Jump to content

rugbista

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от rugbista

  1. @OvivO колега преди време си се интересувал от ребилд в софтелектроник,колко са ти казали ако е така.Дали си питал и в мид авто? Отивам на смяна торк конвектор,нямам никакви грешки,но ми подскачат със стотина оборота при равномерно подаване на газ.А в голям баир са повече,докато се появи тяга.Искам да го съчетая направо с ребилд.Този Живко само с кутии ли се занимава?
  2. @miro299 като споменахте,че сте сменили дискове и накладки с ATE. При мен след смяната на дискове със ATE powerdisc колата свиреше като тролей.Накладките бяха също ATE,но от по-меките небезпрахови. Свиренето го имаше переодично в движение без да натискам спирачка,но с времето изчезна.Предполагам докато слегнаха.
  3. Най-накрая ги смених отзад с оем,защото няма алтернатива освен Vaico,които са на цената на оригинални.Е на пръв поглед има ефект,на ненатоварена кола влизат три пръста при арката.Преди бяха два.Ще я пробвам и с багаж.
  4. @Vasil82 гела не помага,сменил съм го.Като при теб ми светваше чат пат особено при мръсно стъкло.Стъклото бях сменил преди пет години с асоларно и нямах никакви проблеми.Сега се обажда при всяко палене на колата.Явно датчика е умрял.Само не знам дали може да се кодира за по-малка чувстителност.
  5. Проблема се оказа от монтажа на на новите гуми.Бяха отлепени и завъртяни около джанта в едната и другата посока.Гумамаджии ми обясниха,че не бяха центрирани,за да легнат оптимално.Нов баланс,сега не се усеща да вибрира зверски,гледам дясната седалка малко вибрира.Преди щеше да се откачи от клатене.
  6. @ghost_dog товарния индекс е едно на ръка,има го в лоши пътища,нормални,спорт и s line. Цялата работа да съвпада просвета на преден и заден мост и хода на вградения амортисьор. Искам да взема задни пружини с по-голям товар кг. само,че да отговаря на амортисьора и да не вирне задницата.
  7. @yanislav извинявайте за глупавия въпрос,като взехте пружини с по-ниска товароносимост,дали се промени просвета.Предполагам за 1BV трябва да е константа независимо от кг.
  8. @ghost_dog намерих едни таблици по цветове и товароносимост
  9. @Илко92 с четири еднакви гуми като модел и марка карате колата? При мен се появи едно странично тресене някъде при 110 км/ч. при плавно ускорение и поддържане на скоростта.Взех нов чифт летни от същата марка,но модела вече не се произвежда,като на другия чифт. Стария чифт ми е отзад,а новия отпред.Днес ще ходя да ги разменя по осите,с нов баланс. Само да кажа,че досега зимните и летните са ми били винага еднакви и съм нямал вибрации.Ама сега марката една и съща,само модела на предна и задна ос са различни и се започна филма.
  10. @yanislav благодаря Мисля,че имам лепенка под кората на багажника с всички заводски кодове на екстрите.
  11. @mhi406vt Намерих една обява на колега тук във форума. Дали не са CM моите ?
  12. Да ударите едно рамо за номерче. Задни за 4F, Avant, 2006 г.
  13. @OvivO снимките ги взаимствах от колегата @krasi85_ .Това е масленото тяло от 4.2 бензин,като отворя капачката на тялото и филтъра е спекъл като си стои в крайно долно положение(блокирал пружината,която не го избутва нагоре) маслото не се стича в двигателя.Трябва малко усилие за повдигане на филтъра и изчезва маслото.Когато е нов пружината го повдига и отваря клапана и не може да се напълни чашата,докато не се затвори капачката.
  14. @kgg.becks Слагам масления филтър,натискам го до крайно долно положение заедно с пружината,която затваря клапана на маслото.Сипвам максимално да не прелее и като светкавица слагам капачката фиу 😁.Сигурен съм,че докато се сложи капачката малка част от маслото се стича.Това с кисне на хартия не го бях правил,но докато се намотам да запаля сигурно го накисва
  15. @NIKO Колега не знам дали си отварял масления елемент на даден агрегат при загасен двигател.След като отвориш капачката ми кажи какво виждаш вътре и после ще ти взема препоръката впредвид.
  16. Това с пълнене на елемента го казвам всеки път на масларите и ме гледат като извънземно. Но ги дебна тия вериги още със закупуването на колата и няма увеличаване на звукови признаци,също и грешки в двигателя. Ама ранно или късно ще им дойде времето,само да не ги изпусна.
  17. Колега какво направи с тракането,смени ли веригите и дали изчезна този звук.Понеже имам същата със същия мотор,която я взех от Италия на 215к преди доста време.Сега е на 245к,правя й по 5к на година някъде.Но от както я взех при първо студено палене го има това гърлено звучене за една секунда.Та се чудех дали е не клапана в масления елемент.Защото няма промяна във времето на звука и не излиза miss fire.
  18. rugbista

    Low oil pressure 4.2i

    Да не отварям нова тема колата е с BAT мотор,тия дни докато подгрявах колата на място след 10 мин. след запалването изписа Low Oil Pressure.Направо изтръпнах.Маслото беше сменено преди 500 км.Усъмних се в масления филтър,смених го не помогна.После датчика за налягане в корпуса филтъра,е беше сдал багажа и за мой късмет беше от него. Като огледах схемата на маслената система,някой дали е сменял привода маслена помпа "27ма позиция",който е шестограм,и дали е имал проблем с него.Да не се окаже да е като на 2.0 tdi?
  19. rugbista

    Low oil pressure 4.2i

    Масленият филтър както казваш ти е в най-висока точка,но не знам да има някакъв задържащ клапан(гумичка) в тялото на филтъра.Не случайно колегите с двигател 3.0 TDI заливат масло при смяна през филтъра за да стигне по-бързо до маслените обтягачи.Аз на моята го смених нормално,но следващия път ще напълня и филтъра да не стане мяу. Погледни тук http://www.oemepc.com/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A6Q/year/2006/drive_standart/448/hg_ug/115/subcategory/115040/part_id/252935/lang/e схемата на филтъра.Дано се окаже само датчик.
  20. rugbista

    Low oil pressure 4.2i

    Колега аз съм със същия мотор,бих те посъветвал да тръгнеш по пътя на логиката.Моторът има склоност към външно омасляване.Погледни кабелите и буксата на датчика налягане на маслото да няма прекъсване.Понеже маслото има агресивно въздействие върху изолацията.Ако е сух бих сменил самия датчик струва 15лв.Също на мястото на датчика може да се монтира маслен манометър за да се видят стойности в покой и обороти. Втори по-лош вариант,ако двигателят е работил без масло да са заминали основни лагери.Не знам дали ще може да се провери след свалянето на картера за този мотор.За редови така се проверява.Имах случай с отсечен картер на друга кола и бяха заминали лагерите. Не оставяй проблема във времето да не стане късно понеже блокът е с алусилово покритие и не подлежи на ремонт при надиране на цилиндри.
  21. Някой пробвал ли е да направи пълна смяна на atf в кутията без флаш машина чрез възвратен маркуч от радиатора за охлаждане?
  22. В понеделник ще ми дойде пратката от Германия.Поръчано е масло за кутия Ravenol 8hp fluid идва 15.83€ литъра и за двата дифа Ravenol vsg sae 75w-90 струва 12.49€ литъра.В раздатката ще се налива оригинално.Много е важно когато поръчвате масло да знаете какво е залято в кутията от завода и с какви спецификации е ако не е сменяно.Ако разбирате руски можете да проверите тук: http://www.audi-club.ru/index.php?threads/zamena-masla-v-akpp-a6-4f-s6.207801/ Също можете да минете на на ZF 8 Lifeguard или друг аналог покриващ спецификацията,но ако колата е произведена преди 03.2008 ще вие нужна смяна софтуер на кутията за съответнен atf. Другата седмица като сменя маслата на кутията,дифове и раздатката ще се опитам да пусна тема за пълна смяна без флаш машина.
×
×
  • Create New...