Jump to content

batinka

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от batinka

  1. Някакви идеи? Проблемът е, че се случва само от време на време и майстор не може да го засече.
  2. При натискане на спирачката колата понякога се сурва напред за 2-3 секунди, все едно двигателят продължава да предава въртеливо движение на част от колелата, а на други колела се е включила спирачката. Колата е А6 Ц5 2.8 куатро автоматик. Правена е ревизия на спирачните апарати. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
  3. Стига да го хванеш на достатъчно малко километри, преди да е заминал изцяло двигателя + да си приготвил едни 5к за бутала и сегменти, да правилна ти е насоката. Или да намериш ремонтиран, но той няма да е на тия пари.
  4. Собственикът я е внесъл или закупил преди година и вече я продава. Помисли защо.
  5. Двигателят се води много успешен в сравнение с предишното поколение, но тази бидейки американка няма MPI дюзи, та ще трябва да чистиш въглеродни натрупвания от време на време. Автоматът на американките е здрав, 8-степенен ZF. Имай предвид, че в Германия на сходни километри и години Q5-ци в тази конфигурация вървят по 22-23 евра. Може да има причина.
  6. 1) Постоянно зацепено е 2) На пружини 3) Запушване на ДПФ при градско каране, а ако е и от последните години и Евро 6, проблемие с ад блу-то, макар и рядко
  7. Търси такава с отремонтиран автомат, иначе си приготви пари и за него. Колата според рацерите ще ти е мудна, но в действителност има приятна динамика и с повече настъпване се движи прилично. Разход очаквай около 16. Двигателят е здрав, стига да не е била колата на мърляч, иначе ще има разходи по него. За а8 д2 това е най-евтиният за поддръжка двигател.
  8. Здравейте, щора за багажника за А6 Ц5 преди фейслифта (ако има значение) имате ли?
  9. Колега, дай малко повече подробности. 2.0 атмосферен ли, 2.0 ТФСИ ли...
  10. Това е най-натовареният вариант на мултитроник кутията откъм нютонметри на двигател. Дори да няма проблеми. шансът да се появят такива е най-голям точно при тази комбинация. Откъм надеждност, мултитроникът като цяло не е надеждна кутия, но третото му поколение в последните години на слагане на тази кутия по аудитата е възможно най-надеждният вариант на мултитроник, което само по себе си не гарант за безпроблемност. Рано или късно на тази кутия ще й се наложи ремонт, който няма да е по-скъп от ремонт на с-троник (който слагат на куатро версиите), но по-трудно ще намериш добър майстор, а равносметката винаги ще клони към куатро.
  11. Тези двигатели са маслояди. Търси само от частен купувач след показани фактури за ремонт на двигателя и справка в сервиза където е правен ремонта.
  12. Най-евтиният и безпроблемен вариант е ръчка 143 коня, напълно достатъчни за спокойно каране с възможност за изпреварване, 170-ките имат по-често проблеми с турбото. Цената дали е адекватна на първата зависи от техническото състояние. Липсват ѝ лед фарове, което сваля цената. Можеш и 136 и 120 коньови да погледнеш, с лек чип стават прилични за каране.
  13. Колата не е с куатро и автоматикът съответно е мултитроник. Избягвай, това е причината да стои дълго.
  14. Пише, че има подгрев на седалките, а няма...
  15. @CVT За в бъдеще говоря колега. Все още няма. Но както вървят нещата, Евро 6 си е вид подсигуряване.
  16. Няма за България, има за чужбина на много места. Центрове на градове, където под Евро 6 няма да те пуснат.
  17. Q5-цата е Евро 6, което може да ти позволи да влезеш на някои места, на които с Евро 5 няма да те пуснат. Останалото е до оглед в сервиз. А6-цата ти е малко далече във Варна и на 8 години с толкова малко километри е направо задължително да се провери дали всичко е така
  18. Малко слабичък ще дойде тоя мотор за това купе
  19. Колега, има 177 коня и 190 коня, като 190-ката почва 2014 да се предлага.
  20. Повечето евро 4 са се продавали без дпф. Друг е въпроса дали в чужбина са им добавили според някакви местни изисквания.
  21. Ако търсиш по-евтината поддръжка, ТТ-то. Ако искаш да превозваш нещо повече от две торби и половин куфар, А5-цата
×
×
  • Create New...