Jump to content

isiahrashad

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно isiahrashad

  • Рожден ден 16.12.1993

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B8 Quattro

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Русе
  • Интереси
    Audi A4 B8 Quattro by Steinbauer

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

isiahrashad's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. @Kuonyy Да, разбира се. Още на първото каране вече нямаше падане на температурата, заби на 90 и не мръдна. Няма значение с или без климатик.
  2. Търкалям Hankook W330 XL 245/40 R18 97V вече около 15-на дни, за сега се държат олично. Единствено чакам да падне и малко снежец, за да мога да споделя впечатления и тогава.
  3. И аз забелязах същото падане на температурата общо взето когато не се натоварва мотора. Започна преди около 2,3 седмици, та веднага поръчах на Райно двата оригинални термостата и се захванах да ги сменям, но ми отне почти ден и половина да си сменя двата термостата. Очаквах да е по-лесно честно казано, драми нямаше с големия, но с малкия видях доста зор тъй като мястото е доста ограничено. Ако някой ще се захваща да си ги сменя сам, разглобявайте и сглобявайте всичко поетапно, на няколко пъти, за да не загубите кое от къде сте извадили.
  4. Още един път съм много доволен от Райно и от реакциите му! Заковахме температурата на Аудито на 90 градуса с оригиналните термостати.
  5. @rodmanblg Ха, ето това е интересно. Доколкото съм запознат, с тях (почти) няма проблеми, но очевидно трябва да търсиш проблема другаде. Започни с другите обичайни заподозрени - рейката и хидравличната помпа. Нека ако по-запознати, да помогнат.
  6. @rodmanblg - хидравличния маркуч? Това си е слабост на B8 преди фейслифта.
  7. От това което успях да видя, се казва че ако не се появява при силни натоварвания на двигателя, то по-скоро проблема трябва да се търси в електрическите компоненти по веригата, отколкото в механичната част. Но реално, категоричен отговор не видях някой да дава.
  8. Здравей, дори и при силно ускорение ли не се появява грешката отново?
  9. Отпред и заден диференциал. Общо взето е елементарно, вземи си 6 литра, отпред би следвало да са около 5 литра, отзад около 1 литър. 75W90 оригинално масло беше около 25-30 лева на литър (карам по спомени), общо взето разликата не е особено голяма с останалите за да се прави изключение.
  10. Моят оригинален беше MOLL START-STOP AGM , като изкара 11 години на колата. Реално, щеше да изкара още известно време, ако карах колата без старт стоп системата, но като го замервах стартовия ток беше започнал да пада, та реших да го сменя отново с MOLL. Единствено бих те предупредил да го вземеш от магазин в който знаеш, че акумулаторите не се задържат физически много като време. Бях предупреден преди да го купя, че е имало 2 пъти рекламация на MOLL за тази година, поради факта, че акумулаторите са седели повечко време по складове. Факт е, че хората избират други марки пред тях заради по-високата цена на гореспоменатите. Факт е също, че тази марка е може би най-успешна и подходяща за средния и премиум клас коли произвеждани в Европа. Лично за теб, ако не разполагаш със старт стоп система, може и да избереш вариант който да не е AGM. Ако си със старт стоп ситема, AGМ акумулатора е задължителен, но гледайки този с който разполагаш, не мисля че имаш системата. Ако решиш да правиш изключения от качеството, лично за мен Silver серията (предложена и от CVT ) на Varta е най-удачния избор.
  11. Здравейте. Писах във Фейсбук, но нека да се запиша и тук - става въпрос за термостатите (всичките 3). За съжаление не мога да намеря номерата. VIN - WAUZZZ8K2AA134332
  12. Хм, щом се чува прищракване, би следвало да нямаш проблеми със соленоида (и щом си сигурен в акумулатора) - значи все пак успява да изолира електрическата верига. Това, че се чува "прищракване", не означава, че достигат 12V в стартера. Наистина, както е споменал @audi+струва ми се, че дилемата е около клемореда или в него.
×
×
  • Create New...