

за температурата на маслото- не знам. знам, че се продавад спец вланци за целта, ама.....

за волтметъра- по някакъв начин за клемите ан акумулатора. нали това се мери колко волта хвърля алтернатора....

остава да се измисли и конзолата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gambini сложи ги па ела да вида как стоят! Че при тебе нещтата винаги са изпипани!

:oops:

доста съм се замислил за тези уредчета...решил съм да ги сложа на мястото на пепелника (и без това не се ползва в моята кола) но не съм сигурен дали могат да се вържат и да показват точни стоиности и затова още бавя проекта :twisted:

Roni ако измислиш нещо по въпроса ще се радвам да го споделиш :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знам, че на NG моторите се вграждат серийно тия уреди

Искаш ли да се хванем на бас ?

Иначе вижте в conrad.de там има доста по-качествени но и са малко по-скъпи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да се похваля, вече се сдобих с такива уреди. Оригинални, свалени от ауди са, волтметър, налягане на маслото и температура на масто! направо не мога да им се нарадвам. като момченце с близалка съм!!! :twisted: 8) :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tsvet40,

за нашия двигател датчиците са 2:

за налягане 035 919 561 монтира се на мястото на 028 919 081 D или 035 919 561 A монтира се на мястото на 056 919 081 E - това са ти старите датчици за налягане съответно 0,3 и 1,8 бара (лапата и зумера)

струва към 50 лв

другия е за температура 035 919 521 B и струва 30 лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде gambini ти си! Сега като видя как си се справил и съм по теб!

само да ми минат изпитите и почвам да деиствам по въпроса, че за момента много жега ни дават :x :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да точно това са уредите- процедурата по монтажа е горе-долу следната- откачаш задния пепелник; под него има гайка- отвиваш...после сваляш декоративното капаче пред ръчната- потвиваш гайката под него и издърпваш назад задната част на централната конзола. отвиваш топката на скоросите и издарпваш назад и нагоре барчето- демонтираш го тотално....след това зависи дали колата е с климатроник или с кръглите врътки...ако е с краглите врътки те се издърпват (ръкохватките) напраед. под тях има скрити едни винтчета, с които се сваля панела около тях...ако е с климатроник- панелът е щракнат на щипки и ЛЕКО с отверка се вади...следва демонтажа на пепелника- има две болтчета долу и две винтчета горе...разглобява се и самия пепелник, за да може да се откачи кабела и лампичката на запалката.-....следва монтажа- показано е да се захване конзолата с 4 болта към пластмасата на барчето- мерите къде точно трябва да дойде и дупчите; завивате болтовете...аз лично съм стигнал до тук. Сега нататък плановете са ми следните:

да се направи куплунг, в който да се хванат всички жици от уредите. после да се окабели. кое на маса, кое на + кое към управление на сигнала от съответния датчик...свързване на осветлението на допълнителните уреди- има спец реле за целта- тегли се байпас от уредите на таблото...

монтаж на датчиците по двигателя- за налягане на маслото (т.нар. канбанка) ще си направя едно приспособление (щуцер) от тръба за да може да се вдигне малко нагоре, че около охладителя минават две тръби и делкото...няма място- резба М10х1 дължина на резбата прибл12,8 мм . щуцера -мъжко-женско. температурния датчик го бодвам отзад на главата и на двете места има завити в момента тапи за инбус.

тегла жиците и на съответните места на куплогга...

сглобявам корите в обратен ред и се радвам на уредите :twisted:

търся си пепелник, като за въпросните уреди, че има известна разлика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК! С най-голямо удоволствие, ще мина и ще показвам....а за бирата- необходимо ли е да чакаме до срещата???? :twisted:

аз също искам да видя твоето ауди със спойлерите- много хваща окото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепелника ми трябва за съжаление.Мислете за друго место . Е ако не става ще го махам ясно е!!!  

Само двамата ли ще пиете по бира :twisted:  :twisted:

Еми приятелю виж моите как са.Като сложиш датчиците и си има такъв пепелник които е за под датчиците се монтира е и доста ефектен.А само незнам запалката къде ще е щото при мене е до ръчната :roll: Ако искате да направя още някоя снимчица и да ви пратя по-подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото аз се оборудвах със всичко без самия ... как да обясня ... тази част от пепелника дето се слагат фасовете в нея после я вадиш изправасх и ползваш пак

та провери колко струва в юнитрейд - никога няма да си го купя :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...