Jump to content

Dully

Members
  • Мнения

    350
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dully

  1. Dully

    ПОДАРЯВАМ

    Подарявам 2 бр гуми Dauton 15" 205/60/15, дот-а е някъв стар, от типа хх/03 (или 04), забравих да погледна. Може да свършат някаква работа като резервна гума. Прикачвам снимки. Гумите ще стоят до към 15-ти този месец, след това ги изхвърлям. Ако имате интерес пишете на ПМ. Важи само за София или трябва да дойдете да си ги вземете до София.
  2. И аз не съм доволен от Автосервиз Експрес 2. Маншона на вътрешно каре беше излязъл и имаше нужда от грес. Казаха, че не може да се сложи грес, а трябва нов маншон. Сложиха някакъв, аз не ги гледах а пих нещо и след 1-2 дни гледам отдолу всичко в грес. Катам я колата да я погледнат - какво се оказа, по малък маншон са сложили, не оригинален, дори не прилича на ауди, а ми взеха 80 лв за което. В карайна сметка изкоментираха - трябва да се смени на ново, ела еди си кога, че сега не можем. Повече не съм стъпил там.
  3. Според мен има някъде запишен или частично запушен маркуч, за това не си успял да източиш всичко от системата. Това запушваме в началото ти прави проблем и за това в едната посока е по зле. Това е само моя теория
  4. И аз си взех от колегата такъв препарат. В началото ми се стори, че е доста малко количеството, но лед като го нанесох и ми остана прилично количество, разбрах че в началото съм се подлъгал. Ефекта е много добър, вече карам 2-ра седмица на дъжд. Супер видимост, няма нужда от чистачки, дъжда става на ситни капчици и всичко се вижда. При сняг и най-вече сутрешен лед - само 1 път до сега съм имал заледни стъкла със сняг отгоре. Изчистването стана много лесно, без много усилие с "аис брейкъра". Преди трябваше да стържиш яко и да понатиснеш, че да се махне ледът. Намазах и страничните огледала с този препарат и сега няма мръсотия и прах по тях, което е много важно - имаш пълната видимост назад. За сега съм много доволен
  5. Ето така изглежда S Line на А3 до 2003 година. Задната е различна от това което имаш, може ли да се направи като за А3 ? От кой град си ?
  6. Честита предобивка, като си оправиш дребните проблемчета колата ще те радва доста От прочетеното до тук проблема ти е ясен, поне за момента. Тази кола е с електронна газ, а не с жило. EPC - Electronic Power Control - електронна газ. Погледни тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=12244 както и тук (на английски) http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=28095 Проблема с 'невървенето' на колата ти най вероятно е пряко свързан с подаването на информация за "газта" към компютъра на колата. Трябва да го оправиш този проблем и да видиш дали има промяна във вървежа.
  7. http://audittmk1.blogspot.com/2008/04/fuse-panel-layout.html тук са бушоните, както колегата е казал, провери номер 31, самите бушони се намират: "Open the driver door and it's behind a panel at the end of the dashboard. pry it off carefully. There's a fuse for everything " просто казано, отваряш вратата и на самото табло от ляво има капак, под него са бушоните. Сваляш 31 и гледаш дали е прегорял.
  8. Както колегите са казали, халдекса е директно вързан на кан и ако колегата се съмнява, че има скапана връзка към блока, то това ще се разбере доста бързо като се закачи на диагностика. Ако връзката е добре и няма грешки в блона на халдекса, трябва да се видят показанията на датчиците за скорост. По горе добре са го казали - следят се "АБС" датчиците за скорост и в зависимост от скоростта на всяко колело се разпределя усилие, както и от други датчици по колата. Има ли прецакан датчик (зацапан, замръзнал, покрит с кал или липсващ контакт) може да има проблем. До колкото знам управлението на халдекса е plug and play, тоест блока може да се разкачи лесно и да се замени с нов. Цените на нови (дори по хубави от оригиналния) са към 1000 долара, да не те излъжа нещо. Бях гледал някъде, че втора ръка вървят по 500 лв. За майстор не знам кой да ти препоръчам, в Порше ще ти направят добра диагностика за 60-70 лв някъде беше, поне ще знаеш къде ти е проблема. Човека който би се наел, евентуално с този проблем е Мишо, той също ще ти направи добра диагностика и ще може да огледа колата отдолу за механични повреди. А аз така и не разбрах как установи, че не работи - какви грешки имаш на таблото или там където ги гледаш и какво е поведението на колата ? Погледни си и бушоните, да няма някой изгорял и той да прави проблема.
  9. Може да има проблем с електрониката, да си скъсал лагер на кардана, да имаш нещо блокирало, проблем със деференциала и предаването назад към кардана и т.н. Виж дали диагностиката ще покаже проблем с електрониката на Хелдекса, ако не търси механичен проблем. Най важното е как рабра, че има проблем и не работи, защото то не винаги работи За това е електронното управление.
  10. С Vag-com може да си калибрираш таблото(одометъра) или по конкретно стелките. Отиваш на instruments и правиш тест (output test). Даваш Start и гледаш как стрелките ти се раздвижват до макс стойност и после застават в центъра - центрират се. Ако стрелката ти не е центрирана на 100 км/ч значи имаш проблем с калибрирането и съответно грешно показание. Сваля се таблото, после се маха капака и се калибрират ръчно стрелките. После може да си провериш отново показанията с GPS. Стойностите трябва да са по точно. На моят автомобил отклонението е минимално. Друг евентуален пробле който може да имаш е с датчиците за скорост на самите главини (отстрани на шенкела) - зацапани, мръсни или не добре фунциониращи. Какви показания ти дават те може да провериш отново с vag-com в движение. ABS module (03)- > measuring blocks (08), натискаш GO и с UP стигаш до нанала - 003 или 004, където може да видиш показанията на датчиците. Почваш да караш като следиш тези показания и гледаш за отклонения... по този начин виждаш дали всичко е ок.
  11. Най добре си вземи това http://www.lighting.philips.com/in_en/cons...ing〈=en http://www.lighting.philips.com/in_en/cons...ing〈=en В Бг цената е около 40-на лв, а може да си ги вземеш от ебау по евтно. Карам с такива и съм много доволен.
  12. До колкото знам от никога, просто има минимум на грайфера, но не помня колко беше.
  13. Вземи си най добре от Кобра оригинално, а не китайско. Маркерите на стъклото са като на ауди, само ауди знака го няма . Отиди в кобрата която е до Арена запад и им стой на главата докато не ти го сложат. Двама мои приятели се оплакват от другата кобра, която е някъде на ботевградско. Ако е нещо дбребно по стъклото е по добре да се залепи, както и цената при лепене ще е доста по тънка, но зависи за какво точно става дума.
  14. Dully

    Дамаска (тапицерия)

    Това е твоят човек http://www.avtointerior.bg/index.php?optio...ct&Itemid=3 На мен ми е правил страничен борд, защото го раздрах с едно копче, той си имаше оригинален Recaro плат, направи го перфектен. Цени няма да коментирам, мога да кажа, че е доста приемливо. Мой приятел имаше направо унищожена предна седалка. След намесата на това момче стана по добре от нова. Отиди на място и виж дали има точния плат за теб. Ако не, той ще те посъветва какво да правиш. Има вариант да си вземеш задна седалка 2-ра ръка и да се ползва нейния плат.
  15. Има букса за диагностика. Да не е проблема с имобилайзера? Тоест четеца да прави проблем и за блокира запалването.
  16. Отиваш в мобиле бг, избираш Ауди А4 - дизел, цена до 1500 лв примерно и гледаш какво ти излиза. Повечето оферти са за такива на части. Звъниш и питаш дали имат такъм какъвто ти търсиш. Успех Запомни, че всеки 2-ра ръка може да се прецака след кратко време, а новото си е ново
  17. Dully

    Дамаска (тапицерия)

    Потърси добър авто тапицер, той ще ти направи седалките като нови. Цените са според скъсаното. Не мога да ти препоръчам конктерен, защото си от Стара Загора.
  18. Dully

    Въпрос за ЕТ?

    Това което ауди дават по каталог за 17" джанти е ЕТ 45 и ЕТ43, в зависимост от модела на джантата. При S4 джанта е ЕТ38. Погледни прикачената картинка.
  19. Има теми из форума къде се правят брони. В Сливен е едното място, мисля, че в софия има на 2 места. Разрови се из А3/А4 раздела и търсачката. А на тази броня само КН и ПК регистрация и трябва
  20. Дигни колата на крик, свали предната гума и виж какво може да е, ако е както си го написал ще е нещо сериозно. Ако нямаш познания - направо в сервиза и по полека до там
  21. 100% сигурен ли си, че е на скорост ? Ако е на скорост може да е от някой тампон, защото при генерацията проблемите са както на скорост, така и на свободна. Ако проблема се получава при всички предавки, при определен диапазон на оборотите - по скоро е проблем с меката връзка.
  22. Dully

    Сервиз

    Да и този, но там цените не са много разумни.
  23. Dully

    Сервиз

    Офиса на Алианс е на гърба на театър зад канала. М/у Данаил Николаев и Мадрид. А бояджия - виж във форума на VW. При платените обяви има една оферта за Симеоново. Мисля, че ще ти свърши работа. Цените са около 150 лв на детайл.
  24. Dully

    тъия,эимни гуми 225/45/17

    Пробвай в раздела Купува/Продава.
×
×
  • Create New...