Jump to content

veselin_tg

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от veselin_tg

  1. Ако нямаш парктроник не го вързваш никъде. Той се връзва единствено за да изключи паркторника когато закачиш ремарке и когато включиш на задна да не пищи постоянно. Изолирай кабела и си готов.
  2. Здравейте, след много ровене и питане успя сам да си вържа модула и работи. 3-те кафеви кабела се свързат към маса, аз ги свързах към един болт на който също има'е други кафеви кабели. Зелено/червен кабел и червен по - дебели ги вързах към плюс, вързах ги към запалката в багажника. Бяло/червен (тънък) го вързах към 5-ти пин на парктроника ако имаш иначе като включиш задна с ремарке ще ти пищи постоянно. Двата усукани оранжеви се връзват към CAN, аз ги вързах към CAN-a който идва до моя парктроник. 1 черен и 1 червено черен тънки не съм ги връзвал никъде. След това трябва да се направи малко прекодиране с VAGCOM за да знае компа че има и модул за теглич. 17 – Instruments Adaptation Добавяш +64 за Trailer Стар код 3331 – Нов код 3395 – Test – Save 09 – Central Electronics Coding Променяш третата цифра от 0 на 1 Стар код 01011 – Нов код 01111 – Do It! 76 – Park Assist Coding Променяш първата цифра от 0 на 1 Стар код 00114 – Нов код 10114 – Do It! Пробата трябва да я направиш със закачено ремарке и с нормални крушки, с лед осветление на ремаркето, с пробна лампа или мултицет няма да ти покаже дали работи. Ако работи правилно когато пуснеш мигач трябва да ти свети още една допълнителна зелена лампа на таблото <1> Успех.
  3. Здравейте, някой монтирал ли си е оригинален теглич и съответно как си е свързал модула за светлините? Аз си взех от друго ауди оригинален теглич с модула с номер 8Е0 907 383 А (снимка 1) и с 13 пиновата букса за ремарке. Някои кабели са свързани между модула и буксата, но има и такива които са отрязани. От буксата излизат срязани 3 кафяви кабела (1 по - дебел и 2 тънки), 1 зелено/червен кабел и 1 бяло/червен (тънък) кабели (снимка 2), а от модула са срязани 1 червен по - дебел, 1 черен, 1 червено черен и 2 оранжеви (снимка 3). Моля някой ако го е правил или знае кое къде се свързва да сподели. Благодаря предварително.
  4. Да допълня и аз. Моята В6-а дойде от швейцария със зимни 225/50/17 (малко по - високи от препоръчителния размер указан от производителя), намерих си други лети джанти 17-ки и за лятото си вземах същия размер. Колата ми е с ниското спортно окачване и нямам проблем с този размер гуми. Джантите за зимата са 7.5J, а за лятото са 8J (такива намерих от А6). А4-ката ми е само на предно с ръчна ск. кутия.
  5. Здравейте, споделете за въпросните пружинки, от къде може да се намерят и как се слагат, трябва ли да се сменят и амортисьорчетата. Има ли разлика дали е за седан или аванта. Благодаря
  6. Трябва да свалиш двете рамена на чистачките, вадиш пластмасовата кора под тях, която стои под предния прозорец. Стигаш до моторчето на чистачките, в края му отгоре има една малка метална скоба (няколко сантиметра) която върти механизма на чистачките. Тя ти е изместена, трябва да успоредна на рамената на механизма на чистачките. Върти се и на ръка. Като я наместиш, пробваш без чистачки да видиш как е и ако ти хареса резултата сглобяваш, ако не местиш пак металната шина докато постигнеш желания резултат. На моята Б 6-ца така го оправих, дори няма нужда от сваляне на моторчето. Дано правилно съм ти го обяснил. Успех.
  7. veselin_tg

    Ново турбо

    В тази тема е пообяснено за разликите в турбините. Мисля че разликата от 1.8Т 150 к.с. и 1.8Т 163 к.с е само софтуерно, а всичко останало е едно и също, докато при 1.8Т 190 к.с. самото турбо е по - голямо и е с два интеркулера, а при теб е само един и не знам дали ще може да се монтира само исканото от теб турбо от ВЕХ без допълнителни модификации. Освен това дюзите са различни. Ако намериш и монтираш турбо, може да сложиш и кутия (ако си с ръчна) от ВЕХ-а, 6 - степенна ск. кутия е и си казва своето. Успех в проекта.
  8. Моята В6-а е също с ниското спортно окачване и я карам с 225/50/17 и летни и зимни и не ми опира никъде. Оригиналния размер с който е излязла от завода (съдя по резервната гума) е 235/45/17.
  9. veselin_tg

    Quattro въпрос

    Здравейте, като сме на темата за смяна на масло на скоростни кутии, някой може ли да ми каже какво масло (и трябва ли) да сменя на ръчна скоростна кутия на Aуди A4 B6 1.8Т BEX - 6 ст. ръчна ск. кутия само на предно. По сервизна книжка наближава 200 000 км. По каталог на Castrol го дават "Transaxle, Manual 01E 6/1 - Syntrans Transaxle 75W-90. Благодаря Ви предварително
  10. Проблема е решен, оказа се счупено клапанче за картерните газове, смених го и всичко се нормализира
  11. Здравей, виж клипчето с кодирането на ABS-a, дано ти свърши работа. Аз също си смених целия ABS, но ми я кодираха през диагностиката (на BOSCH), при която не въвеждаха кодове а избираха модел на кола, мотор, кутия, спирачки и т.н. След кодирането задължително адаптирай датчика на ESP-то за завъртането на волана, при мен без него също не ми прие кодирането на ABS-a. Успех.
  12. Здравейте, аз карам със зимни гуми 225/50/17 и съм много доволен, вози добре и не опират никъде, сега ще търся и летни със същия размер. Оригиналната ми резервна е 235/45/17.
  13. Здравейте, имам следния проблем със моето ауди а4 б6 1.8 турбо BEX: При загрял автомобил на празен ход оборотите падат до около 760 - 800. След няколко секунди започва да ги вдига над 1200 после пада на 1000 и ги поддържа високи. Днес минах около 40 км (с над 140) и като спрях на място оборотите паднаха на 800 и след 5-6 секунди вдигна на 2000 и ги държи така повече от минута докато не я изфорсорах, пак паднаха на 800 и ги вдигна на 1000. Когато колата не е загряла до 90° си поддържа нормални обороти около 780 без да ги вдига. На диагностика не дава проблеми, измил съм и адаптирал дроселовата клапа. След два дни ще слагам газов инжекцион ище сменя и свещите. Някой ако се сблъсквал с такъв проблем или има някаква идея моля да сподели. Благодаря Ви предварително.
  14. Здравейте, може ли да се сложи визитник от Audi A6 C5 на Audi A4 B6, съвпадат ли размерите. Благодаря на отговорилите.
  15. Здравейте, отскоро съм горд собственик на AUDI А4 В6 1.8Т BEX с шестстепенна ръчна скоростна кутия и мога да споделя само добри впечатления. Извънградско със 140 км/ч мотора работи със 3500 оборота, със 200 - 5000 оборота. Или ориентировъчно казано на 500 оборота качва с 20 км/ч. Със 140 по магистралата на автопилот ми дава моментен разход около 8/100, а колата си беше натоварена (5 човека с багаж). Сега мисля да я газифицирам и ще видя дали и с колко ще се качи разхода, но това е май за друга тема Преди карах малко време AUDI A3 97 г. 1.8 125 к.с и със 140 мотора работеше с около 4100 оборота а беше значително по леко. Относно темата съм 100% ЗА 6-ст степенните кутии и ако си намериш такава от BEX с малко доработка и чипче ще стане супер, но все пак най - важния въпрос си остава заслужава ли си тази инвестиция, парите няма да са малко. Или най - добре си смени колата с такава с шестстепенна скоростна кутия (лично мнение).
  16. Здравейте, имам следното питане ако някой се е занимавал с такъв проблем. Възможно ли е да се сложи бобина от ауди а3 1.8 125 к.с., на фолксваген пасат 4 1.8 125 к.с. На пасата двете бобини са сдвоени и буксата е с три кабела, а четвъртия е масата която се закача допълнително. На аудито буксата е с четири кабела. Някой правил ли е такава гимнастика и кой кабел къде трябва да се свърже. Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...