sunshai Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Колеги разгледах форума но никъде не открих тема (може и да съм сляп)за евентуален ремонт на FIS дисплея .Аз се опитах да оправя моя,но уви резултата беше минимален в положителна посока.Преди месец се рових в Ebay и открих оферта за ремонт на FIS от един англичанин.Офертата беше 36 лева,праща продавача диск с инфо как се оправя дисплея,след пристигането на диска го разгледах,и разбрах че съм олекнал 36 кинта за нищо.На кратко в него е описано как се сваля и разглобява километража,след това се сваля правоъгълната пластина която притиска самия дисплей,от вътрешната страна на тази ламаринка се лепи двойно лепещо поне два слоя ,и след това се монтира.Има ефект...но не е кой знае какво .Довечера ще пусна инфо от диска да разгледате за какво става въпрос.Идеята на темата ми е ако някой е успял по някакъв начин да псотигне по голям резултат от моя,да го сподели . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 (Редактирано) Виж ми в подписа!човек да не те похвали, бързаковМерсиии, мерсиии... Днес пак имах клиент и естествено остана доволен Редактирано 23 Юли 2009 от ggatwo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martinich Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 (Редактирано) Eто го твоя човек. Ремонта не струва 36 лв, но ефекта е гарантиран.Виж ми в подписа!човек да не те похвали, бързаков Редактирано 23 Юли 2009 от martinich Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Виж дали пистите които влизат в чипа след дисплея са здрави. Ако са здрави слагаш един радиатор на чипа и си готов. Най лесния вариант е обаче е нов по начина който са ти посочили в предните постове. И аз се възползвах от него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunshai Публикувано 23 Юли 2009 Автор Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 (Редактирано) Неоспорим факт е че най лесно е с смяна на нов дисплей,идеята е дали няма вариянт с ремонт .Интересното е че когато купих колата дисплея си показваще почти на 95%,не се показваха само 3-4 символа.След като минах през Румъния отказа половината дисплей ,не съм сигурен дали не се нарушава връзката между дисплея и лентовия кабел.Проблема е като при Опелите ,там само че като се притисне добре лентовия кабел към дисплея,успеха е почти на 100% . Редактирано 23 Юли 2009 от sunshai Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Незнам каква е хавата с точно този дисплей, но на БМВ може да се смени само лентовият кабел, разбира се ако проблема е в него.http://pixelfix.net/ita/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunshai Публикувано 23 Юли 2009 Автор Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 (Редактирано) Аз не съм сигурен дали проблема в самия дисплей,или в връзката между него и лентовия кабел... По спомен преди може би година...може и две мой клиент си поръча нов дисплей в Елит Кар(Пазарджик) и му излезна около 180-200 лева(без монтаж) . Редактирано 23 Юли 2009 от sunshai Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Ако някой си направи труда да прочете цялата ми тема, ще разберете повече за проблема и самото устройство на таблото: темата.Така няма да се пишат и глупости в темата При БМВ проблемът е различен, но често освен лентовия кабел (който е отделно от дисплея) се налага и смяна на самия дисплей!Откъде знам ли? Ами и тях ги правим Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 В лентовия кабел е проблема и по точно където лентовия кабел влиза в чипа. Прегледай там връзките там как са, ако се здрави можеш да му измислиш някакво охлаждане. Най добре го подкарай като го разглобиш и като мърдаш лентовия кабел ще ти стане ясно къде е проблема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunshai Публикувано 23 Юли 2009 Автор Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Ако някой си направи труда да прочете цялата ми тема, ще разберете повече за проблема и самото устройство на таблото: темата.Така няма да се пишат и глупости в темата При БМВ проблемът е различен, но често освен лентовия кабел (който е отделно от дисплея) се налага и смяна на самия дисплей!Откъде знам ли? Ами и тях ги правим Колега два пъти изчетох темата ти... ,но освен това че ги сменяш с нови...нищо друго съществено не прочетох по проблема!Ще ти бъда благодарен ако споделиш какъв точно е проблема на FIS дисплейте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Колега два пъти изчетох темата ти... ,но освен това че ги сменяш с нови...нищо друго съществено не прочетох по проблема!Ще ти бъда благодарен ако споделиш какъв точно е проблема на FIS дисплейте Ако имаш желание и си технически грамотен го разглоби и пробвай поне това което ти е показал Калинка-та. Ако не лесния вариант е до Пловдив да си сложиш нов дисплей.Ако не е "издишал"тотално,(на снимката се вижда светлия процеп,между лентовия кабел и декодерчето)можеш да му вдигнеш яркостта. Между 4-и и 5-и пин,(бяла и черна "жичка" на снимката,те са неактивни към платката)можеш да му сложиш тример,потенциометър и т.н. 100 кило-ома. Знам че става и софтуерно,но незнам как.На снимките се вижда как реагира дисплея,при регулирането.(става плавно)Това като временно решение,и после пак нов! smile.gifАко ще търсиш нов, ето ти едно номерче.WTM8864AАйде бе Калинка пусни и другите снимки не се стискай, сигурен съм че некой го боли и ще го оцени Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Абе май не е в кабела проблема, няма логика да е от него и да му влияе температурата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 23 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 23 Юли 2009 Абе май не е в кабела проблема, няма логика да е от него и да му влияе температурата.Погледни снимките и виж какво има "на" кабела. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 24 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 24 Юли 2009 Проблемът се състои точно в лентовия кабел и всичко е свързано с материала и начина, по който е изработен.Това къде точно се прекъсва е различно и дори минимални разлики водят до загуба на пискелите в различни региони на дисплея. Проблемът обаче е прогресивен и в крайна сметка води до цялостна загуба на четимостта.Пътечките на кабела са графитни и стареят с времето. Подложени са на тежки условия и просто това не е съобразено.Топлинното разширение не е взето под голямо внимание при изработката и тези топлинни амплитуди му разказват играта и проблемите почват.Пак повтарям, че дали ще се прекъснат пътечките около чипа, във връзката маежду кабелите или някъде другаде, няма голямо значение!Оттук нататък всеки избира как да се бори с проблема.Това, което аз предлагам е изпробвано многократно и резултатите са известни Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 26 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 26 Юли 2009 Признавам те,ако успееш да запоиш графит! Не се заяждам,ти говореше да не се пишат глупости!Ти изобщо четеш ли или само си щракаш по клавиатурата, а? Къде прочете, че запоявам графит Не те знам колко и от какво разбираш, ама може да е било от късния час и поетия алкохол Ай, наздраве Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunshai Публикувано 26 Юли 2009 Автор Доклад Share Публикувано 26 Юли 2009 Тези дни като остана малко свободен ще си поиграя и ако има успех ще пусна и снимки Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunshai Публикувано 26 Юли 2009 Автор Доклад Share Публикувано 26 Юли 2009 Поздравления,започваш в духа на истинския майстор,направо към обидите! Ето една снимка, на която се вижда кои пинове са активни.Колега ако с духалка мина леко спойките дали ще има ефект Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 26 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 26 Юли 2009 Щом проблема е в остарялото графитно покритие - спойките какво да ги правиш... Поздравления,започваш в духа на истинския майстор,направо към обидите! Не мисля че колегата искаше да те обиди, той просто гледа професинално на нещата, отзивите от неговата работа по мои наблюдения са много положителни. Ето една снимка, на която се вижда кои пинове са активни.А дали от обратната страна на платката са пак свободни, че моето табло си е монтирано и няма как да проверя...А те всъщност и да са неактивни, това какво би ни помогнало не знам.По всичко изглежда че въпроса се решава с нов кабел. Въпроса е дали се продава само кабел, и ако да какво се изисква за смяната му. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 26 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 26 Юли 2009 Става въпрос за лентовия кабел, а не за пистите по платката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 27 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2009 Да, погледнах на другите снимки - видях кабела и в крайна сметка нищо не разбрах Нямам как да преценя по снимката дали са графитни. В крайна сметка само кабела подлежи ли на смяна, и в него ли е проблема според теб? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 27 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2009 (Редактирано) @kalin3000: Четеш и ме коментираш както ти изнася на теб. Защо? В това няма лошо, но както виждаш от коментарите по-долу, по този начин заблуждаваш колегите!Поне бъди коректен с тях @all: Пак ще поясня, че връзката лентов кабел-платка не е главния проблем!!!Минаването с духалката по тях няма да доведе до някакви трайни резултати!Разгледайте под микроскоп, ако имате възможност, пътечките на самия кабел и ще забележите най-често в сгъвките микропукнатинки т.е. прекъсвания. Те се появяват с времето от напрежението и температурата, на които е подложен кабела. Това води до изгубване на сигнала към дисплея т.е. загуба на пиксели.По-ясно от това не мога да го обясня. Каквото и да опитате, ще е само временно и както kalin3000 ме осмя, съжелявам, но не мога да запоявам графите вътре в лентовия кабел @nmm: ако кабела не беше едно цяло с дисплея, щяхме да сменяме само него, както е при БМВ Редактирано 27 Юли 2009 от ggatwo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 27 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2009 ако кабела не беше едно цяло с дисплея, щяхме да сменяме само него, както е при БМВ Именно това се интересувах. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dully Публикувано 29 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 29 Юли 2009 Аз ще споделя и моят опит тук. Доста си играх, амбициран да измисля решение, но уви почти всичко временно.Пробвах да почистя добре с контакт почистващ спрей - резултат няма.След това увеличих натиска м/у гимичката която е от долу на диспея и лентовия кабел които влиза в самия дислей. От горе има предържаща ламаринка която в повечето случаи не прилага натиск в/у дисплея. Самият дисплей стои на 2 гумички отдолу. Сложете много тънко двойно залепващо тиксо м/у ламаринката и дисплея. Това ще увеличи натиска м/у гумичката и дислея, там къде има една свръзка на лентовия кабел със самия дисплей. Това може да ви донесе някакво подобрение.Кофтито е че самия лентов кабел има една межднинна свъзка след чипа(неговото управление) с още едно удължение което отива до дислея. При самия дислей отново има контакт на лентовия кабел.Проблема е в по голяма стемен в контактите на тези 2 места, което се изразява при по висока температура, просто защото приноса на частици се забавя при повишаване на температурата. Това води до избледняване и дори загуба на изображение.Има две решения - охлаждане на самия кабел/чип до ниски температури - нямам идея как ще стане или нов дисплей Аз лично потроших един дисплей като се опитах да увелича натиска в/у контакта на лентовия кабел със самия дислей. Добре, че колега от форума ми даде стария си дислей и запоих него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bunoveze Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 колеги ако някой от вас може да ремонтира табло с такива проблеми от а4 99 да ми пише на скайп delf1n1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ggatwo Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Да, колега.Свържи се с мен или разгледай ТУК Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts