Jump to content

Иван Йорданов

Members
  • Мнения

    157
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Иван Йорданов

  1. Аз не гледам колко ми гори, не съм толкова дребнав тип като теб колкото си иска толкова си гори или имаш възможност да и даваш или стой в гаража . Стига сте лъгали че вашите коли не горят,а дефакто се криете в гаража като доливате Те чисто новите горят по над литър а за 20 годишни тарги да не говорим . Сега по темата човека пита дали е нормално а не колко ви горят вашите коли и да се изтъквате тука че не ви горят масло и дизел не горят гумите не се търкат, направо совалки карате. Правилния отговор е или знаеш дали е нормално този разход на този вид двигател и ако е нормално казваш на колега ВСИЧКО Е ОК ИЛИ НЕ Е ОК И МУ КАЗВАШ КЪДЕ ДА СИ ПРОЧЕТЕ ТОВА КОЕТО ТИ СИ НАУЧИЛ Това малко като меренето на.....
  2. Мой съсед работи на ОМВ и не зарежда там гориво не знам каква е причината. Аз също съм пробвал всички горива и евтини и най скъпите никаква разлика ниво във вървежа нито в икономия само малко по тих мотор
  3. И сега какво се оказа че на някой колеги даже имат маркуч до багажника който събира масло за новата смяна хахахаха Я не лъжете че не ви горят масло !!! Всички двигатели горят масло, само трябва да знаеш колко е допустимия разход на 10 000 по книжка. Ако не ви мърда маслото на щеката за 10 000 километра на 100% нещо допълва това количество Тоест имате проблем 100% не изгоряло гориво, по добре да ми гори масло допустим от производителя
  4. Скъпа,евтина аз не намирам разлика нито във вървежа нито в разхода !!!! Дизела на запад е средно 1,25 евра до 1,50 евра като ги сложиш х 2лв горе долу на нашата скъпата нафта... Мой роднина който живее на запад казва че къде и да зареди дизел независимо от ценовия диапазон на горивото пак е от 1 до 3л дизел завишен разхода му. Колата му е чисто нова и средния разход и е 6 дизел тук в БГ от 7-9 пак същия стил на каране. Така че горивото навсякъде е еднакво !!!!
  5. Всичката нафта е една навсякъде!!! Аз зареждам на Лукойл там имам най голяма отстъпка на литър и за над 500к изминати с дизел никога не съм имал проблем с паленето сутрин като се има в предвид че живея в район където винаги доста под нулата!!! Газ зареждам пак само там защото пак ми е най голяма отстъпката.
  6. Стойностите на 1,8т АЕБ на втора на прекъсвач трябва да 120гр/с. 0,8х150кс. = 120гр/с
  7. Така сега при мен се оказа картерната вентилация и от там ми беднее горивото и за това няма палене сутрин! Оправих си картерната вентилация и всичко е 6. Един съвет от мен преди да давате луди пари за чаркове и да подменяте здрави си проверете всички маркучи вакуум и картерна вентилация има разни клапички малки и тях ги смених ремонт 30лв и проблема е решен. Ако вие пукната картерната вентилация от там смуче въздух който влиза след дебитомера тоест не измерен въздух и почва беднее сместа и става ужас. За една бройка да си продам колата от този скапан проблем. Почти година се боря с този проблем. Картерната вентилация под смукателния колектор сменята всичко там и всичко е ОК !!! Успех !!!
  8. Repsol 5w40 TDI перфектно масло всичките ми коли са с такова масло !!! Взимам го от ТЕХ-КО
  9. На братовчедката е такова на 130 реални купиха го чисто ново на 0 километра.... Само масла и консумативи за сега а и няколко пъти крушки на фаровете . В чужбина е скъпо за обслужване в лицензиран сервиз 400 евро смяна на масло
  10. Показва 5атм. не знам само да ли е верен проблема е решен колата пали ! Заключвайте темата и я изтривайте!
  11. Така днес пак цял ден утрепах по колата ефект никакъв. Бензин от помпата блика яко не е от нея проблема със трудното палене сутрин! Сложих нови свещи нови бобини пак не пали и не иска да се изфорсира. Като дам газ до ламарината прекъсва и пука на бензин на газ е една идея по добре като и давам газ до ламарината! Откачих датчика до дросела никаква промяна откачих ландасондата никакъв ефект и най интересно не ги записва като грешки, само дебитомера и дросела като откачам ги записва като грешки. Температурен датчик оригинален от ауди нов и там греда сложих от афтермаркета за 13лв пак греда. Регулатор нов без ефект и моя си е здрав. Давайте някакви идеи че ми иде да го запаля с бензин и да приключвам с тази марка завинаги !!! Или някой майстор който разбира от тия кочини в региона около мен може и в София !!!
  12. Така вчера смених регулатора, днес пак не запалих отивам към резервоара!
  13. Като махна вакуума не циква бензин а като махна клапана от регулатора тогава циква !
  14. Аварийно на газ пали без проблем и без бушон на газта пак пали трудно. Така че според мен газовото отпада като вариант да насмита положението. Карал съм колата почти месец на бензин без да има газ тоест изразходена положението е същото, нещо с паленето на бензин е проблема днеска ще пробвам да замера рейката и ако се наложи и резервоара ще отворя.
  15. Почвам ги, дано е някой от тях. Като откача регулатора на рейката циква бензин тоест има налягане!
  16. Здравейте, имам нужда от помощ колата започна да пали от 2-3-4 път че даже понякога и от повече! Колата е с Газ да вметна че на аварийно палене директно на Газ колата пали от първия път независимо колко време не е палена. Четох много за този проблем и изключвах всички варианти обаче резултат ZERO ! Напълних резервоара до капата проблема остана, бензинов филтър сменен с нов дано не е дефектен и да е от него само него не съм проверил! Колата си върви нормално след това и няма никакъв проблем и с 180 да се кара. Само трудно пали и е супер дразнещо ! И най шокиращото няма абсолютно никакви грешки ! Пробвах с откачен дебитомер да запаля не запали даже още по зле! Пробвах с откачен дросел колата запали от първия път само дето работеше на 500 оборота! Не съм пробвал с махнат бушона на Газовото но утре и това ще пробвам ! Налягане на рейката, само дето като запаля се чува помпата ! Възможно ли е да е помпата ? Да сложа ли някаква добавка за бензин и за почистване на дюзите! Възможно ли е от Дюзи да ги прави тия проблеми ? След като запаля и на бензин си върви супер! Изчетох всички теми не видях никъде никой да е написал какъв е проблема. Ако можете да ме насочите къде да търся проблема или някой механик който да знае къде е този проблем и да го отстраним !
  17. Братовчедка ми в Италия я купиха чисто нова преди 9 години до сега само консумативи но и колата е на реални 116 000 километра. За тия дето са на нашия пазар на по 400 000 километра нямам наблюдение. Доволни са от колата малко им харчи тяхната е ръчни скорости комби и няма щека на маслото гледаш го вътре някъде на таблото в менюто!!! Друго нямам си на идея слаби места.
  18. Landi Renzo Evo най доброто на пазара !!! И не слушай такива че няма да стане после чип!!! Хората си имат сервизи в цялата страна с гаранция!!! Аз съм супер доволен при нормално каране 7-8-9л зависи от товара на колата стигал съм и до 15л газ извънградско!!! Може и да има и други добри уредби но на мен не ми се рискува винаги взимам по скъпото да ми е мирна главата !!! Успех !!!
  19. 19цола на кола 130 коня хахаха и ще е държиш само за снимка хаха Не се излагай масово излизат с 195/6515 или 205/55/16 това са масови модели и най добри цени!!! 19 цола направо ще я застреляш и ще правиш окачване х2 на година гарантирам ти !!!
×
×
  • Create New...