Jump to content

bbobore

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bbobore

  1. Здравейте банда. Последно Ravenol VMO SAE 5W-40 пълна синтетика ли е? На немския сайт пише:Synthetic, а на българския Fullsynth. Едва ли има някакво огромно значение, но ми стана интересно да разбера. Мисля да сложа такова на А3-та, която е помпа-дюза и е само с катализатор. Кара се на 80% градско. Мисля, че маслото ще покрие моите нужди.
  2. Дайте линк да хвърлим по един поглед.
  3. Колеги, от няколко дена на външната дръжка на шофьорската врата и стана нещо. Когато отворя вратата самата дръжка остава в горно положение и не иска да се прибере. Така не мога и да затворя вратата. Трябва да я бутна надолу и тогава няма проблем. Сега и задната врата започна да прави така. Другите две работят идеално. Откъде да започна и какво да търся?
  4. А3 дизел, автоматик-130 кончета. Автомобила има бутон за есп . Производството е 2003 г. Иначе борд компютър липсва.
  5. Шайбите отпадат. Дупките са станали толкова големи, че старите болтове направо минават през тях. Монета от два лева минава свободно. Ще си направя планки и така.
  6. Благодаря. Това е най-добрия вариант, защото май от едната страна ухото се е сцепило. Ще сложа ламаринки и по-големи шайби.
  7. Здравейте. Вчера започна едно лудо дрънчене от задницата, което се оказа, че идва от топлинния щит над гърнето. Същия представлява някаква тънка алуминиева ламарина, която се скъсала около крепежите. Сега въпроса е да търся ли нов, втора ръка или да го махна? Ако го махна ще има ли проблем за пода на колата? Друго което ми се върти в главата е да го залепя с черен силикон, но не съм сигурен къде точно се захващаше тая ламарина.😀
  8. Съжалявам, че толкова късно пиша. Аз съм от Видин и майстора няма да ти свърши работа.Иначе като погледнеш от ляво, през решетката за оттичане на водата се вижда нещо като кутия. Точно в нея бе проблема.
  9. При мен влизаше вода някъде от самата предница.Майстора ми каза,че се е наложило сам да си направи ново уплътнение което е залепил със силикон.Някъде под пластмасовата кора на чистачките се намирало това място. Цялата кола в ляво се беше наводнила и сега още не може да изсъхне.
  10. Ми аз го бях нулирал след като смених маслото и го направих на 15000. От тогава до сега нищо не изписваше. От днес реши да ми показва колко километри ми остават. Сега пак го сложих на 15000. Ама защо се появи толкова бързо тоя надпис и толкова рано?
  11. От днес, незнайно защо на таблото реши да се покаже надпис "service in 14500" Не е ISP или OIL. След него излиза ОК и повече не се показва. До сега обаче тоя надпис го нямаше и не ли малко рано да се появи?Това нормално ли е и може ла да се махне?
  12. Много благодаря за разяснението.
  13. За тези които ги интересува-гумените стелки на Gledring пасват идеално в колата. Няма никакво разминаване. Един въпрос, защо иконката за зареждане светва преди стрелката да е отишла на "резервата"? Има някакво разминаване между стрелката и светването на самата иконка. Това нормално ли е?
  14. Здравейте.Предлагате ли смяна на масло на автоматична скоростна кутия-а3 1.9 тди?
  15. Оказа се,че липсва парче от подкалника,което придържа бронята отпред.От там идва и провисването в дясно.Ще сменя пoдкалника и цялата предна броня.Благодаря manoleo.
  16. Значи пружините няямат никкъде точки.Освен и на двете да са от вътрешната страна.Всяка пружина както е сега,е с една идея по-дълга от педя.Многго малки ми се виждаат нещо.Така. ли трябва да е?
  17. Качвам и проверка на VIN от руски сайт.Ако може да ми кажете какво е окачването. wauzzz8l53a093500.pdf
  18. Гумите са 195/65 R15.За самите джанти нищо не мога да кажа-виждам само че са железни.Тъй като се прибрах много късно,не успях да проверя пружините.Утре това ще е първата ми работа.Доста нагъчкано е зад тази гума-дано успея да видя нещо.😀
  19. Поне някакво предположение 🙄 На първата снимка разстоянието от асфалта да ръба на заоблената пластмаса е точно два пръста.Това нормално ли е?
  20. Здравейте.Отдавна се каня да публикувам няколко снимки на аудито и времето дойде.Искам да ми кажете тази височина на предницата от асфалта нормална ли е?Пружините доколкото успях да ги видя са черни и до там.Ако натисна предницата колата се разклаща леко,но трябва да приложа бая голямо усилие. При задницата не е така.И тази пластмаса отпред оригиналната ли е или е някаква спортна версия?От всички а3 във Видин само още едно е с тази стойка,което ме навежда на мисълта,че май имам проблем с предницата.Колата е 1.9 -130 кончета с автоматична скоростна кутия. Вие какво ще кажете и какво ще предложите.
  21. Така.Ще продължа в тази тема,защото е за моята кола.Оказа се,че стрелката на температурата си виси на 60 градуса и не мърда.След смяна на термостат и температурен датчик всичко е ок.Срещу сумата от 90 кинта успяха да ми оправят осветлението в багажника което не работеше,да ми свържат нов mp3 player Sony със оригиналното озвучение на колата,както и да ми направят централното заключване да става с помощта на дистанционно.Преди отключвах и заключвах вратите вратите само с ключ. Заложих на масло Motul Specific 5w40,като всички филтри са сменени с такива на Mann.Колата се движи доста добре за годините си,ще трябва да видя сега разхода как ще се движи.
  22. ТоmcatF14,благодаря за инфото.Идеята на питанката бе да заложа на най-доброто масло,като се имат предвид всички фактори.Първоначално ще купя оригинално от колегата във форума,а при следващата смяна ще заложа на Мотул.
  23. Ко Няма митове и легенди.Просто питам.Ако имах книжка на колата и познания за нея,щях ли да пиша тук?
  24. Благодаря.Въпреки навъртяните километри щом предлагате 5w40,значи такова ще е.Остана да разбера колко литри масло ще отидат при автоматика.Ако накой има представа нека да напише.
  25. Нито един ли не знае??
×
×
  • Create New...