Jump to content

krasig

Members
  • Мнения

    128
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от krasig

  1. Да, те ми го монтираха ... Шен Компания ООД София, ул. Петър Величков № 57 Тел 0888571591 - Стефан Петков Факс 028392527 E-mail shenairco@yahoo.com
  2. Върши чудесна работа. Преди 2 седмици си сложих на пасата в "ШЕН Компания" и за сега съм доволен. Имат различни видове на склад, така че може да си избереш.
  3. ремонтира се ! на предишната ми кола - ауди 100, ми го оправиха в "ШЕН Компания", даже има и тема по въпроса .... или питай чичко гугъл с "шен компания" ....
  4. Сега, предполагам не е необходимо да обяснявам как съм платил 100 лв. данък придобиване и 30 лв. годишен данък МПС..... Предупреждението ми беше заради принципа !!!!
  5. ЗМДТ : Чл. 127. (1) (Предишен текст на чл. 127 - ДВ, бр. 109 от 2001 г., изм., бр. 119 от 2002 г.) При неспазване на разпоредби по този закон извън случаите по чл. 123, 124 и 125 на виновните лица се налага глоба в размер от 20 до 200 лв., а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция в размер от 100 до 500 лв. Точно така !!!
  6. Колеги, преди месец и половина се сдобих с нова(стара) количка, тази от подписа. Е не е пак АУДИ, но е VAG все пак. И реших оня ден в двумесечния законен срок да си я обявя в данъчната служба и да си платя данъка до края на годината. .... и за съжаление 2 % данък придобиване. Когато прехвърлянето е през нотаруис, той директно си ги прибира. Но аз я купих от ProAuto с договор и данъчна фактура. Мой приятел ме предупреди предварително, че 2-та % се плащат в/у сумата без ДДС, но когато отидох в данъчното, една мазна дебела лелка ми ги сметна в/у общата сума с ДДС. Когато я попитах защо така смята, отговорът беше: "Ми така винаги сме правили". Този отговор за мен не беше основание да плащам данък на данъка (ДДС), и се обадих на една позната, което работи в Главна Данъчна Дирекция. След 3 мин. тя ми върна отговор: "Плаща се в/у сумата без ДДС" .... Последва въртене на телефони от мазната лелка, и някакви техни юристи й дадоха същият отговор. Естествено, веднага бях квалифициран като "заядливец".... В последствие си платих 2% в/у сумата без ДДС. В тази връзка бих посъветвал следното : Колеги, когато си купувате кола от фирма (автокъща) с данъчна фактура, изисквайте в договорът да бъдат записани сумите без ДДС, самото ДДС и общата сума с ДДС. Декларирането в данъчното става с копие на договора и копие на големия талон. И ВНИМАВАЙТЕ мазните лелки в данъчното на каква база изчисляват 2-та процента !!!! С пожелания за по-ниски данъци : Краси.
  7. На Аудито, което продадох преди месец (100, 2.6Е, 150 к.с.), купих БОШ СИЛВЪР през ноември 2001 г. В момента новият собственик все още си кара с него ... аз не съм имал никакви проблеми с акумулатора. Мога да дам само добри отзиви !
  8. До часовника на таблото има една врътка, същата като тази за нулиране на дневния километраж .... та същата тази врътка (до часовника) я издъпваш леко към теб и въртиш - наляво - за часовете, и надясно - за минутите !
  9. krasig

    абс на ауди 100

    Възможен проблем : датчиците на АБС-а на колелетата само са пъхнати в леглата си, може някой от тях да се е измъкнал малко, когато си минавал през някоя дупка и да не отчита. Като се закачи колата на комп-а, той ти казва кой точно. може и някой кабел към датчик да се е скъсал.
  10. отиваш в общината по местоживеене (в софия), изкарваш си удостоверение за постоянен адрес, с него в районното МВР - нова лична карта !
  11. krasig

    НОСАЧИ

    Извинявай, КОКО, но не съм напълно съгласен с теб. Простата причина е, че аз например не разбирам много от авточасти, и е много възможно аз да бъда излъгания, когато си ги купувам сам. Друг е въпроса, че майсторът, кой винаги се е грижил за всичките ми коли, ми е приятел и аз мога напълно да разчитам на неговата компетентност. Е, ама ако не са ти познати .... ясно!
  12. не, трябва да работи двигателя !
  13. А какви са параметрите на тези светодиоди ? че трябва и аз да сменям, ама незнам какви да си купя .....
  14. Имах същия проблем миналото лято. Основната причина при мен беше една - запушен с мръсотия изпарител, понеже 100-ците нямат филтър на въздуха, и понеже вентилатора няма от къде да взима въздух, кондензираната вода в легенчето под изпарителя се завихря. Освен това смучи въздух и от тръбичката за оттичане, и вкарва водата в купето. А може и тръбичките да са запушени .... та : 1. Провери дали тръбичките са запушени. Това става лесно, като се махне кората на вентилатора под чистачките. Като си срещу колата, от ляво се намира изпарителя в черна правоъгълна кутия. Отгоре на нея има някакъв правоъгълен датчик, който се държи на 4 винта. Отвиват се винтовете и се вдига нагоре датчика. Внимавай с гарнитурката, която го уплътнява, щото се къса, но ако стане така, може да си направиш нова, примерно от дебел картон или гума .... Като се махне датчика се появява отвор примерно 4 на 8 см. Е, тук вече трябва човек с по-малка ръчичка, парче тънка медна тел - бъркаш с телта отвътре на отворите ....за да отпушеш тръбичките .... малко е гадно, но става ... 2. По-вероятната причина е да е запушен от мръсотия изпарителя, моя го почистиха със сваляне в "ШЕН компания", но мисля, че би моголо да стане и без сваляне, макар и не толкова добре. Сваля се жабката и под нея има един капак на 4 болта, като се свали и той и получаваш достъп до малко повече от половината изпарител .... и тук вече влиза в роля една прахосмукачка, с която го почистваш..... 3. Въпреки горните ми напътствия, мисля, че е по-добре все пак да се довериш на специалисти - в някой сервиз. виж на снимките моя какъв беше, но след като го почистих - спря да ми охлажда краката.... Успех !
  15. krasig

    Audi 100 '92 Avant AAD

    ооо...не ! в никакъв случай, освен ако няма фреон ..... за моя климатик се грижи "ШЕН Компания", понеже познавам собственика, а и той ми познава колата много добре. доволен съм от него, но мисля, че в момента са доста натоварени и става със записване.
  16. krasig

    Audi 100 '92 Avant AAD

    мдаааа ... стават такива работи .... виж моя какъв беше :
  17. krasig

    Въпрос за бушон

    доколкото знам, А100 (91-94) нямат лампичка за бензина ! поне при мен няма !
  18. krasig

    Малко помощ

    Виж ТОВА !
  19. krasig

    Audi A6 V6 вашето мнение

    Ламбда - сонди ! Но за по-сигурно иди на диагностика, комп-а ще ти каже .... преди две години и аз имах подобен проблем и смяната на двете сонди го реши.
  20. krasig

    маркуч за хидравлика

    дай някакви координати .... не че в момента ми трябва, ама знае ли човек ....
  21. krasig

    Осветление табло

    само се върти, без да се дърпа.
  22. Преди няколко месеца и на мен въобще спря да свири бибитката, даже бях пускал тема тук. В един хубав ден се наврях под колата, свалих кората и ги откачих и двете (те са две - една за ниски и една за високи тонове). След като ги свалих, ги пробвах на акумулатор. Оказа се, че до тогава ми е работила само едната, но единия от контактите беше клеясал, защото предпазната гумичка беше станала на нищо ... след като го почистих се оправи. А на мястото на изгорялата тромба сложих една от един разпарчетосан форд (на комшията) и сега си свирят и двете .... е, вярно, че фордовската е малко писклива - ама кво от това ... свири си !!!!
  23. Новите струват по 25 лв бройката... неоригинални, разбира се ..... преди година си ги купих от едно магазинче на "козлодуй", в отсечката между "раковска" и "М. Луиза" ... по-близо до раковска ..... сваляш единия амортисьор и с него в ръка, от магазинче на магазинче няма начин да не намериш .... не си взимай втора употреба, че не ги знаеш какви са .... ако са като моите старите !!!!!!! Виж тук
×
×
  • Create New...